Λίγο πριν τη μία το μεσημέρι έγινε το γεύμα των υπουργών Εξωτερικών που παρακάθονται στη Σύνοδογια τη συνεργασία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που διεξάγεται στο ξενοδοχείο Hyatt Regency της Θεσσαλονίκης.
Το μενού περιελάμβανε μεσογειακή κουζίνα με βάση το ψάρι. Μεταξύ άλλων περιείχε μπαρμπούνι με κρέμα λαχανικών και σος σέλερι, ενώ το κυρίως πιάτο περιελάμβανε λαβράκι αλά πολίτα. Το γεύμα συνοδεύτηκε με μαλαγουζιά από το κτήμα Γεροβασιλείου.
Η Σύνοδος που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της προεδρίας από την Ελλάδα. Νωρίτερα, ο υπουργός ΕξωτερικώνΝίκος Δένδιας ανέφερε ότι στην ατζέντα των συζητήσεων είναι η ευρωπαϊκή προοπτική, οι ευρωπαϊκές αξίες, το κράτος δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η σταθερότητα και η οικονομική ανάπτυξη.