Οι δύο εισηγήσεις στον Γιώργο για τον Αντώνη

Οι δύο εισηγήσεις στον Γιώργο για τον Αντώνη

Σκληρή γλώσσα απέναντι στον μη συναινετικό Σαμαρά ή πίεση μέχρι τέλους ώστε το Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο να περάσει με 180 βουλευτές

Giorgos' two choices concerning Antonis
Την τακτική του στο πολιτικό πεδίο και πώς θα περάσει από τη Βουλή το σκληρό μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας, αλλά και ένα ενδεχόμενο «Μνημόνιο 2» εξετάζει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπανδρέου δέχεται δύο εισηγήσεις: Η μία υποστηρίζει ότι επειδή δεν υπάρχουν περιθώρια συναίνεσης με τον Αντώνη Σαμαρά, να υιοθετήσει σκληρή γλώσσα απέναντι στη ΝΔ και να προχωρήσει μόνος, αξιοποιώντας τη θετική στάση, που κρατούν η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με αυτή τη λογική πρέπει να ζητήσει την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος από τη Βουλή με 151 ψήφους και εφόσον δώσουν τη θετική ψήφος τους οι βουλευτές του ΛΑΟΣ και της Δημοκρατικής Συμμαχίας να έχει πετύχει μία ισχυρή έγκριση, που ξεπερνά τα όρια του ΠΑΣΟΚ.

Η δεύτερη εισήγηση υποστηρίζει ότι πρέπει να φτάσει μέχρι τέλους την πίεση στον Αντώνη Σαμαρά και να επιζητήσει, υιοθετώντας ορισμένες προτάσεις του επί της οικονομική πολιτικής, τη θετική του ψήφο στην έγκριση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, ώστε αυτό να λάβει την ενισχυμένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών στη Βουλή.

Οι υποστηρικτές αυτής της άποψης θεωρούν ότι ο κ. Σαμαράς θα δεχθεί ισχυρές πιέσεις από την τρόικα και επιπλέον δεν θα μπορεί να αντιπαρέλθει τα αδυσώπητα διλήμματα, που θα τεθούν για την τύχη της χώρας.

Την ύπαρξη των δύο εισηγήσεων επιβεβαίωσε και το γεγονός ότι η κυβέρνηση κράτησε αμφίσημη στάση απέναντι στις εξαγγελίες του κ. Σαμαρά από το Ζάππειο, κριτικάροντας αφενός σκληρά την ουσία της πρότασής του, επισημαίνοντας όμως ταυτόχρονα ότι πολλά από όσα είπε τα έχει υιοθετήσει και τα εφαρμόζει ή θέλει να τα εφαρμόσει η κυβέρνηση, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής έδωσε έμφαση στη σημασία της συναίνεσης και της εθνικής συστράτευσης.

Βέβαια στη ρητορική του ο κ. Σαμαράς επιμένει στην άρνηση οποιασδήποτε συναίνεσης, αλλά αυτό ερμηνεύεται και ως αναγκαία κορώνα, ώστε να μπορεί στη συνέχεια και εφόσον η κυβέρνηση υιοθετήσει προτάσεις του, να δηλώσει ότι στηρίζει το πρόγραμμα, που θα εξασφαλίσει την ομαλή δανειοδότηση της χώρας.
    
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης