Εκλογές 2023 - Κωνσταντοπούλου: Θα παρεμβαίνω επί της διαδικασίας στο Κοινοβούλιο ως πρώην πρόεδρος της Βουλής

Στήριξη στον σύντροφό της και υποψήφιο  Διαμαντή Καραναστάση και στους Σπύρο Μπιμπίλα και Σπήλιο Ζαχαρόπουλο που βρέθηκαν στο στόχαστρο τις προηγούμενες μέρες

Για επίθεση κατά της «Πλεύσης Ελευθερίας», κανιβαλισμό και ανθρωποφαγία μίλησε η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου απαντώντας στις καταγγελίες υποψηφίων του κόμματος για τις ανατροπές στα ψηφοδέλτια.

Παράλληλα, υπερασπίστηκε τους Διαμαντή Καραναστάση, Σπύρο Μπιμπίλα και Σπήλιο Ζαχαρόπουλο που δέχθηκαν και τα περισσότερα εσωκομματικά πυρά μιας και τοποθετήθηκαν στις πρώτες θέσεις των ψηφοδελτίων παρακάμπτοντας άλλους υποψηφίους οι οποίοι είχαν συγκεντρώσει περισσότερους «σταυρούς» στην αναμέτρηση του Μαϊου.

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε είπε αρχικά πως «η μεγάλη επίθεση που δεχθήκαμε δεν βρήκε το στόχο της μιας και ο κόσμος μας αγκάλιασε ακόμα περισσότερο. Ο κόσμος βλέπει νιώθει και αισθάνεται» για να προσθέσει σε άλλο σημείο πως «η προσωπική επίθεση που δέχθηκα ως γυναίκα και γυναίκα αρχηγός κόμματος που αναφέρεται σε όλη την κοινωνία είναι επίθεση με χαρακτηριστικά άλλων εποχών. Την περίμενα την επίθεση αυτή. Μόνο που τώρα εισέβαλαν βάναυσα συγχέοντας την προσωπική ζωή μου με το κόμμα».

Ειδικά για τον κ. Καραναστάση είπε ότι «είναι ο άνθρωπος που ιδρύσαμε την Πλεύση Ελευθερίας και βγήκε μπροστά σηκώνοντας στις πλάτες του τις κινηματικές και πολιτικές δράσεις. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο Διαμαντής Καραναστάσης είναι ταυτόχρονα ο άνθρωπος που σχεδίασε με ελάχιστα μέσα όλη την στρατηγική για να επικοινωνήσουμε την Πλεύση Ελευθερίας σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Η συμβολή του είναι ανεκτίμητη, είναι ανεκτίμητος και αναντικατάστατος».

Η ίδια συνέχισε λέγοντας πως «αισθάνθηκα την ανάγκη να κάνω αυτή τη μικρή παρέμβαση για να ξέρετε και εσείς που επιτίθεστε ότι εμείς που αντέχουμε έχουμε και ανθρώπους που μας αγαπάνε έχουμε γονείς και παιδία που στεναχωριούνται από αυτές τις κανιβαλικές επιθέσεις» ενώ για τον Σπύρο Μπιμπίλα είπε μεταξύ άλλων πως «θα μπορούσε να είναι άνετα στα ψηφοδέλτια πολλών κομμάτων που θα του είχαν εγγυηθεί την εκλογή. Προτίμησε να είναι στα ψηφοδέλτια της Πλεύσης Ελευθερίας όταν δεν φαινόταν ούτε με κιάλια η κοινοβουλευτική παρουσία. Αρα ας σταματήσει η ανθρωποφαγία εναντίον του Σπύρου».

Τέλος, ονομαστικά αναφέρθηκε και στον κ. Σπήλιο Ζαχαρόπουλο υπενθυμίζοντας το πλούσιο βιογραφικό του στον αθλητισμό για να σημειώσει πως είναι άδικο να τον αποκαλούν ως «γυμναστή της Κωνσταντοπούλου». Πέραν αυτών, η κυρία Κωνσταντοπούλου δεσμεύτηκε πως από την επόμενη των εκλογών η Πλεύση Ελευθερίας θα ασκήσει ουσιαστική αντιπολίτευση ενώ η ίδια θα αξιοποιήσει όλα τα εργαλεία που της παρέχει ο Κανονισμός λειτουργίας του κοινοβουλίου ως πρώην προέδρου της Βουλής.

«Η αντιπολίτευση μας θα είναι παρούσα, δεν θα λέει ένα στείρο όχι ούτε θα αποχωρεί ως δήθεν ένδειξη διαμαρτυρίας αλλά θα μένει εκεί θα μάχεται, θα αποκρούει αντιπροτείνει και δεν θα διστάζει ακόμα και να συμφωνεί με θετικές ρυθμίσεις» είπε χαρακτηριστικά ενώ προανήγγειλε πως σε όλες τις διαδικασίες θα κάνει χρήση του δικαιώματος να μιλά και να παρεμβαίνει.


Ειδήσεις σήμερα:

Διασωληνωμένος ο 15χρονος από το σοβαρό τροχαίο με πατίνι - Δείτε τη στιγμή της σύγκρουσής του με αυτοκίνητο

«Η Πισπιρίγκου νοσηλεύεται λόγω σοβαρού αυτοάνοσου, αυτό απαντά αυτομάτως για το τι συνέβη με τα παιδιά», λέει ο Κούγιας

Τεράστια επιχείρηση διάσωσης στην Πύλο μετά από ναυάγιο με μετανάστες - 17 νεκροί, 104 διασωθέντες

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr