«Μάχη» χαρακωμάτων για τα παλιά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Τα στρατόπεδα Κασσελάκη και Αχτσιόγλου

«Μάχη» χαρακωμάτων για τα παλιά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Τα στρατόπεδα Κασσελάκη και Αχτσιόγλου

Τοξικότητα και… γέφυρες, αλλά στο βάθος η διάσπαση - Τι ισχύει για τα παλιά μέλη του κόμματος που δεν ψήφισαν την πρώτη Κυριακή

«Μάχη» χαρακωμάτων για τα παλιά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Τα στρατόπεδα Κασσελάκη και Αχτσιόγλου
Στις σελίδες των εκλογικών καταλόγων του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία θα κριθεί η ανάδειξη της νέας ηγεσίας του κόμματος, καθώς η πρόβλεψη του καταστατικού για δυνατότητα ψήφου στο δεύτερο γύρο σε όσα από τα παλιά, εγγεγραμμένα μέλη δεν προσήλθαν στον πρώτο γύρο, ανέβασε κατακόρυφα χθες το εσωκομματικό θερμόμετρο.

Δεξαμενή 40.000 ψήφων

Την ύπαρξη της δεξαμενής των παλιών μελών υπενθύμισε πρώτος χθες ο Πάνος Σκουρλέτης -και ως πρώην Γραμματέας του κόμματος- λέγοντας πως «θα σας βάλω και μία παράμετρο η οποία δεν έχει αναφερθεί. Περίπου 40.000 μέλη, ήδη εγγεγραμμένα, δεν προσήλθαν σ’ αυτή τη διαδικασία. Από αυτούς που είχαν γραφτεί στο κόμμα μέχρι και πριν από ένα μήνα. Αυτό, καταρχάς, είναι ένα μεγάλο πολιτικό ζήτημα», όπως εξήγησε ο ίδιος. «Αυτός ο κόσμος μπορεί να έχει φύγει. Μπορεί να έχει ψηφίσει άλλα κόμματα στις βουλευτικές εκλογές. Μπορεί να είναι απογοητευμένος. Κάποιοι μπορεί να είχαν κώλυμα. Αυτοί έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν στις δεύτερες εκλογές», κατέληξε ο κ. Σκουρλέτης.

Η ανακίνηση του ζητήματος των παλιών μελών, όπως μετέδωσε το protothema.gr, δεν αποκλείεται να βαρύνει καταλυτικά στους τελικούς συσχετισμούς, με αποτέλεσμα να τοποθετηθεί επίσημα χθες το απόγευμα η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) υπό τον Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, Γιάννη Δρόσο, εκδίδοντας σχετική ανακοίνωση. Με βάση αυτή, όσα από τα παλιά μέλη επιθυμούν να ψηφίσουν στο δεύτερο γύρο, θα πρέπει να εκδηλώσουν ενδιαφέρον μέχρι αύριο στις 6 το απόγευμα, αποστέλλοντας σχετικό e-mail με τα στοιχεία τους, προκειμένου αυτά να επικαιροποιηθούν έγκαιρα και πάντως πριν τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, στις 24 Σεπτεμβρίου.


Αναλυτικά, η Απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ):

Στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου 2023 μπορούν να ψηφίσουν μόνο όσοι και όσες ψήφισαν στις 17 Σεπτεμβρίου 2023, καθώς και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που για οποιονδήποτε λόγο δεν μπόρεσαν να ψηφίσουν στις 17 Σεπτεμβρίου 2023. Παλαιά μέλη θεωρούνται όσα έχουν εγγραφεί στο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου 2023. Για το εξωτερικό ισχύει ο κατάλογος όσων είχαν ήδη εγγραφεί για τις εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου.


Νέα μέλη δεν εγγράφονται, ούτε μπορούν να ψηφίσουν στις 24 Σεπτεμβρίου. Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ που δεν ψήφισαν στις εκλογές, θα πρέπει μέχρι την Τετάρτη 20-09-2023 και ώρα 18.00 να αποστείλουν προς έγκριση τα στοιχεία τους. Αφού ελεγχθούν και διαπιστωθεί ότι είναι παλαιά μέλη, θα ενταχθούν στον εκλογικό κατάλογο.

Το mail αποστολής είναι meli@syriza.gr και σε αυτό θα αποστείλουν τα εξής στοιχεία:

1. Ονοματεπώνυμο
2. Πατρώνυμο
3. Έτος Γέννησης
4. E-mail
Κλείσιμο
5. Κινητό Τηλέφωνο
ή 1. Ειδικός Εκλογικός Αριθμός

Η παραπάνω απόφαση της ΚΕΦΕ προκάλεσε αργά χθες το βράδυ, ωστόσο, την οργισμένη αντίδραση του Βουλευτή Χανίων και ένθερμου υποστηρικτή του υποψήφιου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Παύλου Πολάκη, ο οποίος χαρακτήρισε ως «απαράδεκτη» την απόφαση ζητώντας την ανάκλησή της, ενώ ο ίδιος κατέθεσε εναλλακτική πρόταση.

Αναλυτικά, η ανάρτηση Πολάκη:

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΗΣ ΚΕΦΕ!!

Πάρτε την πίσω !

Πάλι ταυτοποίηση;;;;;;

Πόσες ταυτοποιήσεις θέλετε επιτέλους;;;; Έχει καταντήσει ΑΝΕΚΔΟΤΟ!

Λοιπόν για να σοβαρευτούμε η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ, για να ψηφίσουν χωρίς πρόβλημα παλιά μέλη τα οποία για κάποιο λόγο (Υγειας,επαγγελματικό κλπ) δεν ψήφισαν στον πρώτο γύρο των εκλογών:

Με ευθύνη της πολιτικής γραμματειας (του Οργανωτικού) και της ΚΕΦΕ ο κατάλογος των παλαιών μελών που υπάρχει στην Κουμουνδουρου,ΑΠΟΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΗ ΜΟΡΦΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Την ημέρα των εκλογών σε κάθε εκλογικό τμήμα θα υπάρχει η πρόσβαση στον κατάλογο των 146.000 μελών που ψήφισαν την προηγούμενη Κυριακή και που θα είναι ο βασικός εκλογικός κατάλογος.

Όταν έρθει κάποιο παλιό μέλος που δεν ψήφισε στις εκλογές στις 17/9 άρα δεν είναι στον κατάλογο των 146.000 τότε:

θα υπάρχει επικοινωνία με την νομαρχιακη οπου στελέχη που θα είναι εκει ελέγχοντας τον κατάλογο των παλαιών μελών που της από στάλθηκε από την Κουμουνδουρου, θα δίνει το οκ για να ψηφίσει ακολουθώντας τη διαδικασία (εγγραφη στο βιβλίο και στο ταμπλέτες κλπκλπ)

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ,όλα τα άλλα είναι είτε για να κοροϊδευόμαστε,είτε για να καθυστερούμε και να διώχνουμε κόσμο,είτε…..άστο δεν το λέω …όλοι καλοί είμαστε ….

ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ! Αλλάξτε αύριο την απόφαση και το SMS που στείλατε!!!
«Μάχη» χαρακωμάτων για τα παλιά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Τα στρατόπεδα Κασσελάκη και Αχτσιόγλου

Περισσότερες κάλπες

Με δεδομένο ότι τα παλιά μέλη υπολογίζονται, σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, σε 40.000, τα επιτελεία των δύο υποψηφίων Προέδρων παρακολουθούν τις σχετικές αντιδράσεις, καθώς σε περίπτωση που ένας μεγάλος αριθμός αυτών προσέλθει τελικά στις κάλπες αυτήν την Κυριακή, τότε το εκλογικό αποτέλεσμα μπορεί να λάβει νέα δυναμική. Ταυτόχρονα, ωστόσο, το ενδεχόμενο να αυξηθεί κι άλλο το εκλεκτορικό σώμα προβληματίζει ήδη την Κουμουνδούρου, όταν η αναμονή στις ουρές έφτασε στα μεγάλα εκλογικά τμήματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης τις δύο ώρες. Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζεται να τοποθετηθούν περισσότερες κάλπες στα υπάρχοντα 537 εκλογικά τμήματα (χωρίς να ανοίξουν νέα), ώστε να αποσυμφορηθεί ο όγκος των εκλογέων. Παράλληλα, τα τελικά αποτελέσματα του πρώτου γύρου δημοσιοποίησε χθες η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να κατατάσσεται πλέον τρίτος, περνώντας τον Νίκο Παππά.

Αναλυτικά, τα τελικά αποτελέσματα του πρώτου γύρου:

Ψήφισαν 148.821 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.
Έγκυρα ψηφοδέλτια: 147.821
Λευκά: 293
Άκυρα: 1220

Επί των εγκύρων έλαβαν:

Κασσελάκης Στέφανος: 44,91% (66.156 ψήφοι)
Αχτσιόγλου Έφη: 36,18% (53.292 ψήφοι)
Τσακαλώτος Ευκλείδης: 8,93% (13.156 ψήφοι)
Παππάς Nίκος: 8,68% (12.787 ψήφοι)
Τζουμάκας Στέφανος: 1,3% (1.917 ψήφοι)

Εν τω μεταξύ, με αιχμές αποχαιρέτησε χθες την κούρσα της διαδοχής ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Τζουμάκας, ο οποίος έκανε λόγο για «κρίση ηγεσίας» στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, προβλέποντας ότι αυτή θα συνεχιστεί. Ο ίδιος εστίασε σε κύκλους που χρησιμοποίησαν αθέμιτες μεθοδεύσεις εναντίον του, συμπεραίνοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα συνεχίζει να έχει κρίση ηγεσίας, κρίση πολιτικών επιδιώξεων και κρίση πολιτικής ενότητας και αξιοπιστίας καθότι πέραν των άλλων ανέκαμψε σήμερα και ένα βαθιά συντηρητικό ρεύμα τιμωρητισμού και αφελείς προσδοκίες καθώς και χειραγωγούμενων φαντασιώσεων για εκκαθάριση εσωτερικών αντιθέσεων, ως συνέχεια του ευτελισμού και της παρακμής στο προοδευτικό κίνημα».

Όσο για τους δύο φιναλίστ, εκτός Αθηνών θα βρεθεί μέχρι και την επόμενη Κυριακή, ημέρα της επαναληπτικής ψηφοφορίας ο Στέφανος Κασσελάκης, πραγματοποιώντας περιοδείες ανά την Ελλάδα. Πρώτος σταθμός των περιοδειών του σήμερα η Καρδίτσα και τα Τρίκαλα, ενώ αναμένεται να μεταβεί στη Θράκη και άλλες ακριτικές περιοχές, μέχρι τα τέλη της εβδομάδας. Ενόψει του δεύτερου γύρου, ο κ. Κασσελάκης επενδύει στη γνωριμία του με την κοινωνική βάση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αλλά και στην επαφή του με όσο το δυνατόν περισσότερους φίλους του κόμματος. Επιστροφή στη μάχη από τα τηλεοπτικά παράθυρα σήμερα το πρωί για την Έφη Αχτσιόγλου, η οποία επανακάμπτει με τη σειρά της στους απαιτητικούς, προεκλογικούς ρυθμούς.

Τοξικότητα και… γέφυρες

Παράλληλα, να πέσουν οι τόνοι επιχείρησαν χθες αρκετά στελέχη σε μεταξύ τους συζητήσεις, καθώς η ένταση που επικρατεί μεταξύ των «στρατοπέδων» των δύο φιναλίστ έχει κάνει ορατά σύννεφα πάνω από την ενότητα του κόμματος. Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο τοξικότητας στις δηλώσεις της κ. Αχτσιόγλου μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, ο Ναύαρχος και Βουλευτής Επικρατείας, Ευάγγελος Αποστολάκης απάντησε πως «: «Ε, βέβαια. Ο κόσμος έχει ένα ένστικτο. Όσοι προσήλθαν να ψηφίσουν το έκαναν, με κάποιον τρόπο, επέλεξαν τι θα ψηφίσουν. Το να ερχόμαστε και να θεωρούμε ότι αυτό το αποτέλεσμα ήταν πρόχειρο, ή σε θολά νερά, δεν ξέρω αν πρέπει να λέγονται τέτοια. Πρέπει να πάμε σε κλίμα συνεννόησης, σε καλό κλίμα». Από πλευράς του, ο Νίκος Μπίστης, ο οποίος έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ της κ. Αχτσιόγλου ξεκαθάρισε με ανάρτησή του ότι «οι 150.000 είναι ανεκτίμητη περιουσία. Και πρακτική εγγύηση ενότητας. Ας φροντίσουμε να δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε να πλουτίσουν και να ζωογονήσουν το κόμμα στην καθημερινή του δράση». «Εμείς που στηρίξαμε την Έφη με 36% σεβόμαστε το 45% που έκρινε αλλιώς Ταυτόχρονα επιμένουμε στην ορθότητα της επιλογής μας και θα παλέψουμε για να επιβεβαιωθεί την άλλη Κυριακή» υποστήριξε.
«Μάχη» χαρακωμάτων για τα παλιά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Τα στρατόπεδα Κασσελάκη και Αχτσιόγλου

Και κατέληξε: «Ήρεμα, απλά και σταθερά»

Την ίδια ώρα, «εγώ ξεχωρίζω τις τέσσερις υποψηφιότητες από αυτή του κ. Κασσελάκη. Θεωρώ ότι η υποψηφιότητα του κ. Κασσελάκη, εάν τελικά είναι η νικηφόρα, είναι ένα “ραντεβού στα τυφλά” για τον ΣΥΡΙΖΑ», επεσήμανε σχετικά ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας στον Ρ/Σ «Alpha 98.9». «Αισθάνομαι την ανάγκη αυτά να τα πω και δημόσια και νομίζω ότι τυχόν εκλογή του εισάγει τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια αβέβαιη επόμενη μέρα. Σε «αχαρτογράφητα νερά», σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης. Παράλληλα, τη στήριξή του στο πρόσωπο της Έφης Αχτσιόγλου επανέλαβε χθες ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης, λέγοντας πως «το στοίχημα της συμμετοχής κερδήθηκε, τώρα είναι η ώρα της τελικής απόφασης, απόφασης εξαιρετικά κρίσιμης».
«Μάχη» χαρακωμάτων για τα παλιά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Τα στρατόπεδα Κασσελάκη και Αχτσιόγλου

Δεύτερες σκέψεις και μετακινήσεις

Η μεγάλη συμμετοχή, άλλωστε, στην εσωκομματική αναμέτρηση του πρώτου γύρου συνιστά από μόνη της πολιτικό -αν όχι ιστορικό- γεγονός για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παράγοντας επιμέρους αποτελέσματα. Στο πλαίσιο αυτό, «είναι αναγκαίο να πάμε σε δεύτερο γύρο;» αναρωτήθηκε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Βουλευτής, Γιώργος Καραμέρος, που έχει ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας της Έφης Αχτσιόγλου, ζητώντας να υπάρξει σχετική συνεννόηση ανάμεσα στους δύο φιναλίστ υπό το σχήμα ο πρώτος να είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και η δεύτερη επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Επιπλέον, αποστάσεις από την Έφη Αχτσιόγλου και τη δήλωσή της περί «θολών νερών» πήρε η βουλεύτρια Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Έλενα Ακρίτα, η οποία είχε υποστηρίξει την κ. Αχτσιόγλου στον α' γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την προεδρία. «Πρέπει να ακούσουμε το 46%» είπε χαρακτηριστικά όσον αφορά στον Στέφανο Κασσελάκη. «Με προβλημάτισε λίγο η δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου μετά τα αποτελέσματα, που χαρακτήρισε "θολό" το αποτέλεσμα. Δεν μπορείς να βγεις και να πεις ότι είναι "θολό" το 46%. […] Αν το 46% ψήφισε τον κ. Κασσελάκη, εγώ θέλω να το ακούσω αυτό το πράγμα» είπε αρχικά η Έλενα Ακρίτα στον ΑΝΤ1, συμπληρώνοντας: «Δεν μπορούμε - και αυτή ήταν η ένστασή μου με την Έφη Αχτσιόγλου να απαξιώνουμε το 46%». Μάλιστα, η βουλεύτρια Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ερωτηθείσα για τη στάση της στον β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών, απάντησε με νόημα: «Δεν είμαι πολιτικός. Θεωρώ ότι ένα από τα προσόντα του πολιτικού θα πρέπει να είναι να ακούει την κοινή γνώμη. Δεν ξέρω αν θα αλλάξω γνώμη μέχρι την Κυριακή. […] Όλα θα τα σκεφτώ, θα ανακοινώσω την απόφασή μου πριν από τις εκλογές».

«Δεν δαιμονοποιώ τη διάσπαση»

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο διάσπασης στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., η Έλενα Ακρίτα σχολίασε: «Δεν δαιμονοποιώ τη διάσπαση τόσο πολύ. Όχι μοιρολατρικά "que sera sera", αλλά πιστεύω ότι αν είναι υγιές, έχει ξαναγίνει στον ΣΥΡΙΖΑ και με τον Λαφαζάνη και δεν πάθαμε τίποτα εδώ που τα λέμε. Παρ' όλα αυτά, οι διασπάσεις δεν είναι πάντα για κακό, όπως όταν η γατούλα κάνει κακάκια και τα κρύβει κάτω απ' το χαλί,-γιατί κακά τα ψέματα, έχουμε κακάκια κάτω απ' το χαλί στον ΣΥΡΙΖΑ, το λέω ευθαρσώς!», κατέληξε η κ. Ακρίτα.
«Μάχη» χαρακωμάτων για τα παλιά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Τα στρατόπεδα Κασσελάκη και Αχτσιόγλου

Συμμαχίες και μεταγραφές

Πλην των δημόσιων τοποθετήσεων κορυφαίων στελεχών, σε εξέλιξη βρίσκονται και εσωκομματικές διεργασίες στο παρασκήνιο, για τη διαμόρφωση συμμαχιών και μεταγραφών στο δεύτερο γύρο. Συγκεκριμένα, σε πανελλαδική σύσκεψη στελεχών που τον υποστηρίζουν, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη θα αποφασιστεί σήμερα η στάση του Νίκου Παππά στο εξής, ο οποίος τόνισε από την πρώτη στιγμή πως «πρέπει να προχωρήσουμε ταχύτατα στον μετασχηματισμό του κόμματός μας σε μια αριστερή προοδευτική δημοκρατική παράταξη». Καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών που τον υποστηρίζουν σε όλη τη χώρα βρέθηκαν διαχρονικά στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα, καθώς προέρχονται από την «προεδρική» τάση «Κίνηση Μελών», είναι φυσικό τα στελέχη του κ. Παππά να αισθάνονται ιδεολογικά εγγύτερα στην πολιτική πλατφόρμα του Στέφανου Κασσελάκη. Δεν αποκλείεται, ωστόσο, να σημειωθούν και κάποιες μετακινήσεις πιο κομματικών στελεχών, προς την πλευρά Αχτσιόγλου. Στην περίπτωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου και της «Ομπρέλας», η συντριπτική στήριξή τους προς στην Έφη Αχτσιόγλου έχει σχεδόν προεξοφληθεί. Ωστόσο, πληροφορίες θέλουν να σημειώνονται μετακινήσεις και από το «στρατόπεδο» Τσακαλώτου και προς την πλευρά Κασσελάκη, καθώς τις τελευταίες ώρες οργιάζουν οι φήμες για στελέχη με αφετηρία την Κρήτη που σκέφτονται την μετακίνησή τους στο δεύτερο γύρο.

Αναφερόμενος και εκείνος στη διεύρυνση, «δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπήκε στην αναγκαία πορεία μετασχηματισμού μετά το 2019, την οποία είχε εξαγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας το ίδιο βράδυ των εκλογών και είναι κάτι το οποίο έστω και τώρα μπορεί να ξεκινήσει να γίνεται και το εκπροσωπεί καλύτερα ο κ. Κασσελάκης» σημείωσε χθες ο πρώην Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Γιώργος Τσίπρας, συμπληρώνοντας πως «νομίζω ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι κοντά σε αυτό που ήθελε και ο κόσμος όπως εκφράστηκε χθες». Ο ίδιος μάλιστα αποτίμησε ως άκυρη «οποιαδήποτε κουβέντα για διασπάσεις αυτή τη στιγμή». «Δεν έχουν λήξει καν οι εκλογές αλλά και όταν λήξουν πάλι είναι άκυρο να συζητάμε για διασπάσεις. Αυτό που είναι σημαντικό να συζητάμε είναι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ μετασχηματιστεί σε ένα κόμμα που έχει ανάγκη ο κόσμος που ψήφισε αλλά και όλοι εκείνοι που στηρίζουν ένα κόμμα που θέλει να διεκδικήσει την εξουσία. Αυτό είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί και σε αυτή την πορεία όσο πιο ενωμένοι πάμε τόσο το καλύτερο» σημείωσε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος υπέγραψε με 29 ακόμη στελέχη του κόμματος, υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Κασσελάκη στο Διαρκές Συνέδριο.

Οι «λοχαγοί» Κασσελάκη

Πλην του Γιώργου Τσίπρα, τον κ. Κασσελάκη συνόδευαν οι πλέον στενοί του συνεργάτες κατά τη δήλωσή του μετά την οριστικοποίηση του αποτελέσματος του πρώτου γύρου, καθώς εμφανίστηκε πλαισιωμένος από τους βουλευτές Θεοδώρα Τζάκρη και Πέτρο Παππά, την πρώην Βουλευτή, Δώρα Αυγέρη και φυσικά τον Ναύαρχο και Βουλευτή Επικρατείας, Ευάγγελο Αποστολάκη. Πλην αυτών, νωρίτερα από την άφιξή του στην Κουμουνδούρου, το επιτελείο του κ. Κασσελάκη είχε συγκεντρωθεί στο γραφείο του, επί της οδού Στουρνάρη, όπου έδωσαν το παρόν στελέχη του κόμματος, τα οποία έχουν ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητάς του, αλλά και εν ενεργεία Βουλευτές. Ανάμεσά τους οι Χαρά Καφαντάρη, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Θάνος Μωραϊτης και Ραλλία Χρηστίδου, καθώς ο κ. Κασσελάκης έχει συγκεντρώσει ακόμη πέριξ αυτού μια ομάδα «πασοκογενών» στελεχών του κόμματος.

Ειδήσεις σήμερα

Ποια ήταν η μία από τις δύο νοσηλεύτριες που σκοτώθηκαν στο τροχαίο στη Λιβύη – Η τραγική ιστορία της

Δύο νοσηλεύτριες, ένας υπαξιωματικός και δύο διερμηνείς οι πέντε Έλληνες νεκροί στο τροχαίο στη Λιβύη

Απίστευτες τιμές για θέσεις πάρκινγκ στην Αθήνα: €1 εκατ. στο Μαρούσι, €1,72 εκατ. στο κέντρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης