Άδωνις Γεωργιάδης: Ξανά στη Βουλή για την τροπολογία για τους μετανάστες

Άδωνις Γεωργιάδης: Ξανά στη Βουλή για την τροπολογία για τους μετανάστες

Μετά την αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά, ο υπουργός Εργασίας θα τοποθετηθεί για την τροπολογία και στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό

adonis_georgiadis1
Απάντηση στον Αντώνη Σαμαρά, που εξέφρασε την έντονη αντίδρασή του για την τροπολογία που δίνει το δικαίωμα νόμιμης άδειας διαμονής σε μετανάστες τρίτων χωρών, που διέμεναν παράνομα στην Ελλάδα έως τις 30 Νοεμβρίου 2023, αναμένεται να δώσει εντός ολίγου ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης έγραψε στον λογαριασμό του στο X το απόγευμα της Παρασκευής ότι σε λίγο θα μιλήσει στη Βουλή στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2024.

Στην ομιλία του θα αναφερθεί και στην «επίμαχη τροπολογία στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας για τους μετανάστες».

«Σε λίγο στην Βουλή των Ελλήνων στην επί του Προϋπολογισμού Συζήτηση και για την επίμαχη τροπολογία στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας για τους μετανάστες» γράφει στην ανάρτησή του.

Κλείσιμο


Η ανάρτηση γίνεται λίγο μετά την αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά που κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει την τροπολογία και να επανεξετάσει το ζήτημα, υποστηρίζοντας ότι η ρύθμιση «κάνει τη χώρα φάρο προσέλκυσης λαθρομεταναστών».

Ωστόσο, τα συναρμόδια υπουργεία Μετανάστευσης και Εργασίας έχουν ήδη διασαφηνίσει ότι ηη άδεια διαμονής αλλοδαπών, που παρέχει η τροπολογία εξαρτάται μόνον από την ύπαρξη και τη συνέχιση δηλωμένης εργασίας από τον δικαιούχο, ενώ δεν δίνει δικαίωμα οικογενειακής επανένωσης ούτε μόνιμης διαμονής, αλλά ούτε και ιθαγένειας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης