Αυτοδιοικητικές εκλογές: Με το βλέμμα στο δεύτερο γύρο ο ΣΥΡΙΖΑ - Το μήνυμα Κασσελάκη

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Με το βλέμμα στο δεύτερο γύρο ο ΣΥΡΙΖΑ - Το μήνυμα Κασσελάκη

Η επαναληπτική εκλογική αναμέτρηση της επόμενης Κυριακής συνιστά έναν από τους στρατηγικούς της στόχους για την Κουμουνδούρου

5991240
Στρατηγική για το δεύτερο γύρο εξυφαίνει ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, καθώς η είσοδος όσο το δυνατόν περισσότερων υποψηφίων του στην επαναληπτική εκλογική αναμέτρηση της επόμενης Κυριακής συνιστά έναν από τους στρατηγικούς της στόχους για την Κουμουνδούρου.

Δίνοντας τον τόνο, «και στον β' γύρο, θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας και θα στηρίξουμε τον προοδευτικό υποψήφιο σε κάθε περίπτωση» ανέφερε χθες σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο Πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο τις προσδοκίες της Κουμουνδούρου αναφορικά με τα πολιτικά κέρδη των αυτοδιοικητικών εκλογών.



Κλείσιμο
Πολιτικοποιώντας την αναμέτρηση για την ανάδειξη των νέων αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, «έχετε δει την αλυσίδα του μπλε κράτους από την κεντρική κυβέρνηση μέχρι τις περιφέρειες και τους δήμους. Έχετε δει αλαζονεία, κακοδιαχείριση, χαστούκια» σημείωσε ο κ. Κασσελάκης, για να υπογραμμίσει πως «η Ελλάδα δικαιούται καλύτερα», παραπέμποντας στη λίστα των υποψηφίων που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, σε όλη τη χώρα.

Ο ίδιος αναμένεται να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα σήμερα στο Δημοτικό Σχολείο Εκάλης, Δεκελείας και Φασίδερη, στην Εκάλη, στις 12 το μεσημέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο συγκεκριμένο δήμο είναι η οικογενειακή του μερίδα, αλλά και ο ίδιος εγγεγραμμένος στον τοπικό εκλογικό κατάλογο. Σημειωτέον ότι στις δημοτικές εκλογές ψηφίζει κανείς στο Δήμο που ανήκει και αυτό αφορά και τους πολιτικούς αρχηγούς, σε αντίθεση με τις εθνικές εκλογές που οι επικεφαλής των κομμάτων ψηφίζουν, όπου θέλουν.

Στην περίπτωση του κ. Κασσελάκη, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν πρόλαβε να κάνει μεταδημοτευση στο κέντρο της Αθήνας, όπως θα ήθελε, κίνηση, ωστόσο, στην οποία αναμένεται, κατά πληροφορίες, να προβεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Εν τω μεταξύ, το εκλογικό του δικαίωμα αναμένεται να ασκήσει στις 11:30 π.μ., στο 1ο Λύκειο Θέρμης (Ραφαηλίδου-Παπαδάκη 2) και ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, ενώ κορυφαία στελέχη του κόμματος θα βρεθούν από νωρίς το απόγευμα στην Κουμουνδούρου, προκειμένου να λαμβάνουν κλίμα, αλλά και μηνύματα από την έκβαση των αυτοδιοικητικών εκλογών σε όλη τη χώρα.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ζητούμενο αποτελεί αν η παρουσία του νέου Προέδρου στο τιμόνι του κόμματος θα σημάνει την επανεκκίνηση της σχέσης του με το κοινωνικό ακροατήριο και τυχόν διεύρυνση αυτού, αλλά και τον βαθμό στον οποίο αυτό μπορεί να αποτυπωθεί στη σημερινή κάλπη, σηματοδοτώντας ένα νέο ξεκίνημα για την Κουμουνδούρου.

Αν και καθυστερημένα λόγω των εσωκομματικών καταιγιστικών εξελίξεων, ο κ. Κασσελάκης ρίχτηκε στην αυτοδιοικητική μάχη στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, επισκεπτόμενος τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου στα τέλη της εβδομάδας, ενώ στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη και τη Δυτική Μακεδονία βρέθηκε ο Σωκράτης Φάμελλος, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα. Στην μάχη και η Εκπρόσωπος Τυπου του κόμματος, Δώρα Αυγέρη, η οποία χαιρέτισε κομματική εκδήλωση για την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας την περασμένη Παρασκευή, σε έναν αγώνα δρόμου της νέας ηγετικής ομάδας του κόμματος, να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερες γεωγραφικές περιοχές προεκλογικά.

Στην κούρσα των αυτοδιοικητικών εκλογών ρίχτηκε χθες και ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος παρακάθισε χθες σε γεύμα με τα καθιερωμένα… τσιπούρα στο «Στέκι του Αρτέμη» στον Πειραιά. Ως τοπικός βουλευτής, ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να συμβολίσει με την παρουσία του την πλήρη στήριξή του στον κομματικό συνδυασμό για το δήμο Πειραιά, πολύ περισσότερο όταν ο επικεφαλής του αποτέλεσε επιλογή της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μετά από δική του εισήγηση, στην τελευταία συνεδρίαση του κομματικού οργάνου, με Πρόεδρο του κόμματος τον Αλέξη Τσίπρα.

Ειδήσεις σήμερα

Άνοιξαν στις 7 οι κάλπες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές - Πώς και πού ψηφίζουμε
Ισραηλινά αεροσκάφη «σφυροκόπησαν» τη Γάζα τη νύχτα - Νεκροί στα ερείπια ισοπεδωμένων κτιρίων

«Δεν είχαμε ιδέα τι συνέβαινε» με την επίθεση της Χαμάς, παραδέχεται πρώην διοικητής της Μοσάντ


Περιφερειακές & Δημοτικές Εκλογές 2023

Πώς ψηφίζω & Πού ψηφίζω: Μάθετε πού και πώς ψηφίζετε βήμα-βήμα
Οδηγός για τις Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές 2023
Όλες οι Ειδήσεις για τις Δημοτικές Εκλογές 2023
- Δείτε LIVE τα αποτελέσματα των Περιφερειακών & Δημοτικών Εκλογών 2023

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης