Στέφανος Κασσελάκης: Η Goldman Sachs, η αποζημίωση των $7,5 εκατ. και ο εξωδικαστικός του πατέρα του

Στέφανος Κασσελάκης: Η Goldman Sachs, η αποζημίωση των $7,5 εκατ. και ο εξωδικαστικός του πατέρα του

Aπολύθηκε ως «bad performer» από την Goldman Sachs το '15 - Λίγο πριν μπει στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ εκδιώχθηκε και απ' την εταιρεία που λέει ότι ίδρυσε και έχει προσφύγει εναντίον της στην αμερικάνικη Δικαιοσύνη - Πώς γλίτωσε ο πατέρας του από την κατηγορία της απάτης

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
Στέφανος Κασσελάκης: Η Goldman Sachs, η αποζημίωση των $7,5 εκατ. και ο εξωδικαστικός του πατέρα του
Στις 14 Μαΐου του 2015, ο 27χρονος τότε Στέφανος Κασσελάκης βγαίνει για τελευταία φορά από τα γραφεία της Goldman Sachs στη Νέα Υόρκη: το πεντάμηνο της προειδοποίησης για την απόλυσή του είχε παρέλθει, η πρόσβαση στους εταιρικούς λογαριασμούς είχε διακοπεί και εκείνος έπρεπε να είχε προετοιμάσει το επόμενο βήμα του...

Ο Κασσελάκης είχε καταφέρει να μπει στα άδυτα του κεφαλαιοκρατισμού σε μία δύσκολη εποχή για εκείνους που, όπως λέει πλέον ο ίδιος στα viral βίντεο που ανεβάζει, «αγοράζουν τον κόπο του άλλου στα φθηνά». Είχε προσληφθεί εν μέσω κρίσης, το 2009 -δούλεψε αρχικά στο Λονδίνο και μετά στη Νέα Υόρκη, στην αρχή ως junior analyst και στη συνέχεια ως associate- στον τομέα της διαχείρισης κινδύνου στην αγορά των commodities (εμπορεύματα, από τον καφέ και τα αυγά ως το πετρέλαιο και το ουράνιο).

Πέντε χρόνια μετά, οι προϊστάμενοί του στην Goldman Sachs τον θεώρησαν ως «μειωμένης απόδοσης», παρά τις λαμπρές σπουδές του στα χρηματοοικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια, που είναι το Νο12 στην παγκόσμια κατάταξη των ΑΕΙ. Για κάποιους μήνες ζει μεταξύ Αθηνών και ΗΠΑ, αλλά πολύ σύντομα αρχίζει να ασχολείται με την εταιρεία που είχε φτιάξει από το 2007 ο πατέρας του Θεόδωρος, στη Φιλαδέλφεια, την πρωτεύουσα της Πενσυλβάνια· μετά την κατάρρευση λόγω δικαστικών εμπλοκών της CASCO ΑΕΒΕ, της εταιρείας επιχρισμάτων για τη ναυτιλία που διατηρούσε στην Ελλάδα, ο πατέρας του έφτασε -και εκείνος- στην Πενσιλβάνια και δημιούργησε την Philadelphia Coatings, μία εταιρεία με το αντικείμενο που γνώριζε πολύ καλά: επιχρίσματα για καράβια.

Στέφανος Κασσελάκης: Η Goldman Sachs, η αποζημίωση των $7,5 εκατ. και ο εξωδικαστικός του πατέρα του
Ο Στέφανος Κασσελάκης μετά την Goldman Sachs ανέλαβε την επιχείρηση ναυτιλιακών χρωμάτων του πατέρα του στις ΗΠΑ και όταν έγινε CEO της Tiptree Marine την εξαγόρασε

Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ είπε κατά την αυτοπαρουσίασή του στο βίντεο με το οποίο ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ότι πήγε «στις ΗΠΑ μόνος (σ.σ.: το φθινόπωρο του 2002) όχι για πολυτέλεια, αλλά από ανάγκη». Λίγα χρόνια αργότερα, ο Θόδωρος Κασσελάκης ξαναφτιάχνει την εταιρεία του στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Τέξας· η οικογένεια δεν ήταν πια σε τόσο μεγάλη ανάγκη, αφού μπόρεσε να βρει χρήματα για ένα νέο ξεκίνημα.

Ο νεαρός Κασσελάκης αναλαμβάνει το 2014 την οικογενειακή επιχείρηση με την πείρα που απέκτησε στην Goldman Sachs και, όπως περιγράφει, 9 χρόνια αργότερα, τον Απρίλιο του 2023, την «απογειώνει»: Δηλώνει ότι αυτός άλλαξε το όνομά της σε «Philadephia Coatings» για να θυμίσει ότι ο ίδιος και οι γονείς του έζησαν εκεί, όπως και ότι έκανε «rebranding» στην εταιρεία διευρύνοντας το δίκτυο διανομής της σε 40 χώρες. Δηλώνει και κάτι πολύ πιο ενδιαφέρον: «Μέχρι τότε, η συγκεκριμένη βιομηχανία ήταν εξαρτώμενη από την κινεζική παραγωγή. Ο κ. Κασσελάκης έκανε την παραγωγή πολύ πιο αμερικανοκεντρική, σύμφωνα με τα αμερικανικά στάνταρ».

Πού τα δήλωσε όλα αυτά; Στην αγωγή που κατέθεσε στις 3 Απριλίου του 2023 στο τοπικό δικαστήριο της Νότιας Νέας Υόρκης εναντίον της Tiptree, της «μαμάς» εταιρείας Tiptree Marine, που λέει ότι ίδρυσε στις αρχές του 2018 και στην οποία εργάστηκε για πέντε χρόνια ως CEO - και τα περί απεξάρτησης από τους Κινέζους ακούγονται πολύ ευχάριστα στις ΗΠΑ.

Είχε προηγηθεί η δεύτερη απόλυση στην καριέρα του - αυτή τη φορά όχι από έναν τραπεζικό κολοσσό όπως η Goldman Sachs, αλλά από την εταιρεία «του». Τρεις εβδομάδες πριν από την κατάθεση της αγωγής, οι μέτοχοι της Tiptree τον είχαν απομακρύνει από την εταιρεία.

Κλείσιμο
Στην αγωγή του, ο Κασσελάκης αναφέρει ως μοναδικό λόγο για την απόλυσή του το ότι δεν ήθελαν τον πληρώσουν για τις επιχειρηματικές επιτυχίες του σύμφωνα με όσα προέβλεπε το «χρυσό» συμβόλαιο που είχε υπογράψει - και 25 ημέρες αργότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωνε ότι θα καταλάμβανε την 9η θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας εκπροσωπώντας την Ομογένεια.

Επί των ημερών του, η Τiptree Marine αγόρασε, διαχειρίστηκε και στη συνέχεια πούλησε μέσω της θυγατρικής της Swiftbulk, στην οποία CEO ήταν ο Κασσελάκης -με κέρδος 16 εκατ. δολαρίων- τρία καράβια ξηρού φορτίου.

Στέφανος Κασσελάκης: Η Goldman Sachs, η αποζημίωση των $7,5 εκατ. και ο εξωδικαστικός του πατέρα του


Ενα από αυτά τα πλοία είναι το «Τhestelia Κ.», 82.108 dwt, που ναυπηγήθηκε το 2009. Μετά την αγορά του από τη Swiftbulk - η οποία, σύμφωνα με τα μεγάλα ναυτιλιακά sites ήταν από τις πιο «μυστικοπαθείς» εταιρείες του χώρου, το πλοίο εμφανίστηκε επισήμως να ανήκει στην ΑΜ. Νομικός, συμφερόντων του εφοπλιστή Μάρκου Νομικού, ο οποίος φέρεται να συνδέεται με κουμπαριά με την οικογένεια Κασσελάκη. Μάλιστα, ο ίδιος ο Νομικός εμφανίζεται στο οργανόγραμμα της Swiftbulk ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, χωρίς να έχει διευκρινιστεί η σχέση του με τη μητρική Tiptree.

Επιχειρηματική σύνδεση

Μεγάλες ναυτιλιακές εφημερίδες, όπως η «Trade Winds», θεωρούν δεδομένη τη σχέση μεταξύ της ίδιας της Tiptree Marine με την εταιρεία του Μάρκου Νομικού. Επομένως -και εφόσον ισχύουν τα περί κουμπαριάς- μπορεί να εξηγηθεί το ποιος σύστησε τον νεαρό Στέφανο Κασσελάκη στους ιθύνοντες της εισηγμένης στη Wall Street ασφαλιστικής και επενδυτικής Tiptree Incorporated, και πώς οι άνθρωποι αυτοί πείστηκαν να βάλουν 35 εκατ. δολάρια για να στηρίξουν το «Swiftbulk project» του Κασσελάκη - να μπουν δηλαδή στη ναυτιλιακή αγορά, στην οποία δεν είχαν προηγούμενη εμπλοκή, μέσω ενός νεαρού 28 ετών με πενταετή εμπειρία στα commodities και όχι στα ναυτιλιακά.

Ο Κασσελάκης έχει διαψεύσει κατηγορηματικά ότι η εταιρεία ανήκε στον Νομικό· λέει ότι την ίδρυσε ο ίδιος παίρνοντας ένα δάνειο με προσωπική εγγύηση και ότι την κατέστησε κερδοφόρα επί μία πενταετία. Ωστόσο, στην αγωγή που κατέθεσε στην Αμερικανική Δικαιοσύνη δηλώνει ξεκάθαρα ότι η Tiptree έβαλε 35 εκατ. δολάρια για να ξεκινήσει η εταιρεία και ο ίδιος μόλις 200.000 δολάρια, από κάποια επιχείρηση την οποία ήλεγχε, όπως αναφέρει. Η μοναδική τέτοια επιχείρηση στην οποία είχε απευθείας συμμετοχή ήταν η Philadelphia Coatings, η εταιρεία με τα ναυτιλιακά επιχρίσματα που άνοιξε ο πατέρας του το 2007, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ΗΠΑ. Βεβαίως, ο Θόδωρος Κασσελάκης φέρεται -πάντα σύμφωνα με τα αμερικανικά στοιχεία- να έχει από το 1995 άλλη μία εταιρεία ναυτιλιακών χρωμάτων στον Παναμά, την Casco Paintings, η οποία παραμένει τουλάχιστον στα χαρτιά ενεργή. Ο Παναμάς, εκείνη την εποχή, με το Ιντερνετ στα σπάργανα, πέρα από σημαία ευκαιρίας για τους εφοπλιστές, ήταν και ένας επιχειρηματικός παράδεισος, όπου δεν γίνονταν ερωτήσεις και δεν απαιτούνταν απαντήσεις.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, προκειμένου να απαντήσει σε αιτιάσεις για το αν και πώς πήρε δάνειο με προσωπική εγγύηση, άλλαξε την ιστορία του από την Πέμπτη το βράδυ: ενώ αρχικά, στις viral αναρτήσεις του των τελευταίων ημερών, έλεγε ότι πήρε τραπεζικό δάνειο και έτσι κατάφερε να μπει στην ποντοπόρο ναυτιλία, πλέον υποστηρίζει ότι πήρε δάνειο, το ύψος του οποίου δεν έχει προς το παρόν προσδιορίσει, προκειμένου να μπει στην αγορά των ναυτιλιακών χρωμάτων και να αποκτήσει τεχνογνωσία.

Στέφανος Κασσελάκης: Η Goldman Sachs, η αποζημίωση των $7,5 εκατ. και ο εξωδικαστικός του πατέρα του


Ομως, γιατί να χρειάζεται δάνειο ο γιος ενός ιδιοκτήτη εταιρείας χρωμάτων προκειμένου να αναλάβει την εταιρεία του πατέρα του, όπως σαφώς δηλώνει στην αγωγή του ότι έπραξε το 2014, μετά την απόλυσή του από την Goldman Sachs; Επίσης, στην αγωγή που κατέθεσε εναντίον της Tiptree, το ενδιαφέρον είναι ότι στρέφεται δικαστικά εναντίον όλου του «αστερισμού» της εισηγμένης, πλην εκείνης που δηλώνει ότι ίδρυσε. Το κάνει επειδή δεν θέλει να στραφεί κατά του Μάρκου Νομικού απευθείας; Μα ο εφοπλιστής από τη Σαντορίνη είναι μέλος του Δ.Σ. της Swiftbulk - και κατά πάσα πιθανότητα, αφανής ιδιοκτήτης, άρα εκ των πραγμάτων η αγωγή στρέφεται εναντίον των συμφερόντων του.

Στρέφεται ο νεαρός Κασσελάκης εναντίον του κουμπάρου της οικογένειας -και φαινομενικά τουλάχιστον- ευεργέτη του; Κανείς δεν μπορεί να το γνωρίζει αυτό, εκτός από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, οι οποίοι δεν είναι προς το παρόν διατεθειμένοι να δώσουν λεπτομέρειες για τη διαμάχη. Με την αγωγή ο Κασσελάκης διεκδικεί 7,5 εκατ. δολάρια - και λέγεται μάλιστα ότι οι απαιτήσεις του έχουν πλέον ξεπεράσει τα 11 εκατομμύρια.

Η αμοιβή και τα μπόνους

Στην αγωγή του, ο Κασσελάκης δηλώνει ότι προκειμένου να προχωρήσει η υλοποίηση της ιδέας του για μία εταιρεία που θα αναζητούσε επιχειρηματικές ευκαιρίες στα πλοία ξηρού φορτίου, δέχθηκε να προσληφθεί στην εταιρεία με βασικά ετήσια έσοδα 175.000 δολάρια -κάτω από τον μέσο όρο, όπως δηλώνει- με την προϋπόθεση ότι θα συμμετείχε στη διανομή των κερδών, μέσω διάφορων μπόνους που θα μπορούσαν να φτάσουν τις αμοιβές του σε πολύ υψηλά επίπεδα σε περίπτωση σημαντικής κερδοφορίας, όπως υποστηρίζει ότι πέτυχε στη Swifbulk. Αναφέρει δε ότι στη συνέχεια υπήρξαν αυξήσεις στις βασικές του αποδοχές, που έφτασαν έως τα 390.000 δολάρια τον χρόνο. Σε κάθε περίπτωση, δηλώνει προς τις δικαστικές αρχές ότι δεν εισέπραξε ποτέ το σύνολο αυτών των χρημάτων.

Ωστόσο, μέσα στο 2018, προχωρεί σε μία κίνηση που προκαλεί απορίες: η Tiptree Marine προχωρεί στην εξαγορά της εταιρείας του πατέρα του Κασσελάκη - της αμερικάνικης εταιρείας του με τα ναυτιλιακά χρώματα, 11 χρόνια μετά την ίδρυσή της. Η Trade Winds, ένα από τα μεγαλύτερα ναυτιλιακά sites του πλανήτη που απευθύνεται στους επαγγελματίες του χώρου, καταγράφει την εξαγορά ως «related transaction», δηλαδή μία συναλλαγή όπου τα δύο μέρη έχουν κοινά συμφέροντα - πράγμα που θα μπορούσε να κινητοποιήσει τις ελεγκτικές αρχές ώστε να διερευνήσουν καλύτερα το τι πραγματικά συνέβη.

Στέφανος Κασσελάκης: Η Goldman Sachs, η αποζημίωση των $7,5 εκατ. και ο εξωδικαστικός του πατέρα του
Η αγωγή που κατέθεσε στις 3 Απριλίου του 2023 ο Στέφανος Κασσελάκης σε βάρος της μητρικής Tiptree διεκδικώντας αποζημίωση 7,5 εκατ. δολαρίων


Συμφωνία win-win

Η συμφωνία φαντάζει win-win τόσο για την Tiptree Marine όσο και για την οικογένεια Κασσελάκη. Παρότι δεν έχουν δημοσιευτεί τα ποσά της συναλλαγής -και μόνο η Tiptree ή η οικογένεια Κασσελάκη θα μπορούσε να δώσει τα σχετικά στοιχεία- είναι προφανές ότι οι Κασσελάκηδες είχαν πετύχει μία πολύ καλή συμφωνία, μέσω της οποίας θα έπαιρναν χρήματα για την εξαγορά της, ενώ η πορεία της θα ελεγχόταν από τον μικρό γιο της οικογένειας. Αλλωστε, ακόμα και σήμερα η συγκεκριμένη εταιρεία, σύμφωνα με τα επίσημα αμερικανικά στοιχεία, διευθύνεται από τον πατέρα και τον μικρό γιο της οικογένειας Κασσελάκη. Από την άλλη πλευρά και η Tiptree έβαζε στο potrofolio της μία εταιρεία με παρουσία στον χώρο της ναυτιλίας, η οποία εμφάνιζε κέρδη.

Οι related transactions (σχετιζόμενες συναλλαγές) ελέγχονται από τις Αρχές σε διάφορα επίπεδα, επειδή πολλά μπορεί να πάνε στραβά. Για παράδειγμα, η αποτίμηση μιας εταιρείας που αγοράζεται από τον γιο του ιδιοκτήτη ο οποίος είναι CEO μιας θυγατρικής μιας εισηγμένης στη Wall Street είναι πραγματική; Ουδείς μπορεί να το γνωρίζει αυτό - ο Κασσελάκης στην αγωγή του αναφέρει ότι με την εξαγορά άνοιξε μία πόρτα ευκαιρίας για νέα κέρδη στην Tiptree, αλλά η αλήθεια είναι ότι με το κλείσιμο του επόμενου οικονομικού έτους άρχισαν τα προβλήματα γι’ αυτόν, σύμφωνα με όσα περιλαμβάνει στην αγωγή του. Πληρώθηκε κανονικά μισθούς και μπόνους για το 2018 και το 2019, αλλά, όπως δηλώνει ο ίδιος, από το 2020 άρχισαν να υπάρχουν προβλήματα με την Tiptree: ενώ εμφανίζει συνεχιζόμενη αύξηση εσόδων και κερδών, οι πραγματικοί μέτοχοι -δηλαδή οι ιθύνοντες της Tiptree Inc.- αρνούνται να του καταβάλουν ακόμα και το σύνολο των εγγυημένων αποδοχών του, όπως και τα συμφωνημένα μπόνους. Και στη συνέχεια τον οδηγούν στην έξοδο με συνοπτικές διαδικασίες. Τι συνέβη; Είναι απλώς γκάνγκστερ καπιταλιστές; Ή κάτι άλλο, όχι και τόσο τιμητικό για τον νεόκοπο fund manager;

Σε κάθε περίπτωση, με τη δημοσιοποίηση της αγωγής του εναντίον της Tiptree, ο Κασσελάκης ουσιαστικά ομολογεί ότι δεν είναι ο ιδρυτής της εταιρείας «του», αλλά ένας άνθρωπος που «έτρεχε» τρεις εταιρείες έχοντας ελάχιστη -ή και καθόλου- συμμετοχή στο αρχικό κεφάλαιό τους. Στο κείμενο της αγωγής, επιδιώκει να δείξει στην Αμερικάνικη Δικαιοσύνη ότι είναι από αυτούς που όχι μόνο αγοράζουν φθηνά τον κόπο των άλλων - αλλά και τον πωλούν ακριβά προκειμένου να αποκομίσουν το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος.

Πώς γλίτωσε με εξωδικαστικό ο πατέρας του

Ο Θεόδωρος Κασσελάκης συμφώνησε το 2018 να πληρώσει αποζημίωση στον πρώην συνέταιρό του στην Casco ΑΕΒΕ, ο οποίος τον είχε μηνύσει για απάτη, προκειμένου να μην προχωρήσει η δίκη για ένα ποσό που ξεπερνούσε τα 750.000 ευρώ. Το 2004 με απόφαση δικαστηρίου τού είχε αφαιρεθεί η διοίκηση της εταιρείας

Με εξωδικαστικό συμβιβασμό γλίτωσε ο κ. Θόδωρος Κασσελάκης την κατηγορία της απάτης εναντίον του συνεταίρου του στην Casco AEBE, εταιρεία ναυτιλιακών χρωμάτων που διατηρούσε στην Ελλάδα έως το 2004, οπότε με απόφαση δικαστηρίου τού αφαιρέθηκε η διοίκηση. Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός -που προϋποθέτει ότι η πλευρά του μηνυόμενου αποζημιώνει τον μηνυτή ώστε να αποσύρει τη μήνυση- έγινε στις 30 Ιανουαρίου του 2018, ενώ η δίκη είχε ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2017. Δεν έχει γίνει προς το παρόν γνωστό το ποσό που πλήρωσε η πλευρά Κασσελάκη στον πρώην συνέταιρο για να αποσύρει τη μήνυση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κ. Θεόδωρος Κασσελάκης φέρεται να παρουσίαζε στον συνέταιρό του ανύπαρκτες οικονομικές υποχρεώσεις της εταιρείας, τις οποίες ο τελευταίος στη συνέχεια αποπλήρωνε, πιστεύοντας ότι επρόκειτο για πραγματικές, με την υπόσχεση από την πλευρά Κασσελάκη ότι θα ακολουθούσαν πωλήσεις υλικών που θα υπερκάλυπταν τα χρήματα που είχε καταβάλει. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στα δικόγραφα, με τον τρόπο αυτό ο μηνυτής είχε χάσει πάνω από 750.000 ευρώ. Η μήνυση είχε ως αποτέλεσμα ο κ. Θεόδωρος Κασσελάκης να χάσει τη διοίκηση της εταιρείας, καθώς με την 2229/18-5-2004 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά διορίστηκε προσωρινή διοίκηση στην οποία συμμετείχε ο μηνυτής προκειμένου «εντός ενός έτους από τη δημοσίευση της απόφασης να επιμεληθούν, μεταξύ άλλων, της σύγκλησης έκτακτης γενικής συνέλευσης για την εκλογή ελεγκτών για τις χρήσεις 2001-2003 και νέου διοικητικού συμβουλίου».

Στη συνέχεια, ο συνέταιρος κατέθεσε έγκληση στις 21 Ιουνίου 2005, με βάση την οποία εκδόθηκε βούλευμα (υπ’ αριθμόν 293/2005) του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, το οποίο παρέπεμψε τον κ. Θεόδωρο Κασσελάκη και τον μεγαλύτερο γιο του, Στυλιανό, ο οποίος συμμετείχε από τότε στην εταιρεία, να δικαστούν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για το αδίκημα της απάτης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση. Εξι χρόνια αργότερα, ο Αρειος Πάγος απέρριπτε το αίτημα αναίρεσης που είχε καταθέσει η πλευρά Κασσελάκη ζητώντας να μη γίνει η δίκη.

Στέφανος Κασσελάκης: Η Goldman Sachs, η αποζημίωση των $7,5 εκατ. και ο εξωδικαστικός του πατέρα του
Στέφανος Κασσελάκης: Η Goldman Sachs, η αποζημίωση των $7,5 εκατ. και ο εξωδικαστικός του πατέρα του
Τα πρακτικά του Εφετείου όπου επιβεβαιώνεται η συμφωνία για εξωδικαστικό συμβιβασμό ανάμεσα στον Θεόδωρο Κασσελάκη και τον μηνυτή του


Η συμφωνία

Σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, «ο συνήγορος του κατηγορουμένου, αφού έλαβε τον λόγο από την πρόεδρο, δήλωσε ότι επήλθε συμβιβασμός μεταξύ των αντιδίκων πλευρών σε όλες τις εκκρεμούσες δικαστικές τους υποθέσεις και για τον λόγο αυτό έχει συνταχθεί το από 29-1-2018 σχετικό ιδιωτικό συμφωνητικό εξωδικαστικής επιλύσεως και οριστικού διακανονισμού υφιστάμενης διαφοράς». Στο ίδιο πλαίσιο, «παρέδωσε δε το από 29-1-2018 σχετικό ιδιωτικό συμφωνητικό εξωδικαστικής επιλύσεως και οριστικού διακανονισμού υφιστάμενης διαφοράς, το οποίο υπογράφεται από όλους τους διαδίκους και τους πληρεξούσιους δικηγόρους τους».

Ετσι, ο δικηγόρος του μηνυτή-συνεταίρου έλαβε τον λόγο γνωστοποιώντας προς το δικαστήριο ότι «επήλθε συμβιβασμός μεταξύ των δύο αντιδίκων πλευρών, ο μηνυτής ανακαλεί τη μήνυσή του κατά των κατηγορουμένων και δεν επιθυμεί πλέον την ποινική δίωξη των κατηγορουμένων», με τη Δικαιοσύνη να αποφαίνεται τελικά ότι «μετά από αμοιβαίες εξηγήσεις προέκυψε ότι δεν συντρέχουν η αντικειμενική και η υποκειμενική υπόσταση του αδικήματος» κατά των μελών της οικογένειας Κασσελάκη, κηρύσσοντάς τους αθώους.

Το... Παραδικαστικό

«Το παραδικαστικό κύκλωμα χτύπησε τους γονείς μου και τους πήρε ό,τι είχαν και δεν είχαν», είπε ο κ. Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζοντας μέσω βίντεο την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Οταν του ζητήθηκε σε τηλεοπτική συνέντευξη στο KONTRA να δώσει περισσότερα στοιχεία για το θέμα, απάντησε ότι δεν έχει υποχρέωση να κάνει κάτι τέτοιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Στέφανος Κασσελάκης εννοούσε τον συνέταιρο του πατέρα του, ο οποίος ήταν ο δικηγόρος της επιχείρησης και στη συνέχεια πήρε μερίδιο σε αυτή.

Στα μέσα της δεκαετίας του 2000, όταν ξέσπασε η υπόθεση του λεγόμενου «Παραδικαστικού», για τον συγκεκριμένο δικηγόρο (ο οποίος έχει αποβιώσει) είχαν ακουστεί φήμες ότι είχε επαφές με συγκεκριμένο δικαστή που είχε εμπλακεί στην υπόθεση. Ωστόσο, ο δικηγόρος ποτέ δεν κατηγορήθηκε επισήμως για ανάμειξη στο κύκλωμα εκείνο. Σε κάθε περίπτωση, οι εξελίξεις των επόμενων χρόνων έδειξαν ότι η οικογένεια Κασσελάκη δεν είχε χάσει «ό,τι είχε και δεν είχε» - καθώς μία χρονιά μετά το βούλευμα που τον παρέπεμπε να δικαστεί για απάτη, ο κ. Θεόδωρος Κασσελάκης έστησε εταιρεία ναυτιλιακών χρωμάτων στη Μασαχουσέτη, ενώ διατηρούσε από το 1995 εταιρεία με ανάλογο αντικείμενο και στον Παναμά.

Με την επίτευξη του συμβιβασμού η οικογένεια Κασσελάκη ανάσανε δικαστικά το 2018, χρονιά που αποδείχτηκε χρυσή όχι μόνο για τη γαλήνη της, αλλά και για την επαγγελματική προοπτική του Στέφανου Κασσελάκη. Συγκεκριμένα, στις 18 Ιανουαρίου του 2018, δηλαδή μερικές ημέρες πριν από την υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού, ο κ. Στέφανος Κασσελάκης υπέγραψε τη σύμβαση εργασίας με την οποία αναλάμβανε CEO στην εταιρεία Tiptree Marine, για να ξεκινήσει την πορεία του στα ναυτιλιακά - πορεία που διακόπηκε βίαια πέντε χρόνια αργότερα, όταν απολύθηκε από την εταιρεία που έχει δηλώσει ότι ίδρυσε.

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο με έναν 23χρονο νεκρό στην Πέτρου Ράλλη - Η μοτοσικλέτα του «καρφώθηκε» σε φορτηγό

Σε αποδρομή οι «Σπαρτιάτες» - Αντίστροφη μέτρηση για τη διάλυση του κόμματος

Μόνος στην κορυφή ο Ολυμπιακός, ζορίστηκαν ΠΑΟ και ΑΕΚ, ήττα για ΠΑΟΚ - Δείτε τα 21 γκολ της 3ης αγωνιστικής της SupeLeague
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης