Γιώργος Τσίπρας: Υπήρξε υπονόμευση στον Αλέξη - Υπήρχαν σύντροφοι που ήθελαν να αποχωρήσει

Γιώργος Τσίπρας: Υπήρξε υπονόμευση στον Αλέξη - Υπήρχαν σύντροφοι που ήθελαν να αποχωρήσει

«Δεν σας λέω από ποιους» είπε ωστόσο το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ

tsip0000
Στις εσωκομματικές τριβές που επικράτησαν πριν από τη διεξαγωγή του πρώτου γύρου εκλογών, για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε το στέλεχος του κόμματος Γιώργος Τσίπρας ο οποίος μίλησε και για υπονόμευση του πρώην προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, λίγες ώρες αφότου δήλωσε ότι ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να εκφράσει αυτό που θέλει ο κόσμος, ο Γιώργος Τσίπρας τόνισε ότι στοίχημα είναι η ενότητα μετά «τα συντροφικά πυρά».

«Η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα ήταν ηχηρή. Θα διατηρήσει την ουδετερότητά του» δήλωσε δε ο Γιώργος Τσίπρας.

«Υπήρξε υπονόμευση στον Αλέξη Τσίπρα, δεν σας λέω από ποιους», ανέφερε ο κ.Τσίπρας, τονίζοντας: «Από ποιους δεν σας το λέω, υπονόμευση υπήρξε σίγουρα. Υπήρχαν σύντροφοι που ήθελαν να αποχωρήσει ο Αλέξης Τσίπρας από πρόεδρος του κόμματος».

Κλείσιμο
Ο Γιώργος Τσίπρας, μάλιστα, τόνισε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας είναι παρών. Δεν έχει αποστρατευθεί. Είναι θέμα του νέου αρχηγού να τον καλέσει. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι χρήσιμος».

Συμπλήρωσε δε: «Πρέπει να προχωρήσουμε με ομόνοια, εφόσον μας ενδιαφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και η αξιωματική αντιπολίτευση. Υπάρχει ένταση».

Ερωτηθείς για το αν θα μπορούσε ο πρώην πρόεδρος του κόμματος να βοηθήσει στη λειτουργία, σε ένα νέο πλαίσιο, του κόμματος, τοποθετήθηκε λέγοντας: «Προφανώς θα μπορούσε να βοηθήσει. Είναι θέμα του νέου αρχηγού, του νέου προέδρου να τον καλέσει σε ότι νομίζει ότι θα φανεί χρήσιμος».

Ο Γιώργος Τσίπρας επισήμανε χαρακτηριστικά: «Πρέπει ενωμένοι από τη Δευτέρα, όποιος εκλεγεί αρχηγός, πρόεδρος δηλαδή του κόμματος, να πάμε συντεταγμένοι σε μία καινούργια πορεία».

Συνέχισε λέγοντας:

«Υπάρχει όλος ο δημοκρατικός χώρος να υπάρξει διάλογος, αντιπαράθεση, διαφοροποιήσεις, αλλά ότι αποφασίζει η πλειοψηφία ή και αν γίνεται ακόμη περαιτέρω, να υπάρξουν συνθέσεις, να προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά. Αυτό δεν γινόταν πάντα έτσι. Νομίζω ότι από εδώ και πέρα υπάρχουν οι όροι να γίνεται και αυτό επιδιώκουμε.

(…) Ελπίζω ότι θα κρατηθεί σε ένα επίπεδο μέχρι την Κυριακή και γίνονται δηλώσεις προκλητικές σε ένα βαθμό. Δεν είναι αυτό, δεν είναι αυτή η φιλοσοφία μας. Θέλω να προχωρήσουμε όλοι μαζί και κυρίως να διεξαχθεί ομαλά και η προεκλογική περίοδος για ακόμα τρεις μέρες.

(…) Υπάρχει μια ένταση που θέλω να πιστεύω ότι θα παραμείνει μέσα σε ορισμένα πλαίσια και δεν θα προχωρήσει παραπέρα, γιατί υπάρχει. Και δεν μπορώ να το κρύψω, είναι οφθαλμοφανής. Θα σταματήσουμε το βράδυ των εκλογών, θα έχει αναδειχθεί ένας νικητής και εκεί θέλω να σταματήσουμε.

(…) Θα έπρεπε να έχουν αποφευχθεί ορισμένες δηλώσεις για την επόμενη μέρα. Πιστεύω ότι υπάρχουν όρια, εφόσον μας ενδιαφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και μια αξιωματική αντιπολίτευση που πρέπει να ξαναβρεί το βηματισμό της και να έχει μια ανάκαμψη και να μπορέσει να αμφισβητήσει την πολιτική Μητσοτάκη – να διεκδικήσει ξανά την εξουσία. Έχουμε κάθε συμφέρον με ομόνοια, με ενότητα, να προχωρήσουμε μετά μαζί».


Ειδήσεις σήμερα

Παράνομη και καταχρηστική η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας - Κανονικά οι πτήσεις την Πέμπτη

Δίκη Πισπιρίγκου: «Η Ρούλα έχει καρδιολογικό πρόβλημα και αν συνεχίσει έτσι, έχει τρία χρόνια προσδόκιμο ζωής» λέει ιατροδικαστής

Μητσοτάκης στο CNN για συνάντηση με Ερντογάν: Να αφήσουμε πόρτα ανοιχτή ακόμη κι αν συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης