ΣΥΡΙΖΑ: Περιμένουν τις 30 υπογραφές υποστήριξης του Κασσελάκη για να ανακηρυχθεί υποψήφιος

Πρέπει να τις καταθέσει μέχρι το Σάββατο οπότε ξεκινά το Διαρκές Συνέδριο - Εκλογικοί κατάλογοι και απόδημοι μονοπώλησαν τη συζήτηση στην Πολιτική Γραμματεία - Μετατέθηκε η συζήτηση για τη διεξαγωγή ντιμπέιτ

Διαδικαστικά ζητήματα μονοπώλησαν τη σημερινή συζήτηση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης για την νέα ηγεσία. Με δεδομένο, ωστόσο, ότι ο «διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες», τα μέλη του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου απασχόλησαν οι εκλογικοί κατάλογοι για την εσωκομματική διαδικασία.

Συγκεκριμένα, τα ήδη εγγεγραμμένα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και όσοι προσέλθουν στις κάλπες στις 10 Σεπτεμβρίου και μόνο αυτοί θα έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν και στην επαναληπτική εκλογική αναμέτρηση, εφόσον υπάρξει δεύτερος γύρος στις 16 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να είναι το ίδιο εκλεκτορικό σώμα και στις δυο εκλογικές αναμετρήσεις.

Επιπλέον, ζήτημα τέθηκε και για την ψήφο των αποδήμων, όπου θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία με το 2022, δηλαδή οι Έλληνες του εξωτερικού θα ψηφίσουν για Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ηλεκτρονικά και με τη χρήση μοναδικού κωδικού στις 10 Σεπτεμβρίου, με την εγγραφή τους στο μητρώο να είναι δυνατή μέχρι και δύο ημέρες πριν.

Παράλληλα, σε νέα συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων των υποψηφίων Προέδρων μετατέθηκε η συζήτηση για τη διεξαγωγή ντιμπειτ, το οποίο έθεσε επί της αρχής σήμερα η Γραμματέας του κόμματος, Ράνια Σβίγκου.

Παρών, αλλά για λίγο στη σημερινή συνεδρίαση ήταν και ο Βουλευτής Χανίων, Παύλος Πολάκης, ενώ ζητούμενο στο εξής για τον Στέφανο Κασσελάκη αποτελεί η κατάθεση 30 υπογραφών υποστήριξής του στο Διαρκές συνέδριο του Σαββάτου, ώστε να ανακηρυχθεί επισήμως υποψήφιος, με δεδομένο ότι οι υπόλοιποι τέσσερις διεκδικητές της ηγεσίας έχουν ανακηρυχθεί υποψήφιοι ομόφωνα, κατά την τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Ωστόσο, με δεδομένο ότι τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής δεν δεσμεύονται για την υποστήριξη ενός και μόνο υποψηφίου, δηλαδή μπορεί να ταχθούν υπέρ «ανω του ενός» ενδιαφερόμενου, δεν αποκαλείται να εμφανιστεί το ενδεχόμενο μετακινήσεων μεταξύ των «στρατοπέδων» των διεκδικητών της ηγεσίας. Πάντως, στη σημερινή συνεδρίαση ο Νίκος Φίλης έθεσε, κατά πληροφορίες, ζήτημα να προσκομίσουν όλοι οι υποψήφιοι για την ηγεσία τις υπογραφές υποστήριξης τους το ερχόμενο Σάββατο, γεγονός που δεν έγινε δεκτό. Επίσης, ως προαπαιτούμενο για την κατάθεση υποψηφιότητας είναι ο κάθε ενδιαφερόμενος να είναι εγγεγραμμένο μέλος του κόμματος.

Τέλος, Πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής Επιτροπής ορίστηκε ο Γιάννης Δρόσος, Καθηγητής συνταγματικού δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, ενώ η σύνθεση της Επιτροπής θα είναι εννιαμελής.

Ειδήσεις σήμερα:

Το δις εξαμαρτείν από το ΝΑΤΟ: Το στρατηγείο της Σμύρνης συγχαίρει την Τουρκία για τη Μικρασιατική καταστροφή

Τραγωδία στην Τήνο - Παππούς 3χρονου που πνίγηκε από σταφύλι: Ήταν με τη νταντά, δεν είχε πρόβλημα υγείας

Τροχαίο δυστύχημα στο Μοσχάτο - Νεκρός 65χρονος που παρασύρθηκε από περιπολικό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr