«Δε συγχωρείται η λιγοψυχία»

Αναμένονται δραματικές αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου…

Η μάχη συνεχίζεται δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει αυτή την ώρα, υπογραμμίζοντας ότι «το πατριωτικό καθήκον δε συγχωρεί τη λιγοψυχία».

Όπως είπε «πέρσι με τις αποφάσεις μας και τις θυσίες του ελληνικού λαού αποτρέψαμε τον κίνδυνο χρεοκοπίας». Και συνέχισε: «Ετσι και τώρα παίρνουμε τις αποφάσεις που χρειάζεται για να αποτρέψουμε οριστικά τον κίνδυνο και για να αλλάξουμε τη χώρα. Βάλαμε την Ελλάδα σε τροχιά νοικοκυρέματος και ανάκαμψης και δεν επιτρέπεται κανένα πισωγύρισμα. Έχουμε χρέος απέναντι στη χώρα και τον λαό να διασφαλίσουμε τη μελλοντική μας πορεία».

Όπως, πάντως, αναφέρουν  καλά πληροφορημένες πηγές, ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στην προοπτική άμεσης πραγματοποίησης αποκρατικοποιήσεων, μεταξύ των οποίων ως δεδομένες πρέπει να θεωρούνται οι περιπτώσεις του  ΟΤΕ (θα δοθεί επιπλέον ποσοστό  στην Deutsche Telekom), του ΟΠΑΠ, της ΔΕΗ, λιμανιών και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, για τα οποία προφανώς θα υπάρξει διαγωνιστική διαδικασία.

Επιπλέον, ο Γ. Παπανδρέου θα επανέλθει στο θέμα της απομάκρυνσης εργαζομένων από το Δημόσιο –  θα έχει ενδιαφέρον εάν θα χρησιμοποιηθεί ο όρος “απολύσεις” – ενώ την Τετάρτη αναμένεται οι αρμόδιοι υπουργοί να αναφερθούν σε συγκεκριμένους φορείς του Δημοσίου, από τους οποίους θα αποχωρήσουν υπάλληλοι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr