Στέφανος Κασσελάκης: Λίγη ώρα μετά τον γάμο δημοσίευσε ανάρτηση για τον πόλεμο στο Ισραήλ

Στέφανος Κασσελάκης: Λίγη ώρα μετά τον γάμο δημοσίευσε ανάρτηση για τον πόλεμο στο Ισραήλ

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κοινοποίησε μέσω Facebook τη θέση του για τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς με ένα αντιπολεμικό ραπ κομμάτι - Το πρόγραμμά του για σήμερα και αύριο

kasselakis_tyleR
Ούτε στην ευτυχέστερη στιγμή της προσωπικής ζωής του ο Στέφανος Κασσελάκης δεν παραχώρησε στον εαυτό του ένα, έστω και μικρό, διάλειμμα από τα καθήκοντά του ως προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Μόλις λίγη ώρα μετά από το γάμο του με τον Τάιλερ ΜακΜπέθ στην ειδική για τις γαμήλιες τελετές αίθουσα του δημαρχείου Νέας Υόρκης, ο κ. Κασσελάκης κοινοποίησε μέσω Facebook τη θέση του για τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης.

Και ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία πληροφορία σχετικά με τον πολυσυζητημένο γάμο, τα σχόλια στην ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη για την νέα Ισραηλινο-Παλαιστινιακή σύρραξη δεν ήταν ακριβώς ενθουσιώδη. Αντιθέτως, στις πρώτες αντιδράσεις είναι έκδηλη η δυσφορία για την στάση του κ. Κασσελάκη, η οποία είναι επαμφοτερίζουσα. Μοιάζει να θέλει να ταχθεί αναφανδόν υπέρ της Χαμάς, αλλά για λόγους πολιτικής δεν κάνει το απαραίτητο λογικό βήμα ώστε να επικροτήσει ανοιχτά τις πολύνεκρες επιθέσεις της παλαιστινιακής οργάνωσης στο Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, αφήνοντας πίσω του το... ρύζι της γαμήλιας τελετής στη Νέα Υόρκη, σχεδόν από τα σκαλιά του δημαρχιακού μεγάρου της Νέας Υόρκης, ο Στέφανος Κασσελάκης ανάρτησε στο Facebook ένα αντιπολεμικό ραπ κομμάτι, το «Άμαχος» του χιπ-χοπ γκρουπ Στίχοιμα, σε έκτακτη συνεργασία με τον Χρήστο Θηβαίο. Στο κείμενο της ανάρτησης ο κ. Κασσελάκης γράφει «Η πολιτική κρατάει ισορροπίες. Η τέχνη ποτέ. Ανεπιφύλακτα με τον άμαχο που πάντα πεθαίνει, πάντα φοβάται, πάντα με το ένα μάτι ανοιχτό κοιμάται. Αυτό που μοιράζομαι μαζί σας είναι η πολιτική μου θέση για την τραγωδία που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας. Και αυτά που σκέφτομαι και νιώθω αυτές τις μέρες».

Κλείσιμο


Εν είδει απάντησης, κάποιος χρήστης του Fb σχολίασε «απέναντι σε τόσους νεκρούς, αυτό δεν είναι πολιτική θέση, αλλά αυτοαναφορικό μάρκετινγκ, δηλαδή ύβρις. Όχι μόνο δεν σπας τις πολιτικές ισορροπίες, αλλά με χυδαίους εξυπνακισμούς πάνω από χυμένο αίμα νομίζεις πως τριπλάρεις το πολιτικό επίδικο, στο διάλειμμα σου από τα τρυφηλά Hamptons. Κάνε μας μία χάρη. Μείνε εκεί».

Η τοποθέτηση του Στέφανου Κασσελάκη δημιουργεί μια καινούργια εστία διαμάχης για το τι ακριβώς πρεσβεύει ως ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία πιθανώς θα διατηρήσει το πρόσωπό του στην επικαιρότητα τις επόμενες ημέρες. Πέραν αυτού και εν αναμονή τυχόν αναμνηστικών φωτογραφιών από την τελετή στο δημαρχείο της Νέας Υόρκης, για τις επόμενες κινήσεις του κ. Κασσελάκη η κοινή γνώμη ενημερώνεται μέσω της δημοσιοποίησης του προγράμματος που θα ακολουθήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στις ΗΠΑ, προτού επιστρέψει στην Ελλάδα μαζί με τον, σύζυγό του πλέον, Τάιλερ ΜακΜπέθ ως νιόπαντρο ζεύγος.

Έτσι λοιπόν σήμερα, Παρασκευή και αύριο Σάββατο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης έχει τις ακόλουθες υποχρεώσεις:

1) Παρασκευή 20/10/23


2 μ.μ.(τοπική ώρα) Επίσκεψη στο σχολείο και στον Ι.Ν. του Αγίου Δημητρίου Τάξεις 4-12 και στην Εκκλησία


2 μ.μ. (τοπική ώρα) Επίσκεψη στον I. N. του Αγίο Νικολάου


7 μ.μ. (τοπική ώρα) Εκδήλωση-Συνάντηση μελών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ στις ΗΠΑ με τον πρόεδρο Σ. Κασσελάκη. («Terroir Tribeca», Διεύθυνση: 24 Harrison St, New York)



2) Σάββατο 21/10/23



5 μ.μ. – 7 μ.μ. Κεντρική Εκδήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. «ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΩΡΑ – ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» («Κεφαλλονίτικο σπίτι- Κέφαλο». Διεύθυνση: 20-41 Steinway Street , Astoria, NY), Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτικής Συμμαχίας Νέας Υόρκης.





Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Τα τούνελ της Χαμάς θα γίνουν το μεγαλύτερο νεκροταφείο του κόσμου», λένε οι Ισραηλινοί πριν την εισβολή στη Γάζα

Άγιος Παντελεήμονας: Έπιασαν Σύρο με μαχαίρι και κοράνι σε εκκλησία - Άρχισε να φωνάζει «Allahu Akbar»

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο «επισκέπτης» και η «επτάψυχη γάτα» της Χαμάς υπ' αριθμόν ένα στόχοι του Τελ Αβίβ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης