Χαρίτσης για επιστολική ψήφο: Eπικίνδυνα παιχνίδια από την κυβέρνηση

Χαρίτσης για επιστολική ψήφο: Eπικίνδυνα παιχνίδια από την κυβέρνηση

Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς την κατηγόρησε για κατηγόρησε τυχοδιωκτισμό

charitsis

Ιδιαίτερα δεικτικός απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ΠΑΣΟΚ ήταν στην ομιλία του από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, αναφορικά με την θετική τους στάση στην επιστολική ψήφο. «Είναι εντυπωσιακή η πολιτική αφέλεια των δύο κομμάτων», δήλωσε ισχυριζόμενος ότι η στήριξη των δύο κομμάτων «άνοιξε τον δρόμο για τον ακραίο τακτικισμό» από την πλευρά της κυβέρνησης.

Ο κ. Χαρίτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για «επικίνδυνα παιχνίδια» και τυχοδιωκτισμό. «Βρήκατε το κατάλληλο πολιτικό timing» σημείωσε ο κ. Χαρίτσης. «Μετά την αιφνιδιαστική τροπολογία, η συζήτηση μετατοπίζεται και μπαίνει σε νέο πλαίσιο. Η κυβέρνηση φέρνει από το παράθυρο τροπολογία για την ψήφο των αποδήμων, είναι ένα μείζον θεσμικό ατόπημα και προσβάλλει το κοινοβούλιο. Για ένα σοβαρό θεσμικό ζήτημα η κυβέρνηση επέλεξε να κινηθεί με πολιτικό τυχοδιωκτισμό, πρόκειται για ατόπημα εις βάρος της Δημοκρατίας», υποστήριξε ο κ. Χαρίτσης.

Από την πλευρά του πρότεινε να ψηφίζουν οι ετεροδημότες στον τόπο της κατοικίας τους, καθώς κατοχυρώνεται με αυτόν τον τρόπο το δικαίωμα των πολιτών να αποφασίζουν για την πολιτική που έχει σημασία στον τόπο τους. Να ψηφίζει δηλαδή εκεί που μένει. Πρόκειται για ένα ριζοσπαστικό μέτρο με κριτήριο την βιωματική σχέση που έχει ο ψηφοφόρος με τη χώρα μας, όπως εξήγησε ο κ. Χαρίτσης.

Τον λόγο πήρε αμέσως μετά η υπουργός Εσωτερικών απαντώντας στον Αλέξη Χαρίτση. «Είναι θεσμική το να διευκολύνεις Έλληνες πολίτες να ψηφίσουν; Η άρση εμποδίων; Είναι θεσμική εκτροπή η επιστολική ψήφος;» διερωτήθηκε η κ. Κεραμέως. «Η Νέα Αριστερά, λέει όχι στους Έλληνες του εξωτερικού. Λέει όχι σε όσους δεν μπορούν να ψηφίσουν με φυσική παρουσία, στους ηλικιωμένους, στους εποχικά εργαζόμενους, στους φοιτητές και μαθητές της 3ης Λυκείου που βρίσκονται εν μέσω εξετάσεων», σημείωσε η κ. Κεραμέως και πρόσθεσε «δεν καταλαβαίνω αυτή την φοβικότητα; Γιατί φοβόμαστε τη συμμετοχή;».

Ο κ. Χαρίτσης ανταπάντησε στην κ. Κεραμέως ότι αντιστρέφει την πραγματικότητα. «Ψηφίσαμε και στηρίξαμε το δικαίωμα ψήφου, με συγκεκριμένα κριτήρια που βεβαιώνουν την βιωματική σχέση με την χώρα», ανέφερε ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς. «Θα πρέπει να υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά να μη γίνεται καθολικός κανόνας», συμπλήρωσε.

Ειδήσεις σήμερα:

Επίθεση Πολάκη στον σκιτσογράφο Ηλία Μακρή με βαριές ύβρεις - Μιλάει για «βοθρολύματα»

Πρόστιμο 561.000 ευρώ στην εταιρεία FrieslandCampina για αθέμιτη κερδοφορία στο βρεφικό γάλα

O Μπάμπης προσπάθησε να κρυφτεί πριν τον πυροβολήσουν - Τα νέα στοιχεία για το έγκλημα στο Μεσολόγγι

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης