Εκλογές 2023 - ΣΥΡΙΖΑ: Από το σπίτι παρακολούθησε τα exit polls ο Τσίπρας

Εκλογές 2023 - ΣΥΡΙΖΑ: Από το σπίτι παρακολούθησε τα exit polls ο Τσίπρας

«Αρνητικό το αποτέλεσμα, σημασία έχει ότι σταθήκαμε όρθιοι» έλεγαν στελέχη της Κουμουνδούρου

syriza_othoni_exit_polls
Από το σπίτι του, όπως κάνει κατά παράδοση, παρακολούθησε τα αποτελέσματα των exit polls ο Αλέξης Τσίπρας.

Στην Κουμουνδούρου, αντίθετα, βρίσκονταν η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Όλγα Γεροβασίλη, η γραμματεας του κόμματος Ράνια Σβίγκου και ο αναπληρωτής Γιώργος Βασιλειάδης, αλλά και ο γραμματέας της εκλογικής επιτροπής, Διονύσης Τεμπονέρας.

Εν μέσω χειροκροτημάτων, ο Αλέξης Τσιπρας έφτασε λίγο μετά τις 9 στην Κουμουνδούρου. Μπαίνοντας στα γραφεία του κόμματος ήταν χαμογελαστός και ευδιάθετος, χαιρέτησε τα στελέχη που βρίσκονταν μπροστά στην είσοδο και ανέβηκε στο γραφείο του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε να κάνει δηλώσεις στις κάμερες.

Κλείσιμο
Εκλογές 2023: Ο Αλέξης Τσιπρας έφτασε στην Κουμουνδούρου


Την ίδια ώρα, στην πλατεία Κλαυθμώνος, στο εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ, η παγωμάρα στα πρόσωπα όσων παρακολουθούσαν τα αποτελέσματα από τη γιγαντοοθόνη που είχε στηθεί, ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής...

syriza_othoni_exit_polls_2


Τα στελέχη του κόμματος, δε, εξέφραζαν τον προβληματισμό τους για τα ποσοστά αποχής. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικων, στις 16:30 η συμμετοχή ήταν περίπου στο 40,7%, μειωμένη κατά 8% συγκριτικά με τον Μάιο.

Τα ίδια στελέχη έλεγαν επίσης ότι, αν επιβεβαιωθούν τα exit polls, το εκλογικό αποτέλεσμα είναι προφανώς αρνητικό και για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για το σύνολο των προοδευτικών δυνάμεων. Εξάλλου, τόνιζαν, το αποτέλεσμα των εκλογών του Μαΐου το είχε προεξοφλήσει σε μεγάλο βαθμό. Το χρονικό διάστημα ήταν πολύ σύντομο και ήταν εξαιρετικά δύσκολο να ανατραπεί μια τόσο μεγάλη διαφορά. Ειδικότερα για τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ακόμη πιο δύσκολο, καθώς δεν ήταν εφικτό να έχει αφήγημα εκλογικής νίκης ως δύναμη εναλλακτικής διακυβέρνησης στη ΝΔ.

tsipras__3_
tsipras__2_
tsipras__1__2


Επιπλέον, ανέφεραν πως «σημασία έχει πως σταθήκαμε όρθιοι, τόσο εμείς όσο και οι πολίτες που συντάχθηκαν μαζί μας και έδωσαν τη μάχη, σε ένα τοπίο δυσμενές που μετά το αποτέλεσμα της προηγουμένης κάλπης, στέρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ το αφήγημα νίκης. Οι πολίτες μας εδωσαν εντολή της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ως βασικός κορμός της προοδευτικής παράταξης, θα αγωνιστούμε από την επόμενη ημέρα ως ισχυρή αντιπολίτευση και θα σταθούμε δίπλα στους πολίτες».

Ανησυχία για την ακροδεξιά

Τα ίδια στελέχη του κόμματος εκτιμούσαν ότι είναι ένα πολύ ανησυχητικό σημάδι η ενίσχυση της Ακροδεξιάς και επέρριπταν ευθύνες στη Νέα Δημοκρατία. «Η ενίσχυση της ακροδεξιάς, που φαίνεται να έχει μεγάλη επιρροή στη νέα Βουλή, σημάδι συντηρητικής μετατόπισης της ελληνικής κοινωνίας» έλεγαν.

Και προσέθεταν ότι «ο τρόπος που η ΝΔ έθεσε τα ζητήματα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, η τοξικότητα και ανευθυνότητα που επέδειξε στα ζητήματα της Θράκης και της μειονότητας, είχαν ως αποτέλεσμα την ενδυνάμωση των πιο σκοτεινών δυνάμεων, της άκρας δεξιάς. Η άνοδος της ακροδεξιάς αποτελεί μια επικίνδυνη εξέλιξη για τη δημοκρατία μας, και δυστυχώς η ΝΔ έχει την κύρια ευθύνη γι' αυτό. Όχι μόνο επειδή, όπως αποδείχτηκε, η νομοθετική παρέμβαση για Κασιδιάρη αποδείχτηκε κενό γράμμα, αλλά και επειδή επιπλέον η ΝΔ μετέφερε το πεδίο της αναμέτρησης σε τοξικά ζητήματα με τη διολίσθηση σε ένα σκληρό εθνικιστικό λόγο».

tsapanidou_dromos


Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές 2023 - Γεράκης (Marc): Δεν αποκλείεται θρίλερ όσον αφορά τον αριθμό των κομμάτων που θα μπουν στη Βουλή

Ανταρσία της Βάγκνερ - Η πρώτη δήλωση του Πούτιν: Συνεχίζουμε τη στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία

Δυστύχημα με τρενάκι του λούνα παρκ στη Στοκχόλμη - Ένας νεκρός και εννέα τραυματίες

----------------

Εκλογές 2023


Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης