«Ναι σε συμφωνία με την Ευρώπη, όχι στη λάθος συνταγή»

Χαρακτήρισε «γυμναστική στη ματαιότητα» την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης

Σε ασκήσεις πολιτικής ισορροπίας γύρω από το ασφυκτικό αίτημα για συναίνεση επιδίδεται ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος σήμερα ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια για την πρότασή του για την οικονομία, που παρουσίασε στο Ζάππειο.

Ο κ. Σαμαράς έχει να λάβει υπόψη του τις πιέσεις της ΕΕ, το εκβιαστικό δίλημμα της κυβέρνησης με ορίζοντα εκλογών, αλλά και συναινετικές φωνές στο εσωτερικό του κόμματός του. Στο πλαίσιο αυτό, ξεκαθάρισε ότι δεν δίνει «λευκή επιταγή» στην κυβέρνηση και, φυσικά, ότι δεν θα ψηφίσει στο σύνολό του το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της κυβέρνησης. Αφήνει όμως ανοχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει επιμέρους διατάξεις, όπως το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, πάντα υπό προϋποθέσεις.

Στις δηλώσεις του, χαρακτήρισε «γυμναστική στη ματαιότητα» την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι, ενώ συμφωνει στους στόχους για μείωση του ελλείμματος και του χρέους, δεν δίνει στήριξη σε αποδεδειγμένα λάθος συνταγή.

"Σήμερα τα πράγματα πάνε ανάποδα, το 2010 το έλλειμμα ήταν 10%. Σήμερα, παρά τις θυσίες, ακόμη και η Ευρώπη προβλέπει ότι το έλλειμμα για το 2011 και το 2012 θα παραμείνει στο 10%" είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι αυτό είναι "γυμναστική στη ματαιότητα". Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι "συμφωνία με την Ευρώπη για τη μείωση του ελλείματος και του χρέους υπάρχει και λέμε ναι. Σε στήριξη όμως σε αποδεδειγμένα λάθος συνταγή λέμε όχι. Για παράδειγμα, αν ένα μέτρο -όποιος κι αν το προτείνει- είναι καλό για την πατρίδα, έχουμε υποχρέωση να το στηρίξουμε. Ένα κακό μέτρο όμως δεν έχουμε υποχρέωση να το στηρίξουμε".

Η συνάντηση με τον κ. Παπούλια διήρκεσε 40 λεπτά και ο κ. Σαμαράς τον ενημέρωσε για την πρότασή του για την οικονομία, υπογραμμίζοντας, όπως ανέφερε, τα πλεονεκτήματά της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr