Στο στόχαστρο του Πολάκη εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΕΚΑΒ: Τι απαντάει η διοίκηση του Κέντρου

Στο στόχαστρο του Πολάκη εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΕΚΑΒ: Τι απαντάει η διοίκηση του Κέντρου

«Έτσι τρώνε τα λεφτά του ΕΚΑΒ» ονομάζει την ανάρτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που αφορά μεταξύ άλλων τις αεροδιακομιδές που πραγματοποιούνται από τους διασώστες

MixCollage-06-Dec-2023-02-06-AM-7181
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιείται από το ΕΚΑΒ, με έδρα τη Λάρισα, και αφορά μεταξύ άλλων τις αεροδιακομιδές που πραγματοποιούνται από τους διασώστες, βρέθηκε πριν από μερικές ώρες στο στόχαστρο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και συντονιστή της ΕΠΕΚΕ, Παύλου Πολάκη.

Οι κατηγορίες τις οποίες αποδίδει προς πάσα κατεύθυνση, ιδίως δε προς τη διοίκηση του ΕΚΑΒ αλλά και την κυβέρνηση, μέσω της αγαπημένης του πρακτικής, δηλαδή των αναρτήσεων στα social media, είναι βαριές, πλην όμως ατεκμηριωτες.

"Έτσι τρώνε τα λεφτά του ΕΚΑΒ " ονομάζει την ανάρτησή του ο κ. Πολακης και παραθέτει τα, χωρίς καμία απόδειξη, στοιχεία του, όπως ότι όλη η δράση "αφορά 2 ώρες εκπαίδευση σε μαϊμού ελικόπτερα και 8 ώρες θεωρία για τις αεροδιακομιδές", καθώς και ότι η εταιρία που υλοποιεί το έργο δεν πληροί τις προϋποθέσεις.

"Τα ελικόπτερα είναι απλά αεροταξί καθώς δεν διαθέτουν καν εξοπλισμό για διακομιδές πασχόντων ασθενών όπως απαιτούσε η προκήρυξη'' καταγγέλλει από την άλλη πλευρά κ. Πολάκης, φωτογραφίζοντας μάλιστα την εταιρία ότι υλοποιεί έργο ύψους 13 εκατομμυρίων ευρώ χωρίς διαγωνισμό αλλά και προϋποθέσεις, ιδίως πχ για τα ελικόπτερα που διαθέτει.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτησή του αναφέρει:

Κλείσιμο
polakis_post


«Τα 13.500.000 ευρώ τα έδωσαν στην εταιρεία AXXON PLUS για να εκπαιδεύσει λέει τους διασωστες του ΕΚΑΒ στις αεροδιακομιδές!!(φωτο1-2)
Με δυο τετράωρα θεωρητικά και ένα δίωρο σε ελικόπτερο μονοκινητήριο .χωρίς εξοπλισμό αεροδιακομιδων.
Με «αντίδωρο»780 ευρώ αμοιβή παρακολούθησης στο προσωπικό του ΕΚΑΒ .
Δηλαδή δίνουν 2.800.000 στους ΕΚΑΒΙΤΕΣ και γλεντάνε τα υπόλοιπα μέχρι τα 13.500.000!!!
ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΗΚΕΙ Η ΑΧΧΟΝ PLUS;;;
Μα στον αξιότιμο κύριο ΤΣΑΤΣΑΜΠΑ του ΙΕΚ ΔΟΜΗ που είχε γίνει πασίγνωστος με το παρατσούκλι «ΙΕΚ ΜΑΝΩΛΙΟΣ»😂,
με το σκάνδαλο των τεραστιων χρεών(6.500.000 τουλάχιστον) που είχε δημιουργήσει στο ΙΚΑ το 2011-13 μέσα από εταιρειες που η μια νοίκιαζε στην άλλη εργαζόμενους και άλλαζαν ονόματα και εκπροσώπους για μα μην πληρώνουν εισφορές!!
Τότε είχαν κλείσει το ΙΕΚ ΔΟΜΗ !
Τωρα έφτιαξε την AXXON PLUS ,όπου είναι εκπρόσωπος για τις τραπεζικές συναλλαγες και ΠΗΡΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΕΚΑΒ!!!(φωτο 3-10))
Μπράβο Χρυσοχοΐδη !
Μπράβο Διοίκηση του ΕΚΑΒ!
ΜΠΡΑΒΟ και σε όσους τους ανέχονται!!
Να μην ξεχασετε να κορνιζάρετε τα πιστοποιητικά που θα πάρετε!!
ΤΕΤΟΙΑ ΛΑΜΟΓΙΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ!!!»




Τι απαντάει η διοίκηση του ΕΚΑΒ

Άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά του ΕΚΑΒ, με τη διοίκηση του Κέντρου να προχωρεί σε διευκρινίσεις και να εξηγεί τι έχει υλοποιηθεί ως τώρα.

"Το έργο «Δράσεις Ανάπτυξης Δεξιοτήτων και Ικανοτήτων του Ανθρώπινου Δυναμικού του ΕΚΑΒ», με κωδικό ΟΠΣ 5074725, χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μεταρρύθμιση Δημοσίου (ΕΠ ΜΔΤ) / ΕΣΠΑ 2014-2020 και τελεί υπό τον έλεγχο των αρμοδίων εποπτευουσών υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Για την ανάδειξη της αναδόχου εταιρείας διεξήχθη Διεθνής Διαγωνισμός και ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες, από την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, διαδικασίες. Επιπρόσθετα το εν λόγω έργο, πριν από την φάση της έναρξης υλοποίησης, ελέγχθηκε ως προς τις ακολουθημένες διαδικασίες από το Ελεγκτικό Συνέδριο" αναφέρει το ΕΚΑΒ.

Με γνώμονα την αποκατάσταση της πλήρους αλήθειας αλλά και της ορθής ενημέρωσης όλων, όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του το ΕΚΑΒ, εξηγεί αναλυτικά πως γίνονται οι εκπαιδεύσεις των εργαζομένων του ΕΚΑΒ και ιδίως με ποια μέσα.

Όσον αφορά τη χρήση μονοκινητήριου ελικόπτερου τύπου ΑΒ 206, που χρησιμοποιήθηκε στην έως τώρα διεξαχθείσα εκπαιδευτική διαδικασία στη Λάρισα, ισχύουν τα εξής, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας:

1- Σύμφωνα με τον ανάδοχο του έργου, το προαναφερθέν ελικόπτερο χρησιμοποιείται επικουρικά και μόνο για εκπαιδευτικά αντικείμενα που αφορούν στην προσομοίωση διαδικασιών (ασφάλεια προσωπικού και εξοπλισμού, σωστικά μέσα, ασφάλιση φορείου και ασθενούς στην καμπίνα, ασφάλιση υγειονομικού εξοπλισμού κλπ).

2- Το συγκεκριμένο ελικόπτερο (ΑΒ 206), είναι το μοναδικό μονοκινητήριο ελικόπτερο εκ των συνολικά πέντε (5) ελικοπτέρων που χρησιμοποιούνται στην εκπαιδευτική διαδικασία καθόσον όλα τα υπόλοιπα είναι δικινητήρια.

3- Παρόλο ότι για το παραπάνω έργο θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τρία (3) ελικόπτερα (όπως ορίζεται στη Σύμβαση) χρησιμοποιούνται πέντε (5) έτσι ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή κατάρτιση των διασωστών & ιατρών του ΕΚΑΒ.

4- Σε όλα τα ελικόπτερα, βάσει της σύμβασης του έργου, υπάρχει ο προβλεπόμενος εξοπλισμός ενώ εκτός από τους υπεύθυνους για την κατάρτιση εκπαιδευτές τα συνοδεύουν και τα πληρώματα που τα επανδρώνουν.






Ειδήσεις σήμερα:

Σαλαμίνα: «Έκανε σχέση με άλλον, τρελάθηκα και τη σκότωσα» - Ομολόγησε τη δολοφονία της συντρόφου του ο 71χρονος

Νέα Ερυθραία: Βίντεο από την άγρια συμπλοκή ανηλίκων

Σκάνδαλο Μενέντεζ: Πώς μία κλοπή του ‘13 και οι ράβδοι χρυσού ενός επιχειρηματία «στριμώχνουν» τον γερουσιαστή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης