ΣΥΡΙΖΑ - Συνεχίζεται ο διχασμός: «Εγώ έχω σχέδιο, ο Κασσελάκης κενά» λέει η Αχτσιόγλου - «Είμαι ο μόνος με προτάσεις» της απαντά

ΣΥΡΙΖΑ - Συνεχίζεται ο διχασμός: «Εγώ έχω σχέδιο, ο Κασσελάκης κενά» λέει η Αχτσιόγλου - «Είμαι ο μόνος με προτάσεις» της απαντά

Το «πολιτικό περιεχόμενο» προτάσει η Αχτσιόγλου - «Δεν σέβεσαι τη νοημοσύνη του κόσμου» της απαντά ο Κασσελάκης - Τι λένε Φίλης, Καρανίκας και άλλα στελέχη - «Πυροσβεστική» παρέμβαση από τους γραμματείς της Κουμουνδούρου

ekloges_syriza_xr
Σε μάχη χαρακωμάτων φαίνεται ότι εξελίσσεται ο β' γύρος των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στην Έφη Αχτσιόγλου και τον Στέφανο Κασσελάκη με φόντο την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Νωρίτερα το απόγευμα της Πέμπτης η κυρία Αχτσιόγλου μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε: «Εγώ πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει μια πολύ ενωτική πορεία την επόμενη ημέρα με την προϋπόθεση ότι θα συζητάμε πολιτικά, εγώ επιμένω στο πολιτικό περιεχόμενο» και σημείωσε πως «από την πλευρά μου έχω σαφείς θέσεις, κυβερνητικό έργο και κοινοβουλευτική παρουσία».

Όπως υποστήριξε ο κ. Κασσελάκης δεν καταδίκασε τα συκοφαντικά δημοσιεύματα εναντίον της και μάλιστα πρόσθεσε πως «άλλαξε θέση, άλλα έλεγε στην αρχή». Πρόσθεσε δε πως ο συνυποψήφιός της, «αρθρογραφούσε στον Εθνικό Κήρυκα και έγραφε για τον Αλέξη Τσίπρα, μιλούσε για τον Τραμπ και έκανε παραλληλισμούς».

Η ίδια χαρακτήρισε «αναμφίβολο» το επικοινωνιακό χάρισμα του κ. Κασσελάκη, όπως και το ότι «η δικιά του συμμετοχή βοήθησε στην αύξηση του ενδιαφέροντος είναι δεδομένο», όπως είπε. Αλλά, εδώ πηγαίνουμε την Κυριακή να εκλέξουμε τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επόμενο Πρωθυπουργό, παρατήρησε η κ. Αχτσιόγλου στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1, λέγοντας πως «πρέπει να κοιτάμε το περιεχόμενο, τις πολιτικές θέσεις, τις οργανωτικές θέσεις και να μιλάμε επ’ αυτών». 

Κλείσιμο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvor24u28w1d)

«Υπάρχουν κενά» στον πολιτικό λόγο του κ. Κασσελάκη αντέτεινε, προσθέτοντας ότι στην περίπτωσή του δεν έχουμε ακούσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο. «Εγώ κατεβαίνω ως υποψήφια Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, με σκοπό ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κυβέρνηση και εγώ να είμαι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας» περιέγραψε και συμπλήρωσε, λέγοντας πως «δεν αρκούν κάποιες ατάκες ή κάποιες δηλώσεις, αλλά «χρειάζεται ένα πολιτικό σχέδιο».

Για τον συνυποψήφιό της είπε πως «πιστεύω ότι δεν μιλάει για το περιεχόμενο της πολιτικής», ενώ ως προς την ερμηνεία που δίνει στο εκλογικό αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, υποστήριξε πως είναι προφανές πως τα μέλη μας, οι ψηφοφόροι μας είχαν έντονη την ανάγκη για αλλαγή, σημείωσε.

Όποιος λέει ότι δεν έχω πολιτικό περιεχόμενο δεν σέβεται τη νοημοσύνη του κόσμου

Την ίδια ώρα ο κ. Κασσελάκης απαντώντας από το Αιγάλεω σε όσα του καταλόγισε η κυρία Αχτσιόγλου μίλησε για τις πολιτικές του θέσεις και είπε ότι είναι ο μόνος που έχει καταθέσει προτάσεις. «Όποιος λέει ότι δεν έχω πολιτικό περιεχόμενο, πολύ απλά δεν σέβεται τη νοημοσύνη του κόσμου. Έχω βάλει ξεκάθαρες προτάσεις» είπε με έμφαση.

Σχετικά με τη στρατιωτική θητεία έσπευσε να διευκρινίσει τα εξής:  «Για το στρατό έχω πει, ως στόχο, ότι η πρώτη γραμμή πρέπει να είναι επαγγελματική, οι στρατιωτικοί μας να έχουν οικογενειακό προγραμματισμό και πολύ καλές απολαβές. Για τη δεύτερη γραμμή και για όλο τον συντονισμό που πρέπει να γίνει, θέλω να υπάρχει κοινωνική θητεία. Αυτή είναι η άποψή μου. Να μπορούν και αγόρια και κορίτσια να προσφέρουν στην Ελλάδα, στον τόπο τους, με τον πιο παραγωγικό τρόπο».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvormvxmcd5t)


Στη συνέχεια απαντώντας σε ερώτηση για το πόσους μήνες προτείνει, είπε ότι όλα αυτά θα γίνουν σε συνεννόηση με την κοινωνία.  «Δεν είναι δυνατόν ένας υποψήφιος να κάνει ολόκληρο κοστολογημένο πρόβλημα μέσα σε μερικές εβδομάδες. Σας λέω τον σκοπό: ο σκοπός ποιος είναι; Ο σκοπός είναι ένας νέος να μη χάνει εννιά μήνες από τη ζωή του να κάνει σκοπιά μη παραγωγική. Ο σκοπός είναι, βεβαίως, και η κοινωνική θητεία θα πρέπει να έχει και αμυντικό προσδιορισμό.

Όλη η κοινωνία πρέπει να έχει τεκμηρίωση και να είναι έτοιμη για όλα τα θέματα άμυνας. Αλλά, ο χρόνος που ξοδεύει ο καθένας όταν είναι ενήλικας και μπαίνει σε μια θητεία, πρέπει να είναι παραγωγικός για τη ζωή του. Αυτό το πράγμα δεν πρέπει να είναι κάτι το συνταρακτικό. Πρέπει να το συζητήσουμε νηφάλια. Το ζητάνε οι νέοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφορικά με τις δηλώσεις Αχτσιόγλου για εθνική κυριαρχία αλλά όχι για κυριαρχικά δικαιώματα, ο κ. Κασσελάκης απάντησε: Μέγα σφάλμα. Είναι μέγα σφάλμα. Και τα δύο θα τα προστατεύσουμε στο ακέραιο, με βάση το Διεθνές Δίκαιο.

Στο μεταξύ λίγο νωρίτερα ο κ. Κασσελάκης είχε ένα μικρό επεισόδιο με δημοσιογράφους. Όλα ξεκίνησαν όταν ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε «τι απαντάτε στον Νίκο Φίλη...», με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ένας έντονος διάλογος.

Δείτε τον διάλογο:

Κασσελάκης: «Όχι, μισό λεπτό, θα κάνω πρώτα μια δήλωση»
Δημοσιογράφος: Κι εγώ δημοσιογράφος είμαι και θέτω ερωτήσεις»

Κασσελάκης: «Κι εγώ πολιτικός είμαι. Πήγα στην Καρδίτσα και είδα πόνο. Να σεβόμαστε τον πόνο των ανθρώπωνΔεν είναι ανάγκη να έχουμε ειρωνεία.
Δημοσιογράφος: «Καμία ειρωνεία»
Κασσελάκης: «Είμαι εδώ να απαντήσω ευγενικά. Πρώτα θα κάνω μία δήλωση και μετά θα απαντήσω σε ερωτήσεις».

Φίλης: Ο Κασσελάκης από το 2012 έως το 2015 ψήφισε Μητσοτάκη και ήταν συνεργάτης του

Να σημειωθεί ότι ο Νίκος Φίλης, πρώην υπουργός και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη ενώ από τα πυρά του δεν ξέφυγαν  και οι εσωκομματικές διαδικασίες που διεξάγονται στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για για «υποκοσμιακού χαρακτήρα» επιθέσεις από λογαριασμούς του διαδικτύου που υποστηρίζουν τον Κασσελάκη.

«Ξέρετε πού ήταν ο Κασσελάκης όταν ο Πολάκης και ο Ξανθός έδιναν την μάχη για τους ανασφάλιστους; Στη Νέα Δημοκρατία. Ψήφιζε Μητσοτάκη και ήταν συνεργάτης του Μητσοτάκη από το 2012 έως το 2015, που ήταν κυβέρνηση ο Μητσοτάκης και προσυπέγραφε συνεπώς τις μνημονιακές πολιτικές αυτές. Το έχει γράψει ο ίδιος και μετά υποστήριζε την υποψηφιότητα Μητσοτάκη για να γίνει αρχηγός της ΝΔ. Πώς μπορεί να επικαλείται με αξιοπιστία στον απλό πολίτη και να του λέει ότι εγώ ήμουν ΣΥΡΙΖΑ; Δεν ήταν ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ΝΔ», είπε ο κ. Φίλης, μιλώντας στο Kontra Channel.

Φίλης: Ο Κασσελάκης από το 2012 έως το 2015 ψήφισε Μητσοτάκη και ήταν συνεργάτης του


«Υποκοσμιακού χαρακτήρα, θα περίμενα καταδίκη από τον Κασσελάκη»

Ο Νίκος Φίλης αναφέρθηκε και στο τοξικό κλίμα που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη για τις επιθέσεις τους.

«Όσοι υποστηρίζουν με φανατισμό τον Στέφανο Κασσελάκη έχουν αρχίσει τις επιθέσεις σε δημοσιογράφους με ανοίκειους χαρακτηρισμούς και απειλές ότι θα μας κρεμάσουν στο Σύνταγμα. Διάβασα ότι πρέπει να υπάρξει αποπαρασίτωση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι φράση του Γκέμπελς, που αφορούσε όσους ήθελε να σκοτώσει ο Χίτλερ», είπε.

«Οι συγκεκριμένοι όπως μιλάνε είναι υποκοσμιακού χαρακτήρα και θα περίμενα να υπάρχει καταδίκη από τον Κασσελάκη, όπως η Έφη (Αχτσιόγλου) κι εμείς δώσαμε μάχη για τις ομοφοβικές επιθέσεις που δέχθηκε. Περιμέναμε να τους μαζέψουν, δεν είναι άγνωστοι, είναι γνωστοί», είπε με νόημα και πρόσθεσε ότι «αυτές οι πρακτικές δηλητηριάζουν ένα κόμμα το οποίο είναι σε βαθιά κρίση».

«Να σταματήσει η εργαλειοποίηση του ονόματος του Τσίπρα από τον Κασσελάκη»

Ο κ. Φίλης υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να βγει δημόσια και να πάρει θέση για ζητήματα που έχουν μπει στον δημόσιο διάλογο.

«Το κλίμα επιδεινώνεται και από διάφορα δήθεν αποκαλυπτικά δημοσιεύματα σαν αυτό που λέει ότι ζήτησαν από τον Τσίπρα να φύγει η Αχτσιόγλου, το διαβόητο SMS και δεν διαψεύδονται αμέσως από τον ίδιο τον Τσίπρα προσωπικά. Τον εμπλέκουν αυτοί οι αλητήριοι ενώ ο Αλέξης είναι απέξω. Εδώ έχει ηθική και πολιτική υποχρέωση ο Αλέξης Τσίπρας να τα διαψεύσει δημόσια», είπε. Παράλληλα, ζήτησε «να σταματήσει η εργαλειοποίηση του ονόματος του Τσίπρα από τον Κασσελάκη».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvo418lbo5mx)

«Δεν είναι δυνατόν να είναι κάποιος ένα μήνα μέλος και να γίνεται πρόεδρος»

Αιχμές άφησε και για την υποψηφιότητα του κ. Κασσελάκη, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να είναι κάποιος ένα μήνα μέλος και να γίνεται υποψήφιος πρόεδρος.

Σχολιάζοντας τις πολιτικές του θέσεις, ανέφερε: «Άκουσα τον Κασσελάκη να λέει όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ότι διαλύθηκε το 41% του Μητσοτάκη. Μπορεί έτσι να τα κάνουν στην Αμερική, αλλά εδώ χρειάζεται δουλειά. (…) Αυτό δεν είναι θέμα ενός Μεσσία για να γίνει όποιος και αν είναι αυτός. Ένας αυτοδημιούργητος εφοπλιστής να γίνει αυτοδημιούργητος αρχηγός κόμματος και πρωθυπουργός. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά».

Παράλληλα, ο κ. Φίλης σχολίασε για τον κ. Κασσελάκη ότι «τον έχουμε δει 1,5-2 μήνες, θεωρεί ότι γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα και γνωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ», ενώ έθεσε και ζήτημα των μελών που πήγαν να ψηφίσουν.

«Ένα μεγάλο μέρος του κόμματος ψήφισε και οι υπόλοιποι πήγαν συγκυριακά. Πήγαν για τον Στέφανο. Η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ και ο τρόπος που στήθηκε η ιστορία ήταν ένας τρόπος ανοχύρωτου κόμματος. Είναι δυνατόν να έρθει κάποιος ένα μήνα μέλος και να έχει δικαίωμα να είναι υποψήφιος πρόεδρος; Είναι δυνατόν στις 10:00 κάποιος να γράφεται και να ψηφίζει δίνοντας 2 ευρώ;» είπε.

Καρανίκας: Ο σύντροφος Κασσελάκης προσεγγίζει τον ίδιο τον κόσμο που η Εφη και τα στελέχη της υποτιμούν

Με σκληρή γλώσσα τοποθετείται στις εσωκομματικές εξελίξεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ο Νίκος Καρανίκας, εγκαλώντας με ανάρτηση του την Έφη Αχτσιόγλου για ελιτισμό, πανικό, αποτυχημένο κονκλάβιο και κομματικές βαρονίες, «φτάνοντας στο σημείο να τον προσβάλουν αποκαλώντας τον ασόβαρο γιατί επιλέγει την θολή πολιτική, στο βλέμμα της μεταπολιτικής(;)», υποστηρίζει ο κ. Καρανίκας.

Αναλυτικά, η ανάρτηση:

Δίχως να υποτιμάμε τον λαό. ( σε 1’ της ώρας σου) Τα στελέχη που προσπαθούν να αποδομήσουν τον σύντροφο Στέφανο Κασσελάκη, δεν τον αποδομούν, αντιθετως τον διευκολύνουν να κατακτήσει με μεγαλύτερη διαφορα και άνεση την προεδρία.

Τα στελέχη αυτά ακολουθούν την γκρίζα προοπτική του παρελθόντος και τα έχει υιοθετήσει η συντρόφισσα Αχτσιογλου παρέα με το αποτυχημένο κονκλάβιο και τις κομματικές βαρονίες, και είναι τόσο προσηλωμένη σ αυτούς και στο παρελθόν που δεν καταλαβαίνει ότι δεν επικοινωνεί με την κοινωνία και προσβάλει τον λαό.

Ο Στεφανος Κασσελάκης δεν μπαίνει σε αυτήν την αντιπαράθεση και γι αυτό προεκλογικά δεν ασχολείται με ερωτήματα που ανιχνεύουν και εκφράζουν το παρελθόν.

Η συντρόφισσα Αχτσιογλου και τα στελέχη της αναγκάστηκαν λόγω του πανικού της ήττας, να αποκαλύψουν τον Ελιτισμό τους και την αντιπάθεια τους στον απλό κόσμο επειδή δεν τους ακολούθησε, φτάνοντας στο σημείο να τον προσβάλουν αποκαλώντας τον ασόβαρο γιατί επιλέγει την θολή πολιτική, στο βλέμμα της μεταπολιτικής(;). Θλίψη

Υπάρχει μια ομοιότητα συνθημάτων και πανικού των στελεχών της σκληρής δομής και του κόμματος,(της κομματικής πατρίδας), με τους εθνικιστές και ρατσιστές αλλά με αρκετά χρόνια καθυστέρηση και διαφορετικό τοπίο υπεράσπισης. Γι’αυτό, το κεντρικό τους επίδικο είναι να μην επιτρέψουν τον ανειδίκευτο (αλλά βαθύτατα πολιτικά) χυλό να εισβάλει στο κόμμα,

«να μην επιτρέψουν τον ξένο -του απόδημου ελληνισμού - να έρθει μαζί με την ορδή των λαϊκών χυδαίων να πάρει το ιερό αποστεωμένο κόμμα και να αλλοιώσει την ιδεολογία». Cringe!

Η συντρόφισσα Εφη δυστυχώς είναι στα χέρια αυτών που εγγυούνται εδώ και χρόνια την αποτυχία να συνδεθούν με την πραγματικότητα, γιατί φοβούνται την άγνωστη γι αυτούς κοινωνία.

Ο σύντροφος Στέφανος Κασσελάκης, από την άλλη, δίχως να αποφεύγει, να αρνείται και να φοβάται την ρευστότητα της κοινωνίας αλλά κυρίως δίχως το κόμπλεξ κάποιου αριστερόμετρου με τις κομματικές περγαμηνές, προσεγγίζει την κοινωνία του σήμερα δίχως να προβάλει τις ανεδαφικές σταθερές του παρελθόντος.

Ο σύντροφος Κασσελάκης προσεγγίζει τον ίδιο τον κόσμο που η Εφη και τα στελέχη της υποτιμούν και τα προσεγγίζει με εμπιστοσύνη γιατί αυτός ο κόσμος είναι γνωστός και προέρχεται από το σήμερα της παραγωγικής διαδικασίας και των αναζητήσεων. Την Κυριακή θα υπερασπιστούμε το μέλλον #θεωρία_ιδεολογία_πολιτική.

Παρέμβαση Σβίγκου - Βασιλειάδη: Πρέπει να σταματήσουν άμεσα τα φαινόμενα που ζημιώνουν όλους μας

Παρέμβαση για τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εκλογών για την κούρσα ηγεσίας πραγματοποίησαν οι γραμματείς του κόμματος. Σε δήλωση τους Ράνια Σβίγγου και Γιώργος Βασιλειάδης καλούν να σταματήσουν τα πυρά από όλες τις πλευρές για την ενότητα του κόμματος. Όπως σημειώνουν ο αντίπαλος είναι η Νέα Δημοκρατία και όχι εσωτερικά.

Όπως αναφέρουν: «τον τελευταίο καιρό, ιδίως μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, έχουν ενταθεί οι σεξιστικές και ομοφοβικές επιθέσεις, τα fake news, οι ύβρεις. Φαινόμενα που δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τον χώρο μας, ούτε με την παράδοση της Αριστεράς, του προοδευτικού χώρου και της Δημοκρατικής Παράταξης. Φαινόμενα που ζημιώνουν όλους κι όλες μας. Το ίδιο το κόμμα, αλλά και τους συνυποψήφιους για την προεδρία. Πρέπει να σταματήσουν άμεσα».

Οι δύο γραμματείς καλούν σε ενότητα αναφέροντας ότι «είναι αναγκαίο να επικρατήσει ο πολιτισμένος διάλογος, η νηφαλιότητα και το αίσθημα ευθύνης, όπως και ο σεβασμός στην αντίθετη άποψη. Δεν πρέπει ούτε λεπτό να ξεχνάμε ότι αντίπαλός μας, είναι η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη. Γιατί, παρά τις διαφορετικές απόψεις και εκτιμήσεις, όλοι κι όλες στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες, τις ίδιες ιδέες, τον ίδιο στόχο. Ένα κόμμα ισχυρό, μαζικό, ενωμένο».

21/9/2023

Δήλωση των Γραμματέων της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ράνιας Σβίγκου και Γιώργου Βασιλειάδη

Όλο το προηγούμενο διάστημα, επιλέξαμε συνειδητά να μην κάνουμε κανένα σχόλιο που θα μπορούσε να εκληφθεί ως παρέμβαση στον εσωκομματικό διάλογο για τη νέα προεδρία στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Θεωρούμε ότι ο ρόλος των Γραμματέων σε μια τέτοια διαδικασία είναι να διασφαλίζουν και να εγγυώνται την ορθή τήρηση των διαδικασιών και των κανόνων, όπως προβλέπονται από τις αποφάσεις των οργάνων και το Καταστατικό μας. Κι αυτό κάναμε και συνεχίζουμε να κάνουμε. Εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις, μαζί με τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το κοινό μας σπίτι, να προχωρήσει συλλογικά, δημοκρατικά και συντεταγμένα, στη δύσκολη, νέα περίοδο που διανύουμε.

Την προηγούμενη Κυριακή οι αριστεροί, προοδευτικοί, δημοκρατικοί πολίτες με την τεράστια συμμετοχή τους στις κάλπες, έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα. Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι εδώ, δυνατός, ισχυρός. Ότι υπάρχει αριστερή, προοδευτική απάντηση στην αλαζονική, νεοφιλελεύθερη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη.

Ταυτόχρονα, οι δεκάδες χιλιάδες άνδρες και γυναίκες έδωσαν ένα μήνυμα εμπιστοσύνης και προοπτικής στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η δύναμη του κόσμου αυξάνει και τις ευθύνες όλων μας. Δεν έχουμε δικαίωμα να τους διαψεύσουμε. Έχουμε την ιστορική ευθύνη να αγωνιστούμε με ενότητα, υπευθυνότητα και πείσμα, για να ξαναγίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η μεγάλη, κυβερνώσα παράταξη. Για να φύγει η νεοφιλελεύθερη και αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ, για να μη γυρίσει δεκαετίες πίσω η χώρα, όπως προσπαθεί η ακροδεξιά με όλες της τις εκδοχές, μέσα κι έξω από τη Βουλή.

Δυστυχώς, τον τελευταίο καιρό, ιδίως μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, έχουν ενταθεί οι σεξιστικές και ομοφοβικές επιθέσεις, τα fake news, οι ύβρεις. Φαινόμενα που δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τον χώρο μας, ούτε με την παράδοση της Αριστεράς, του προοδευτικού χώρου και της Δημοκρατικής Παράταξης. Φαινόμενα που ζημιώνουν όλους κι όλες μας. Το ίδιο το κόμμα, αλλά και τους συνυποψήφιους για την προεδρία.

Πρέπει να σταματήσουν άμεσα. Είναι αναγκαίο να επικρατήσει ο πολιτισμένος διάλογος, η νηφαλιότητα και το αίσθημα ευθύνης, όπως και ο σεβασμός στην αντίθετη άποψη. Δεν πρέπει ούτε λεπτό να ξεχνάμε ότι αντίπαλός μας, είναι η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη. Γιατί, παρά τις διαφορετικές απόψεις και εκτιμήσεις, όλοι κι όλες στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες, τις ίδιες ιδέες, τον ίδιο στόχο. Ένα κόμμα ισχυρό, μαζικό, ενωμένο.

Γιατί όλοι κι όλες, έχουμε μια ιστορική ευθύνη απέναντι στους αριστερούς, προοδευτικούς, δημοκρατικούς πολίτες, αλλά και απέναντι στην ελληνική κοινωνία. Να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, με ενότητα και συλλογικότητα, όχι μόνο για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά κυρίως για την επόμενη μέρα στη χώρα. .

Προχωράμε ενωμένοι μπροστά, απομονώνουμε τις ακραίες φωνές και μετατρέπουμε την Κυριακή σε ημέρα γιορτής για τη Δημοκρατία, ημέρα εκκίνησης της απαλλαγής μας από την κυβέρνηση της Δεξιάς.


Ειδήσεις σήμερα

Απεργία τέλος, ταλαιπωρία... δίχως τέλος: Παράνομες οι κινητοποιήσεις σε Μετρό και ΗΣΑΠ, αλλά οι συρμοί δεν φεύγουν

Αχτσιόγλου: Έχω σχέδιο να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση και εγώ η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός - Έχει κενά ο λόγος του Κασσελάκη

Τη Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα για τις νέες ταυτότητες - Αναλυτικά η διαδικασία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης