Τραγωδία στα Τέμπη: Ξεκινά η κοινοβουλευτική διερεύνηση μετά την έγκριση της πρότασης για εξεταστική

Τραγωδία στα Τέμπη: Ξεκινά η κοινοβουλευτική διερεύνηση μετά την έγκριση της πρότασης για εξεταστική

Εντός της επόμενης εβδομάδας τα κόμματα θα ορίσουν τους βουλευτές που θα μετέχουν στην επιτροπή η οποία οφείλει εως το τέλος του έτους να καταθέσει πόρισμα

olomeleia_2
Σε τροχιά κοινοβουλευτικής διερεύνησης εισέρχεται η τραγωδία των Τεμπών μετά την απόφαση 266 βουλευτών για σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Η πρόταση του ΚΚΕ για έρευνα όλων των πτυχών της υπόθεσης του σιδηροδρομικού δυστυχήματος συγκέντρωσε την υποστήριξη όλων των κοινοβουλευτικών δυνάμεων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Σπαρτιάτες, Ελληνική Λύση, Νίκη, Πλεύση Ελευθερίας) πλην του ΠΑΣΟΚ που καταψήφισε επιμένοντας στην ανάγκη προανακριτικής έρευνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή αναμένεται να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες διερεύνησης. Από την πλευρά της ΝΔ θα μετέχουν στις εργασίες οι Θάνος Πλεύρης, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Δημήτρης Μαρκόπουλος κ.α Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπηθεί πιθανότατα από την Θεοδώρα Τζάκρη και τον Νίκο Παππά ή τον Θεόφιλο Ξανθόπουλο ενώ το ΠΑΣΟΚ προκρίνει την συμμετοχή της Ευαγγελίας Λιακούλη και του Παναγιώτη Δουδωνή.

Να σημειωθεί πως η πρόταση του ΚΚΕ ζητά εις βάθος έρευνα θέτοντας την αφετηρία στο 1997 όταν η ελληνική νομοθεσία για τους σιδηροδρόμους εναρμονίστηκε με τις ευρωπαϊκές οδηγίες.

Σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα, εντός της επόμενης εβδομάδας τα κόμματα θα ορίσουν τους βουλευτές που θα μετέχουν στην εξεταστική επιτροπή η οποία οφείλει εως το τέλος του έτους να καταθέσει πόρισμα αν και είναι βέβαιο ότι θα αιτηθεί παράταση εργασιών.




Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο: Ο Μπάιντεν αποκάλεσε τον Σι Τζινπίνγκ... δικτάτορα μετά τις «εποικοδομητικές» συνομιλίες τους

Δύο συλλήψεις μετά τα επεισόδια από Ρομά στον Ασπρόπυργο για τον θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία (φωτογραφίες και βίντεο)

Πτώση της θερμοκρασίας και ενισχυμένοι βοριάδες σήμερα - Επιδείνωση του καιρού το Σάββατο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης