Εκλογές 2023 - Τσίπρας για Πύλο: Εμείς δεν θα τους αφήναμε να πνιγούν

Εκλογές 2023 - Τσίπρας για Πύλο: Εμείς δεν θα τους αφήναμε να πνιγούν

Η Ελλάδα επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν συνώνυμο της ανθρωπιάς - Δεν είμαι σίγουρος ότι το Λιμενικό έχει εντολή να σώζει όσους κινδυνεύουν

tsipras_diakanaliki1
Νιώθω υποχρέωση να θέσω ερωτήματα για τις αντιφάσεις και για τυχόν ευθύνες που υπάρχουν για την τραγωδία οι οποίες εάν υπάρχουν βαραίνουν την ηγεσία που έδινε τις εντολές είπε  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο MEGA και υποστήριξε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είχε συμβεί αυτό το πολύνεκρο ναυάγιο.

«Προτεραιότητα κάθε αρχής πρέπει να είναι να σωθούν οι άνθρωποι στα σαπιοκάραβα», ανέφερε ο κ. Τσίπρας για το ναυάγιο στην Πύλο και πρόσθεσε: «Δεν είμαι σίγουρος ότι το Λιμενικό έχει εντολή να σώζει όσους κινδυνεύουν».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε επίσης ότι «η Ελλάδα επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν συνώνυμο της ανθρωπιάς, μας έδινε συγχαρητήρια ο πάπας Φραγκίσκος αν θυμάστε» και σημείωσε με έμφαση: «εμείς δεν θα αφήναμε ανθρώπους να πνιγούν».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ctgpj1wkgngh)
Κλείσιμο

«Στη θάλασσα έχεις υποχρέωση να διασώσεις, δεν είναι σαν την ξηρά. Δεν μπορείς να βάλεις φράχτες στη θάλασσα. Δεν τα βλέπεις τα σύνορα, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν. Έχεις υποχρέωση να σώσεις τους ανθρώπους», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ροδόπη:  Δεν θα χορέψω το τανγκό της ανευθυνότητας

«Θα ήταν λάθος και ανευθυνότητα και σε αυτό το λάθος δεν θέλω εγώ να συμβάλλω» σχολίασε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην ανάδειξη της Ροδόπης ως κεντρικού ζητήματος στην προεκλογική ατζέντα, μιλώντας στον τηλεοπτικο σταθμό Mega.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, όταν ανέκυψε ένα «τεράστιο σφάλμα» με υποψήφιο του κόμματος του στην Ξάνθη, εκείνος δέχτηκε «επίπληξη» από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ctgojzn3rr7t)


Ο κ. Τσίπρας εγκάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριακο Μητσοτάκη, λέγοντας πως «διαχειρίζεται με τόσο περισσή ανευθυνότητα και τόσο αδίστακτα ένα τέτοιο θέμα», συμπληρώνοντας πως διένειμε το έγγραφο της ΕΥΠ αποσπασματικά «για να μου κουνάει το δάχτυλο οτι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εθνική εξαίρεση».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σχολίασε ακόμη το γεγονός οτι ο κ. Μητσοτακης «μου έστειλε ένα σημείωμα της ΕΥΠ αυτής της ΕΥΠ που για τέσσερα χρόνια την είχε εργαλειοποιήσει», για να σημειώσει πως «δεν ζήτησα για τον κ. Κατραντζή να φύγει από τα ψηφοδέλτια». Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «ολισθηρό δρόμο» και διαμήνυσε πως «δεν θα χορέψω το τανγκό της ανευθυνότητας με τον κ. Μητσοτάκη».

«Θα ιδιωτικοποιήσει το νερό»

Ερωτηθείς για το θέμα της ΕΥΔΑΠ - ΕΥΑΘ, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τόνισε πως «επιμένω ότι θα ιδιωτικοποιήσει το νερό ο κ. Μητσοτακης», λέγοντας για την εξαγγελία του για την μεταφορά τους υπό δημόσιο έλεγχο πως αυτή αποτελεί συμμόρφωση με την απόφαση του ΣτΕ. «Θα υπάρχει ένας ιδιώτης, το σχέδιο είναι η μετοχοποίηση» συμπλήρωσε, ενώ απέδωσε την εξέλιξη στην «πολύ μεγάλη κοινωνική αντίδραση».

«Στο θέμα της Υγείας δεν κρύβεται αυτό» τόνισε αναφορικά με το ενδεχόμενο ιδιωτικοποιήσεων και κατηγόρησε την ΝΔ ότι επιχειρεί να μετατρέψει την Υγεία σε χώρο εμπορικής αξιοποίησης και κερδοσκοπίας. Ακόμη, περιέγραψε πως «δεν έχουν συμπεριληφθεί σχεδόν καμία από τις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη» στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πως οι 10.000 προσλήψεις που εξήγγειλε η ΝΔ αφορούν σε ισάριθμες αποχωρήσεις.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ctgplpe66w0p)


Ερωτηθείς για την υπέροχη της ΝΔ στην πρώτη κάλπη, ο κ. Τσίπρας απάντησε πως οφείλεται στη δυνατότητα δημοσιονομικής επέκτασης που είχε, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που κλήθηκε να κυβερνήσει σε μια δύσκολη περίοδο και ενώ ήταν υποχρεωμένος να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια.

«Το μαξιλάρι υπάρχει, ένα μέρος του» αποκρίθηκε, όταν ρωτήθηκε σχετικά με την οικονομική διαχείριση της προηγούμενης κυβέρνησης, σχολιάζοντας ακόμη πως «αν δεν τα μαζεύαμε αυτά τα 40 (δις), η χώρα δεν θα ήταν στις αγορές».

Για τα αιτία της ήττας, εξήγησε πως η απλή αναλογική ήταν «μια αξιακή επιλογή» το 2016, γιατί «είχα ένα όραμα για το πως μπορεί να αλλάξει το πολιτικό σύστημα», δηλαδή να γίνει λιγότερο τοξικό και με μεγαλύτερες συναινέσεις, όπως είπε. Παράλληλα, «είναι μια σειρά από αιτίες»απάντησε ως προς το εκλογικό αποτέλεσμα και πως αυτές είναι πολλαπλές, μεταθέτοντας, ωστόσο, τη συζήτηση στον μετεκλογικό χρόνο.

Στην κατεύθυνση αυτή, απάντησε για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ της επόμενης ημέρας ότι θα γίνει απολογισμός εις βάθος, ενώ «αυτό δεν σημαίνει κάτι και σημαίνει και πολλά» δήλωσε σιβυλλικά για τα πρόσωπα του νέου σποτ του κόμματος, δηλαδή τα μέλη της νέας εκλογικής επιτροπής. Για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο δήλωσε ότι εξακολουθεί να αποτελεί πολύ στενό του συνεργάτη, ενώ «χθες» αποφάνθηκε για το επείγον της ανάταξης του κόμματος του, τόσο σε επίπεδο εικόνας όσο και εκφοράς του πολιτικού λόγου.

Τέλος, παρατήρησε για τη δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη στη Ροδόπη ότι απηχεί «μια αλαζονεία και μια καθεστωτική αντίληψη» με αποδεκτή «κάθε κοινωνική ομάδα» από τις 26 Ιούνη και εξής, εφόσον διαφωνεί με το «καθεστώς», θέτοντας ως διακύβευμα της επικείμενης κάλπης να υπάρχει ο αντίλογος. Για την σύνθεση της νέας Βουλής έκανε λόγο για «σχέδιο διαίρει και βασίλευε» της ΝΔ, υποστηρίζοντας πως θέλει την επόμενη ημέρα των εκλογών να «είναι ασύδοτη και ανεξέλεγκτη».

Ειδήσεις σήμερα

Το Λιμενικό διαψεύδει το BBC - «Το σκάφος διένυσε 30 ναυτικά μίλια από τον εντοπισμό μέχρι τη βύθισή του ανοιχτά της Πύλου»

Liberation: Νέα αύξηση μισθού θέλει η Φον ντερ Λάιεν σαν πρόεδρος της Κομισιόν - Δεν της φτάνουν... τα €31.250 το μήνα

«Ο γενετικός έλεγχος στη Τζωρτζίνα δεν έδειξε κάτι, ο λύκος δεν είναι κληρονομικός», κατέθεσε μάρτυρας στη δίκη Πισπιρίγκου

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης