Σώτη Τριανταφύλλου: «Και ο Κασσελάκης και o Τσίπρας είναι πλάσματα του περασμένου αιώνα»

Σώτη Τριανταφύλλου: «Και ο Κασσελάκης και o Τσίπρας είναι πλάσματα του περασμένου αιώνα»

Σε συνέντευξή της στον Δημήτρη Δανίκα, η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου θεωρεί σύμφυτο με το ποιόν του ΣΥΡΙΖΑ τον αλληλοσπαραγμό στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
triantafyllou_xr
Σύμφυτο με το ποιόν του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου τον αλληλοσπαραγμό στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ, όπως υποστηρίζει σε συνέντευξή της στο «ΘΕΜΑ», στην Κουμουνδούρου υπάρχει έλλειψη σοβαρότητας και ιδεών.

- Πώς βλέπετε τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ;
Νομίζω ότι δεν πρέπει να εξισώνουμε τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ με την υποχώρηση της Αριστεράς. Οι αριστερές ιδεοληψίες παραμένουν αρκετά ισχυρές ώστε να επηρεάζουν μεγάλο μέρος των πολιτών και να εμποδίζουν την εφαρμογή των οικουμενικών αρχών του κράτους δικαίου. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στον Δυτικό κόσμο όπου ένα σταλινικό κόμμα θεωρείται σοβαρό και αξιοσέβαστο: το ΚΚΕ ερωτοτροπεί με διψήφιο εκλογικό ποσοστό. Πράγμα που δείχνει πόσο ανιστόρητοι είμαστε, πόσο επιρρεπείς στην προπαγάνδα και τους μύθους, και επιπλέον πόσο ασθενές είναι το δημοκρατικό μας ήθος.
triantafylloy_arthro

- Ναι, αλλά ένα κόμμα εξουσίας σπαράσσεται σήμερα... Πώς το σχολιάζετε;
Η Αριστερά ηγεμονεύει με ποικίλους τρόπους και υπήρξε παράταξη εξουσίας επί δεκαετίες μέσω του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ υπερτροφοδότησε το αριστερό κατεστημένο το οποίο προϋπήρχε στο εποικοδόμημα, ιδιαίτερα στους τομείς του πολιτισμού και της ιστορικής αφήγησης. Οσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, κατέστη κόμμα εξουσίας λόγω έκτακτων συγκυριών, όπως συμβαίνει συνήθως με τους οπορτουνιστικούς σχηματισμούς. Ισως πριν από λίγο καιρό δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε την ενδόρρηξή του, σήμερα όμως ο αλληλοσπαραγμός φαίνεται σύμφυτος στο ποιόν του. Πράγματι, λέμε συχνά, με υπερβολική γενναιοδωρία, ότι από -σχεδόν- καμία παράταξη δεν λείπουν οι σοβαροί άνθρωποι: ωστόσο, πιθανότατα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρχε και δεν υπάρχει κανένα «σοβαρό» στοιχείο. Πρόκειται για κόμμα που υπονομεύει συστηματικά τα συμφέροντα της χώρας μας (το πρόσφατο ψήφισμα για το κράτος δικαίου ήταν μία από τις πιο θεαματικές υπονομευτικές χειρονομίες), μας διχάζει, ανατρέπει θεμελιώδεις αξίες και διαβρώνει τη νομιμότητα: τώρα μοιάζει με τον σκορπιό που τρώει την ουρά του.

- Ποια είναι η γνώμη σας για τον κ. Κασσελάκη και τον κ. Τσίπρα;
Πιστεύω πως, μολονότι θεωρούν τις θέσεις τους «προοδευτικές», είναι πλάσματα του περασμένου αιώνα, ο καθένας με τον τρόπο του, και ότι στερούνται μόρφωσης. Ο κ. Κασσελάκης θα μπορούσε να φέρει φρέσκο αέρα στον ΣΥΡΙΖΑ αν, εκτός από φρέσκια εικόνα, είχε φρέσκες ιδέες και κάποια πολιτική πείρα. Αλλά, στην πραγματικότητα, δεν προλάβαμε να τον γνωρίσουμε: οι παλαιοκομματικοί που τον ανέδειξαν θέλουν τώρα να τον κατασπαράξουν. Ανέκαθεν αυτό έκανε η Αριστερά: καθώς σιχαίνεται την εσωκομματική δημοκρατία και τη δημοκρατία γενικότερα, επιδίδεται σε δολοφονία χαρακτήρων - κατά καιρούς, έχει επιδοθεί και σε δολοφονίες με αιματοχυσία. Οσα συμβαίνουν σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν συμβεί ξανά και ξανά στην Ιστορία και μάλιστα με πιο οδυνηρούς τρόπους και σε πιο επικίνδυνες εποχές για την ελληνική δημοκρατία.



Ειδήσεις σήμερα:

Στεναχωρημένη η Καινούργιου με την Μπάρκα, ήταν δικός της άνθρωπος, λέει η Τσιμτσιλή

Τι αλλάζουν οι νέοι Ποινικοί Κώδικες: Ποιος πάει φυλακή, για ποια αδικήματα, πόσα χρόνια

Ο οίκος της Σαβοΐας στην Ιταλία: Η σκοτεινή ζωή και το τέλος ενός διαδόχου χωρίς στέμμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης