ΣΥΡΙΖΑ: Στην «σκιά» της νέας ΚΟ των «11» που αποχώρησαν η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της Κουμουνδούρου

ΣΥΡΙΖΑ: Στην «σκιά» της νέας ΚΟ των «11» που αποχώρησαν η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της Κουμουνδούρου

Επί τάπητος η οργάνωση και ο καταμερισμός του κοινοβουλευτικού έργου, αλλά και ο προγραμματισμός κομματικών προτεραιοτήτων, όπως το Συνέδριο του κόμματος

kasselakis_logo_arthro
Ξεκίνησε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, με στόχο την οργάνωση και τον καταμερισμό του κοινοβουλευτικού έργου, αλλά και τον προγραμματισμό κομματικών προτεραιοτήτων, όπως το Συνέδριο του κόμματος.

Η συνεδρίαση λαμβάνει χώρα την επόμενη της συγκρότησης σε Κοινοβουλευτική Ομάδα των 11 βουλευτών που αποχώρησαν στη διάσπαση, με την Κουμουνδούρου να εντείνει τώρα τους αντιπολιτευτικούς ρυθμούς, αλλά και την παρουσία της στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, όπου αναμένεται να κάνει πρεμιέρα και το νέο, «συριζογενές» σχήμα.

Σημειώνεται ότι σε δύο παράλληλους άξονες αναμένεται να κινηθεί στην μετά τη διάσπαση εποχή η Κουμουνδούρου, ευελπιστώντας ότι το κύμα των αποχωρήσεων θα εκτονωθεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα. Αφενός στην εξωστρέφεια, με τον πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη να πυκνώνει τα τελευταία εικοσιτετράωρα τις θεσμικές επαφές του, ξεκινώντας από τον Αμερικανό Πρέσβη στην Αθήνα, Τζορτζ Τσούνη και φτάνοντας μέχρι κοινωνικές εκδηλώσεις. Και αφετέρου, στην «βουτιά» στον εσωκομματικό… βυθό, από όπου αναδύονται νέες τάσεις και κόντρες.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Κασσελάκης ξεκίνησε την εβδομάδα τηρώντας κατά γράμμα την κομματική «ορθοδοξία», καθώς παρακολούθησε τις συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών για την οικονομία και τα «κόκκινα δάνεια», συγκάλεσε για σήμερα την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, ενώ όρισε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για αύριο, Πέμπτη, σε μια προσπάθεια να ελέγξει πρώτα τα του οίκου του. Άλλωστε, οι απώλειες σε όλα τα επίπεδα μετά τη διάσπαση, αλλά και ο πολιτικός τους απόηχος απαιτούν χειρουργικούς χειρισμούς, προκειμένου να παρουσιαστούν νέες αρρυθμίες εντός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης για Σούνακ: Ατυχές γεγονός, δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις με Βρετανία, θετική η δημοσιότητα για τα Γλυπτά

Μαθητές γυμνασίου στο Ηράκλειο βρέθηκαν ημιλιπόθυμοι σε τουαλέτα σχολείου


Δείτε βίντεο με σωματοφύλακες ράπερ να χτυπούν άγρια νεαρό που ζήτησε να βγει μαζί του φωτογραφία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης