ΣΥΡΙΖΑ: Damage control μετά τη διάσπαση - Περιοδείες στις «ορφανές» από εκπροσώπηση περιφέρειες

Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου ο στόχος της Κουμουνδούρου είναι να βρεθούν τα πρωτοκλασάτα στελέχη της σε όλες τις πρωτεύουσες των νόμων

Στις πρώτες διορθωτικές κινήσεις μετά τη διάσπαση προχωρά η Κουμουνδούρου, εστιάζοντας στις «ορφανές» περιφέρειες, δηλαδή αυτές που έμειναν χωρίς κοινοβουλευτική εκπροσώπηση μετά την αποχώρηση των «6 συν 6» και της «Ομπρέλας».

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές των «6 συν 6» και της «Ομπρέλας» κάλυπταν τις περιφέρειες:

Α’ Αθήνας

Ξάνθη,

Ροδόπη,

Φλώρινα,

Ιωάνννινα,

Μεσσηνία,

στις οποίες ρίχνει τώρα το βάρος ο ΣΥΡΙΖΑ, οργανώνοντας περιοδείες και επισκέψεις των κορυφαίων στελεχών της.

Ήδη στην Ξάνθη και την Κομοτηνή μεταβαίνουν αύριο οι Πάνος Ρήγας και Δώρα Αυγέρη, ενώ βουλευτές, μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και του Εκτελεστικού Γραφείου αναλαμβάνουν στο εξής να αναθερμάνουν τη σχέση με τη βάση, ξεχνώντας τα… γραφεία τους για το επόμενο διάστημα.

Το χρονοδιάγραμμα

Συγκεκριμένα, μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου ο στόχος της Κουμουνδούρου είναι να βρεθούν τα πρωτοκλασάτα στελέχη της σε όλες τις πρωτεύουσες των νόμων, ενώ ζητούμενο είναι να οργανωθούν οι τοπικές οργανώσεις, αλλά και οι Νομαρχιακές επιτροπές, καθώς θα αναπληρωθούν τα κενά όσων αποχώρησαν κατά τη διάσπαση από τα κατά τόπους όργανα.

Στον προγραμματισμό που συζητήθηκε σήμερα μεταξύ των κομματικών στελεχών αναλύθηκε ο οδικός χάρτης αναφορικά με το συνέδριο και τα προσυνέδρια, αλλά και στο ποιες περιοχές θα δοθεί προτεραιότητα σε επίπεδο εκδηλώσεων, καθώς για τη Θεσσαλία -για παράδειγμα- χρειάζεται ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Focus στις οργανώσεις

Ειδική έμφαση θα δοθεί και στις οργανώσεις μελών στο λεκανοπέδιο της Αττικής, δηλαδή στις Νομαρχιακές Επιτροπές της Α’ Αθήνας και του Βόρειου Τομέα Αθηνών, όπου σημειώθηκαν μαζικές αποχωρήσεις από στελέχη της «Ομπρέλας», αλλά και των «6 συν 6», όπου διέθετε ισχυρή κομματική δύναμη.

Ειδήσεις σήμερα:

Κρήτη: Τι είναι τα «στικάκια» νικοτίνης που προκάλεσαν λιποθυμία σε τρεις μαθητές Γυμνασίου

Γλυπτά Παρθενώνα: Ο Μητσοτάκης έκανε ακόμα και τον Μόργκαν να αλλάξει γνώμη - «Ήρθε η ώρα να τα δώσουμε»

Ανακοπή καρδιάς στο τιμόνι υπέστη ο οδηγός που προκάλεσε την καραμπόλα στη Θεσσαλονίκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr