"Βρισκόμαστε μπροστά σε ιστορικού χαρακτήρα δραματικές εξελίξεις"

Την εκτίμηση ότι "βρισκόμαστε δυστυχώς μπροστά σε ιστορικού χαρακτήρα δραματικές εξελίξεις" διατύπωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα σε εργαζόμενους στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι.

Την εκτίμηση ότι "βρισκόμαστε δυστυχώς μπροστά σε ιστορικού χαρακτήρα δραματικές εξελίξεις" διατύπωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα σε εργαζόμενους στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι όλο και περισσότερο όσο περνάει ο καιρός γίνεται φανερό, ότι ο στόχος τους είναι με τον εκβιασμό και την απειλή χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας να προωθήσουν ένα πρωτοφανές στα χρονικά σχέδιο στοχοποίησης των Ελλήνων πολιτών, των εργαζόμενων και εκποίησης του δημόσιου πλούτου.

Όμως, απ΄ ότι φαίνεται, είπε ο κ. Τσίπρας, όταν ο κόσμος βγαίνει στους δρόμους, κλονίζεται το σύστημα και της επικοινωνίας τους και της τακτικής τους και των τακτικισμών τους. Και οι μπλόφες και τα εργαλεία εκβιασμών έχουν αρχίσει και αυτοεξευτελίζονται.

Θα σας έλεγα ένα πράγμα με σιγουριά, είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Όσο κι αν θέλει η κυβέρνηση να δημιουργήσει την αίσθηση ότι αν το Μεσοπρόθεσμο δεν ψηφιστεί θα ανοίξουν οι ουρανοί, θα γίνει Αρμαγεδδώνας, θα γίνουν σεισμοί και καταποντισμοί, έφτασε στο σημείο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης να λέει, "θα έρθουν τα τανκς να επιβάλουν την τάξη σ΄ αυτή τη χώρα...". Όσο κι αν απειλούν, όσο κι αν εκβιάζουν, ένα είναι σίγουρο: ότι το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο είναι αυτό που θα μας οδηγήσει στην χρεοκοπία.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του στο ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης των ΕΛΤΑ, αλλά και όλων των στρατηγικής σημασίας δημοσίων υποδομών.

Για να αντιμετωπιστεί η κρίση, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η χώρα πρέπει να οδηγηθεί σε δημοκρατικές διαδικασίες, σε δημοκρατική διέξοδο. Χρειάζεται, πρόσθεσε, μια άλλη κυβέρνηση, η οποία θα έχει νωπή και σταθερή τη λαϊκή εντολή να προχωρήσει σε ριζικές μεταρρυθμίσεις στην αντίθετη κατεύθυνση, να βγούμε άμεσα από το μνημόνιο της χρεοκοπίας και να διαπραγματευθούμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο δίκαιη ρύθμιση του χρέους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr