Θεοδώρα Τζάκρη: Μπέρδεψε τον Ιώβ με τον... Ιωνά για να αποθεώσει τον Κασσελάκη που θεωρεί «ορμητικό, κεφάλαιο χωρίς προηγούμενο»

Θεοδώρα Τζάκρη: Μπέρδεψε τον Ιώβ με τον... Ιωνά για να αποθεώσει τον Κασσελάκη που θεωρεί «ορμητικό, κεφάλαιο χωρίς προηγούμενο»

Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ μέσα στην αμετροέπειά της να ευχαριστήσει τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη έγινε ξανά viral λίγες ώρες αφού απείλησε «να πάρει τα κεφάλια» της εσωκομματικής αντιπολίτευσης

tzakri-peristilio
Σε νέα επίπεδα έχει φέρει την... προσωπολατρεία και την αποθέωση του αρχηγού η Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία για άλλη μια φορά κατάφερε με τις δηλώσεις της για τον Στέφανο Κασσελάκη να γίνει θέμα συζήτησης στο Twitter. Η σημερινή της παρουσία στον Σκάι, αφορούσε -τι άλλο- τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ήταν, μάλιστα, τέτοιο το πάθος της κυρίας Τζάκρη για τον Στέφανο Κασσελάκη ώστε να καταφέρει να μπερδέψει την υπομονή του Ιώβ με την παραμονή του... Ιωνά για τρεις ημέρες στην κοιλιά του κήτους προκειμένου να αποθεώσει την, κατά την ίδια, ανεξάντλητη «υπομονή» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τη συνέντευξη της γραμματέως της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - με απόφαση Κασσελάκη - δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι λεκτικές υπερβολές για τον νεοεκλεγέντα διάδοχο του Αλέξη Τσίπρα τον οποίο, μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε «πολιτικό κεφάλαιο» που «δεν έχει προηγούμενο στην Ελλάδα» προσθέτοντας ότι «δεν είναι χαλαρός πρόεδρος, είναι ορμητικός αλλά ταυτόχρονα σώφρων και προσηλωμένος στο μεγάλο γήπεδο για την ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Κλείσιμο


Φυσικά δεν παρέλειψε να απαντήσει και στην συνεχιζόμενη κριτική που ασκείται στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ από φίλιας προς την Κουμουνδούρου μέσα ενημέρωσης, όπως η ΕΦΣΥΝ κάνοντας ειδική αναφορά σε άρθρο με τον τίτλο «η καρικατούρα που λέγεται πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο Κασσελάκης δέχεται περισσότερα πυρά εκ των εσώ παρά εκ των έξω»

Περιγράφοντας τι συνέβη την Τετάρτη πριν και μετά το τελεσίγραφο Κασσελάκη προς τα μέλη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Τζάκρη, η οποία υποστήριξε ότι νεός πρόεδρος του κόμματος «δέχεται περισσότερα πυρά εκ των εσώ παρά εκ των έξω» είπε ότι «ο πρόεδρος απηύθυνε συγκεκριμένη πρόσκληση για την ανάληψη ευθύνης. Ο ίδιος πήρε τηλέφωνο όλα τα μέλη για να γίνουν τομεάρχες, όχι μόνο σε αυτούς που τον συμπαθούν. Ήταν λιγοτέρες από 10 οι αρνήσεις που εισέπραξε».

«Η Αχτσιόγλου είπε ότι είχε ξεμείνει από ενέργεια. Οι άλλοι δεν ξέρω. Δεν είναι πάντως ένα πειθαρχικό παράπτωμα. Αλλα όλοι μας κριόμαστε και αξιολογούμαστε. Δεν υπάρχει αυθεντία» πρόσθεσε η γραμματέας της κοινοβολευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cw66uswiekm1)


Κληθείσα να σχολιάσει την επίκληση του καταστατικού που κάνει η εσωοκομματική αντιπολίτευση όσον αφορά τα ψηφοδέλτια, η Θεοδώρα Τζάκρη είπε ότι «ο κ. Κασσελάκης δεν είπε ότι θα τους βγάλει από τα ψηφοδέλτια. Περιέγραψε μια γενική αρχή. Η αξιολόγηση γίνεται από το σύνολο την κοινωνία, τα μέλη, τα όργανα».

Ερωτηθείσα, στο πλαίσιο αυτό, για το ενδεχόμενο διαγραφών, η ίδια είπε «δεν ξέρω να σας το πω, δεν είναι στις προθέσεις του. Έστειλε ξεκαθαρο μήνυμα "ως εδώ". Προσωπική μου άποψη είναι οτι είναι μια προσωπική αναστάτωση και λίγο παρακάτω θα τα βρούμε διατηρώντας ο καθένας τις απόψεις τους»

Κατά την κυρία Τζάκρη δεν υπάρχει οργανωμένη υπονόμευση αλλά ο Στέφανος Κασσελάκης με το χθεσινό μήνυμά του «έστειλε μια γενική αρχή αυτονόητη και προφανή»

Η Θεοδώρα Τζάκρη τοποθετήθηκε και με αφορμή την πρόταση Σπίρτζη για ενιαίο ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές του 2024 λέγοντας ότι «στην ψυχή των ανθρώπων της Δημοκρατικής Παράταξης υπάρχει το ζητούμενο για γεφύρωση των άκρων που οξύνθηκαν επί Μνημονίων. Είναι δύσκολο, όμως, γιατί υπάρχουν υστεροβουλίες άμφο, έχουμε όμως μπροστά μας 4 χρόνια».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cw676i366wx5)


Δεν απέφυγε, μάλιστα, να απαντήσει στην Πέτη Πέρκα για όσα είπε για την ίδια λέγοντας ότι «η κυρία Πέρκα αγνοεί την αποφαση του συνεδρίου του 2022 ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πάει από Αριστερά μέχρι το δημοκρατικό κεντρο».

Όσον αφορά το άρθρο του πρώην συνεργάτη του Νίκου Φίλη που «έδειξε» προς διαδικασία καθαίρεσης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ η κυρία Τζάκρη είπε ότι «δεν είμαι πρόεδρος του πειθαρχικού. Αυτές οι θεωρήσεις δεν είναι πλειοψηφικές στον κόσμο. Τον κ. Μητσοτάκη θέλουν να καθαιρέσουν όχι τον κ. Κασσελάκη. Το να λες ότι θέλεις να τον ανατρέψεις ενώ επελέγη από χιλιάδες μέλη είναι ακραίο, αυτοαναφορικό και μειοψηφικό».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «ανοησία ότι ο πρόεδρος ασχολείται περισσότερο με επικοινωνία αντί για την πολιτική. Θα σας πω γεγονότα: Ήρθε ένας άνθρωπος όχι γόνος και από επετηρίδα και εκλέχθηκε πρόεδρος. Το εκσυγχρονιστικό αίτημα της κοινωνίας είναι στο τραπέζι. Έχει ένα συμπεριληπτικό μήνυμα που περιλαμβάνει όλους τους Έλληνες. Θέλει να βάλει κανόνες στη ζούγκλα της εργασίας, απευθύνει αμοιβαίο κοινωνικό συμβόλαιο που περιλαμβάνει και τους πιο αδύναμους».

«Καθόλου δεν εγκαταλείπουμε την Αριστερά, να μην μην επαναπαυτούμε σε μια επίδειξη ιδεολογικής καθαρότητας, η αναζωογόνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει στο πλαίσιο των φραξιών αλλά στον μεγάλο ΣΥΡΙΖΑ, στην κοινωνία στα εκατομμύρια των δημοκρατικών πολιτών» κατέληξε η Θεοδώρα Τζάκρη.

«Μην παραχαράσσετε την Παλαιά Διαθήκη»

Το λεκτικό ολίσθημα στην προσπάθειά της Θεοδώρας Τζάκρη να αποθεώσει τον Στέφανο Κασσελάκη για την υπομονή του μπροστά στις επιθέσεις που δέχεται από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μπλέκοντας την υπομονή του Ιώβ και τον Ιωνά που βρέθηκε στην κοιλιά του κήτους.



Σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη ο Ιωβ όντως έδειξε μεγάλη υπομονή καθώς δεν αμφισβήτησε ποτέ την πίστη του παρά τα μεγάλα πάθη και δοκιμασίες που πέρασε όταν δοκιμάστηκε από τον Θεό καθώς χάθηκαν τα κοπάδια του, καταστράφηκαν τα κτήματά του, βρέθηκε να στερείται το ψωμί, πέθαναν τα παιδιά του και ο ο ίδιος προσβλήθηκε από μία φοβερή αρρώστια, όμοια με λέπρα.

Στην κοιλιά του κήτους, όμως, βρέθηκε ο Ιωνάς ο οποίος, σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη, πήρε εντολή από τον Θεό να πάει στη Νινευή και να πείσει τους αμαρτωλούς κατοίκους της να μετανοήσουν. Εκείνος, όμως, μπήκε σε καράβι για τη Θαρσίς και τότε από την οργή του Θεού, ξέσπασε τέτοια τρικυμία, που το πλοίο κινδύνευε να βουλιάξει. Ο καπετάνιος στην απελπισία του πρότεινε να ρίξουν κλήρο για να δουν ποιος φταίει για το κακό που τους βρήκε. Κι ο κλήρος έπεσε στον Ιωνά, που έτσι ομολόγησε το βαρύ παράπτωμά του απέναντι στον Θεό. Τον έριξαν λοιπόν στη θάλασσα, που αμέσως ηρέμησε και τον κατάπιε ένα τεράστιο κήτος. Ο Ιωνάς έμεινε τρεις ημέρες στην κοιλιά του κήτους και στο διάστημα αυτό προσευχόταν στον Θεό, παρακαλώντας να τον συγχωρέσει. Την τρίτη μέρα το κήτος πλησίασε στη στεριά και τον έβγαλε από το στόμα του. Ο Ιωνάς ευχαρίστησε τον Θεό, που τον συγχώρεσε και πήγε κατόπι στη Νινευή, όπου κήρυξε στους κατοίκους τη μετάνοια και τους έσωσε.

«Μην παραχαράσσετε την Παλαιά Διαθήκη» ζήτησαν χρήστες του Twitter με αφορμή το λάθος της Θεοδώρας Τζάκρη, με άλλους να επισημαίνουν ότι κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο δεδομένης της κακής σχέσης της Αριστεράς με τα θέματα της θρησκείας.

Δείτε ορισμένα από τα πιο χαρακτηριστικά tweets για την Θεοδώρα Τζάκρη:






















Ειδήσεις σήμερα:

Εφιάλτης το σενάριο εμπλοκής της Χεζμπολάχ στον πόλεμο - Θα πυροδοτήσει επικίνδυνη περιφερειακή ανάφλεξη

Η σύζυγος θα λαμβάνει πλήρη διατροφή αν ο άνδρας δεν θέλει να τεκνοποιήσει, λέει ο Άρειος Πάγος

Ραδιενεργά ίχνη από το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ εντοπίζονται ακόμα στην Αττική
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης