Αχτσιόγλου κατά Κασσελάκη: «Θα ήταν καλό να ενημερωθεί κάποια στιγμή για τη σύγχρονη ιστορία της Αριστεράς»

Τι απάντησε η βουλεύτρια της Νέας Αριστεράς στα περί «αυλικών» των τραπεζών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Πώς σχολίασε τις δημοσκοπήσεις, τη διάσπαση του κόμματος και τα σεξιστικά σχόλια που δέχθηκε

Ευθεία απάντηση στην αποστροφή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη περί «αυλικών» των τραπεζών έδωσε η Βουλεύτρια της Νέας Αριστεράς, Έφη Αχτσιόγλου, σηκώνοντας το γάντι του νέου Προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, «και αυτή η φράση του κ. Κασσελάκη καθιστά σαφές το πόσο ορθή ήταν η απόφασή μας. Πόσο η πολιτική συμβίωσή μας δηλαδή ήταν αδύνατη» σχολίασε η κυρία Αχτσιόγλου. «Θα ήταν καλό ο κ. Κασσελάκης να ενημερωθεί κάποια στιγμή για τη σύγχρονη πολιτική ιστορία και τη σύγχρονη ιστορία της Αριστεράς» πρόσθεσε και εμφανώς ενοχλημένη, «αν έκαναν τον κόπο να τον ενημέρωναν, θα τον ενημέρωναν ότι τα στελέχη στα οποία αναφέρεται, μεταξύ των οποίων και εγώ, ήμασταν οι άνθρωποι που βάλαμε για πρώτη φορά τέτοιο πρόστιμο στις τράπεζες για παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας, πρόστιμο ενός εκατομμυρίου ευρώ. Ήμασταν οι άνθρωποι που για πρώτη φορά που συγκρουστήκαμε με τις τράπεζες και αυτό το μαρτυρούν και οι ίδιοι οι τραπεζίτες για ζητήματα εργασιακά, για ζητήματα τήρησης του ωραρίου, σε βαθμό που να νοιώθουν ότι σχεδόν έχουν στοχοποιηθεί από εμάς και να το ομολογούν οι ίδιοι», σημείωσε.

Η ίδια απάντησε για την επίμαχη ρύθμιση πως «καταρχάς δεν υπερψηφίσαμε» και πως δεν ευσταθεί ο ισχυρισμός περί θετικής ψήφου, αλλά ότι στην Νέα Αριστερά επέλεξαν το «παρών» σε συγκεκριμένα άρθρα. «Θεωρώ ότι ήταν λάθος από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε η κ. Αχτσιόγλου και συμπλήρωσε πως «δεν ευσταθεί η επιχειρηματολογία του», για να εξηγήσει από πλευράς της πως «υπάρχει ενιαίο μέτωπο των προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στο πτωχευτικό δίκαιο της ΝΔ. Ήταν λάθος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έστρεψε τη συζήτηση σε μια αντιπαράθεση με την Νέα Αριστερά».



Κληθείσα να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις που δίνουν την Νέα Αριστερά περίπου στο 3%, «τις είδα τις δημοσκοπήσεις αυτές τις λαμβάνω υπόψη μου» απάντησε η πρώην Υπουργός, εκτιμώντας πως σε μεγάλο βαθμό αφορούν στο χρόνο της έρευνας πριν την ανακοίνωση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Με αυτήν, «έγινε το πρώτο βήμα. Ακολουθούν αρκετά βήματα για το φορέα» δήλωσε, για να χαρακτηρίσει ως θετικό το ότι μια αρκετά μεγάλη μερίδα του κόσμου βλέπει θετικά την προσπάθεια. Ωστόσο, «δεν έχω αυταπάτες είναι δύσκολο το εγχείρημα», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τον πήχη των Ευρωεκλογών, η κ. Αχτσιόγλου περιέγραψε πως «για εμάς είναι πολύ σημαντικό να χτίσουμε δεσμούς εμπιστοσύνης με τους πολίτες», λέγοντας πως «πιο πολύ το βλέπουμε ως ένα αγώνα αντοχής και όχι ως ένα σπριντ».

Ως προς το πολιτικό επίδικο, «το ερώτημα δεν είναι αν υπάρχει κοινωνική ανάγκη. Κοινωνική ανάγκη υπάρχει. Το ζητούμενο είναι ο φορέας να την εκφράσει» εξήγησε, παρατηρώντας ταυτόχρονα πως «οι διακρίσεις, οι πολιτικοί διαχωρισμοί Δεξιάς Αριστεράς είναι πιο έντονοι από ποτέ». Η ίδια σταχυολόγησε το γεγονός ότι «εφτά στους δέκα πολίτες στην Ελλάδα σήμερα αισθάνονται φτωχοί». «Αυτή η υποκειμενική φτώχεια. Αυτό το πολύ χαμηλό ταβάνι αυτό είναι ένα αίσθημα που εκφράζει μια πολιτική που κυριαρχεί και δημιουργεί αδιέξοδα», τόνισε. Στην κατεύθυνση αυτή, «εγώ δεν νομίζω ότι πολλές μανάδες και οικογένειες μπορούν να το αποδεχθούν» το παιδί τους να ζει χειρότερα, όπως είπε, ενώ ερωτηθείσα για τη διπλή ήττα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις εθνικές εκλογές, απάντησε πως «η ευθύνη ήταν συλλογική».

Ως προς τα της διάσπασης του κόμματος, αυτά «έχουν να κάνουν με επιλογές που έκανε η νέα ηγεσία του κόμματος» υποστήριξε η κ. Αχτσιόγλου, λέγοντας ότι «δεν ήταν υποστηρίξιμες για εμάς θέσεις» αυτές που διατύπωσε η νέα ηγετική ομάδα, όπως ζητήματα που αφορούν το ότι δεν υπάρχει ταξικός διαχωρισμός στην ελληνική κοινωνία.

Στον αντίποδα, η ίδια έθεσε ως ζητούμενο το «αν οι προτάσεις σου πια συγχρονίζονται με τις αναγκαιότητες» και τοποθέτησε «πολύ σύντομα» τον μετασχηματισμό της κοινοβουλευτικής ομάδας σε νέο κόμμα. «Εμείς θέλουμε να ξαναφέρουμε την πολιτική ουσία στο προσκήνιο» απάντησε για τη χρήση των νέων μέσων στην πολιτική, ενώ στο ερώτημα αν συμμερίζεται το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα για την ανάγκη συμπόρευσης των προοδευτικών δυνάμεων, «ο Αλέξης Τσίπρας έκανε μια τοποθέτηση αρχής και με αυτήν την τοποθέτηση δεν θα διαφωνήσω», σημείωσε. Την ίδια στιγμή, υπάρχει «ανάγκη να χτιστεί μια κοινωνική συμμαχία», ισχυρίστηκε, λέγοντας πως η ΝΔ έχει χτίσει μια κοινωνική συμμαχία ευρύτερη, πλάι στις κοινωνικές ομάδες που την υποστηρίζουν παραδοσιακά.

Στις αιτιάσεις περί «υπονόμευσης» του Αλέξη Τσίπρα, «πρόκειται για μια χυδαία αθλιότητα που ήταν προφανές το ποιον εξυπηρετούσε» αντέτεινε η κ. Αχτσιόγλου, υπογραμμίζοντας πως «εμείς συγκροτήσαμε μια κοινοβουλευτική ομάδα με σαφείς πολιτικές στοχεύσεις και καθαρούς πολιτικούς λόγους». «Η πολιτική διεξάγεται με πολιτικούς όρους» ως προς την παρουσία της Νέας Αριστεράς μακριά από τον Αλέξη Τσίπρα. Όπως είπε, «σε λίγο καιρό θα έχουμε και έναν νέο πολιτικό φορέα», υπενθυμίζοντας ότι τα κόμματα είναι «ανταγωνιστικά ως προς τα πολιτικά τους σχέδια και όχι ως προς τα πρόσωπα».

Τέλος, για τα σεξιστικά σχόλια που δέχτηκε, «θεωρώ ότι ακόμη η ελληνική κοινωνία δεν έχει ξεπεράσει αγκυλώσεις από την πατριαρχική της διαδρομή και προ του καλοκαιριού και το καλοκαίρι», κατέληξε η κυρία Αχτσιόγλου.



Ειδήσεις σήμερα:

«Το προξενείο δεν είναι γκαλερί» - Η διαφωνία Μπακογιάννη με Γεραπετρίτη και οι αποστάσεις Μενδώνη για τη ροζ σημαία

Συναγερμός για τα ελληνικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα - Επείγον σήμα από το Λιμενικό λόγω των ανταρτών Χούτι

Ισλανδία - Λέκκας: Εξηγεί πόσο έτοιμοι είμαστε στην Ελλάδα για τη διαχείριση ενός ηφαιστειακού κινδύνου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr