Πληροφορίες για διπλή ευθεία παρέμβαση του Χρήστου Ράμμου της ΑΔΑΕ στο προεκλογικό παιχνίδι

Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών σχεδιάζει κλήση σε απολογία του διοικητή της ΕΥΠ 

Διπλή ευθεία παρέμβαση στο προεκλογικό παιχνίδι, με στόχο να αναζωπυρωθεί η υπόθεση των καταγγελιών για τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και να εκτεθεί η κυβέρνηση, σχεδιάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) Χρήστος Ράμμος.

Πηγές που έχουν γνώση των τεκταινομένων στα ενδότερα της ΑΑΔΕ αναφέρουν συγκεκριμένα ότι ο κ. Ράμμος, από κοινού με μια ομάδα συνεργατών του, οι οποίοι τοποθετήθηκαν εκεί την περίοδο της διακυβέρνησης από τους ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, δρομολογούν πρωτοφανείς πρωτοβουλίες που, σύμφωνα με πολιτικούς και νομικούς κύκλους, «παραβιάζουν απροκάλυπτα τους κανόνες της πολιτικής ουδετερότητας που διέπει τη λειτουργία των ανεξάρτητων αρχών».

Ειδικότερα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Ράμμος έχει συγκαλέσει αύριο, Τετάρτη 26 Απριλίου την Ολομέλεια της Αρχής, προκειμένου:

Πρώτον: Να καλέσει σε απολογία και να επιβάλει κυρώσεις στον διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, πρέσβη Θεμιστοκλή Δεμίρη, με τον ισχυρισμό ότι δεν έχει αποστείλει στην ΑΑΔΕ στοιχεία που του έχουν ζητηθεί και αφορούν τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

Δεύτερον: Να ζητήσει εξηγήσεις από κυβερνητικές υπηρεσίες που δήθεν εμπλέκονται σε παρακολουθήσεις με παράνομα λογισμικά.

Για το πρώτο ζήτημα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ σκοπεύει να εφαρμόσει για πρώτη φορά τη διάταξη του νόμου 3115/2003 που ορίζει ότι «σε περίπτωση παραβάσεως της κείμενης με το απόρρητο των επικοινωνιών ή τους όρους και τις διαδικασίες άρσης αυτού», η ανεξάρτητη αρχή «δύναται, με ειδικά αιτιολογημένη απόφασή της και ύστερα από παροχή εξηγήσεων των ενδιαφερόμενων, να επιβάλει στο υπαίτιο νομικό ή φυσικό πρόσωπο μία ή περισσότερες από τις παρακάτω κυρώσεις:

α. σύσταση για συμμόρφωση σε συγκεκριμένη διάταξη της νομοθεσίας με προειδοποίηση επιβολής κυρώσεων σε περίπτωση υποτροπής,

β. πρόστιμο από 15.000 ευρώ έως 1.500.000 ευρώ».

Για το δεύτερο ζήτημα είναι άγνωστες οι προθέσεις της  ΑΔΑΕ, ενω νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικά οτι δεν θα τεθεί κάν στην συνεδρίαση.


Ειδήσεις σήμερα:

Τρανς ακτιβίστρια καλεί... στα όπλα: Aν με εμποδίσεις να μπω σε γυναικεία τουαλέτα θα είναι το τελευταίο σου λάθος!

Βίντεο: Έφτασαν Ελλάδα οι πρώτοι εγκλωβισμένοι από Σουδάν - Νέα επιχείρηση για διασωληνωμένο

Dentist Pass: Έξι μήνες ισχύ θα έχει η ψηφιακή κάρτα για παιδιά 6 -12 ετών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr