ΣΥΡΙΖΑ: Έφυγε για ΗΠΑ ο Κασσελάκης κι άφησε τις... φράξιες του κόμματος να βράζουν

ΣΥΡΙΖΑ: Έφυγε για ΗΠΑ ο Κασσελάκης κι άφησε τις... φράξιες του κόμματος να βράζουν

Η απουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει κι άλλο «λάδι στη φωτιά» της έντασης, με τις εσωκομματικές τάσεις να ετοιμάζουν την αντεπίθεσή τους στην επικείμενη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
kasselakis_main_omilia_2
Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού πληροφορήθηκε τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης, καθώς αναχώρησε για τις ΗΠΑ, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στην Κηφισιά.

Πέρα από την απαραίτητη οικοσκευή του, ο κ. Κασσελάκης αναμένεται να διευθετήσει προσωπικές εκκρεμότητες στην επαγγελματική έδρα του στην αλλοδαπή, όχι όμως και τις «αριστερίζουσες εκκρεμότητες», όπως είχε περιγράψει την εσωκομματική αντιπολίτευση η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη, καθώς τάσεις και φράξιες της αριστερής πτέρυγας του κόμματος βράζουν στην Αθήνα μετά το τελεσίγραφο της νέας ηγεσίας προς τους δυνητικούς «υπονομευτές» της ενότητας του κόμματος, δείχνοντας προς την πλευρά της «Ομπρέλας», αλλά και των υποστηρικτών της Εφης Αχτσιόγλου.

Αγεφύρωτο χάσμα

Με διακηρυγμένο τον στόχο του για την άμεση «ανασυγκρότηση» του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κασσελάκης θα αποπειραθεί να γεφυρώσει τη χιλιομετρική απόσταση ασκώντας τις επόμενες ημέρες τα καθήκοντά του εξ αποστάσεως και με τη χρήση των νέων τεχνολογιών (zoom), επιφυλάσσοντας, κατά πληροφορίες, αρκετές παρεμβάσεις, μολονότι φαντάζει αγεφύρωτο το χάσμα ανάμεσα στους προεδρικούς και την αριστερή μειοψηφία. Η τελευταία προετοιμάζεται πυρετωδώς για τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας στα μέσα της εβδομάδας (Τρίτη ή Τετάρτη), προκειμένου να αντεπιτεθεί με φόντο τα πρώτα έργα και ημέρες της νέας ηγετικής ομάδας.

Ωστόσο, η επιλογή του κ. Κασσελάκη να επισκεφθεί τις ΗΠΑ, αντί να προεδρεύσει με φυσική παρουσία στην πρώτη συνεδρίαση του καθοδηγητικού οργάνου μετά την εκλογή του, δυναμίτισε ακόμη περισσότερο το εσωκομματικό κλίμα, καθώς οι «αντιφρονούντες» το εξέλαβαν ως σημάδι υποτίμησης της «παραδοσιακής» κομματικής λειτουργίας.

Κλείσιμο
Ακόμη πιο έκπληκτοι, οι τελευταίοι διαπιστώνουν πως ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί αντίθετη τακτική από τον προκάτοχό του Αλέξη Τσίπρα, επιλέγοντας τον «πόλεμο φθοράς», καθώς σηκώνει το γάντι απέναντί τους με κάθε ευκαιρία, όπως στην ομιλία του στα τέλη της εβδομάδας στο Κερατσίνι, όπου κάλεσε την εσωκομματική αντιπολίτευση να αφήσει τα... αριστερόμετρα στην άκρη, κρατώντας παράλληλα και την πόρτα της Κουμουνδούρου ανοιχτή, σε περίπτωση συστράτευσής της στην κοινή προσπάθεια.
kasselakis-arthrou01_2

Ενίσχυση από την Ομογένεια

Αναζητώντας, ταυτόχρονα, συμμάχους εκτός των κομματικών τειχών, ο κ. Κασσελάκης αναμένεται να πραγματοποιήσει σειρά επαφών κατά το δεκαήμερο περίπου της παραμονής του στην Αμερική με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας, αλλά και μέλη του Κογκρέσου, προσβλέποντας τόσο στην άμεση στήριξή τους όσο και στην ενίσχυση των διαύλων επικοινωνίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τα αμερικανικά κέντρα λήψης αποφάσεων.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα χρειαστεί τη βοήθειά σας και της Ομογένειας για να σταθεί οικονομικά με τη μισή δύναμη στη Βουλή από δω και πέρα. Σας το λέω», γνωστοποίησε από το Κερατσίνι ο κ. Κασσελάκης, αναφερόμενος για πρώτη φορά στα πενιχρά οικονομικά της Κουμουνδούρου, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Πέρα από την εξεύρεση κομματικών πόρων, ωστόσο, η επίσκεψη του κ. Κασσελάκη στις ΗΠΑ φέρεται να ακουμπά και τα προσωπικά του οικονομικά, καθώς η επιχειρηματική του δραστηριότητα στις ΗΠΑ δεν έχει σταματήσει, αλλά έχει μπει στον «αυτόματο πιλότο», όπως ο ίδιος είχε περιγράψει προ ημερών στους «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη.

Πολύ περισσότερο, όταν στις 25 Οκτωβρίου εκπνέει η παράταση που είχε ζητηθεί κατά τη διαδικασία της δικαστικής διευθέτησης της οικονομικής διαφοράς του με την εταιρεία Tiptree, στην οποία διατελούσε διευθύνων σύμβουλος μέχρι τον περασμένο Φεβρουάριο. Οι απαιτήσεις του κ. Κασσελάκη από τη μέχρι πρότινος εργοδότρια εταιρεία του ανέρχονται σε 7,5 εκατ. δολάρια σύμφωνα με την αγωγή που έχει καταθέσει στην Αμερικανική Δικαιοσύνη, με το ποσό που απ’ ό,τι φαίνεται θα του επιδικαστεί, να αποτελεί αντικείμενο διεκδίκησης της νομικής του υπεράσπισης.
kasselakis_1

Ταξιδεύοντας με πολλές, ιδιωτικές και θεσμικές αποσκευές στον μέχρι πρότινος τόπο μόνιμης διαμονής του, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμάται ότι με την επιστροφή του θα δρομολογήσει τη μόνιμη εγκατάστασή του στο εξής στην Αθήνα, καθώς αναζητεί, κατά πληροφορίες, ακίνητο προς εξαγορά στο κέντρο της πόλης ως πρώτη κατοικία του, με μια ελαφρά προτίμηση στην περιοχή του Μετς.

Στο μεταβατικό στάδιο πριν από την πλήρη αφοσίωσή του στον νέο ρόλο του, καθώς «πρέπει να στρωθώ στη δουλειά», όπως εξομολογήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο, καλείται και να εκπληρώσει τη στρατιωτική του θητεία, με τις πιθανότερες ημερομηνίες ένταξής του στις ΕΣΣΟ να τοποθετούνται, κατά πληροφορίες, τον Μάρτιο ή τον Ιούνιο του 2024, συμπαρασύροντας μοιραία και τον χρόνο διεξαγωγής του Εκτακτου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ενδεχομένως έχοντας εξαντλήσει μέχρι τότε την ενέργεια και τις αντοχές των εσωκομματικών του αντιπάλων.

Ειδήσεις σήμερα:

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δούκα - Η δικηγόρος, κόρη πρώην δημάρχου Αθηναίων που βγήκε πρώτη σε σταυρούς

Η κόρη του Αχιλλέα Μπέου, Eve, μιλά στην Τζεφ Μοντάνα για τον πατέρα της: Μπορεί να μιλάει με γκέι αλλά είναι ομοφοβικός

Βίντεο: Το protothema.gr στο μεγαλύτερο στρατόπεδο αρμάτων περιμετρικά της Γάζας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης