Νέος γύρος τριβών για Ραγκούση – Ρέππα

Νέος γύρος τριβών για Ραγκούση – Ρέππα

Αφορμή, τώρα, οι καθυστερήσεις  στο ενιαίο μισθολόγιο  

New round of tension between Ragousis and Reppas
Νέα κόντρα ξέσπασε το Σαββατοκύριακο μεταξύ δύο κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης των κυρίων Δημήτρη Ρέππα και Γιάννη Ραγκούση, οι οποίοι μοιάζει πλέον να έχουν εξελίξει την αντιπαράθεσή τους σε βεντέτα. Αφορμή, αυτή τη φορά, αποτέλεσε το ενιαίο μισθολόγιο και η καθυστέρηση που παρατηρείται για την εφαρμογή τους.

Η σπίθα άναψε με την επιστολή των βουλευτών κύριων Θανάση Οικονόμου και Οδυσσέα Βουδούρη, την οποία απέστειλαν στον πρωθυπουργό και ζητούσαν να αποπέμψει όσους υπουργούς καθυστερούν να λάβουν αποφάσεις και να τις εφαρμόσουν. Σε παρέμβασή του το Σάββατο στο δελτίου ειδήσεων του Mega ο κ. Βουδούρης ανέφερε ως παράδειγμα καθυστέρησης το ενιαίο μισθολόγιο.  

Κλείσιμο
Τότε  παρενέβη τηλεφωνικά ο κ. Ρέππα και  είπε πως ο ίδιος όταν ανέλαβε  το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης  δεν βρήκε καμιά προεργασία για  το θέμα. Την επόμενη ημέρα, από το περιβάλλον του υπουργού Μεταφορών κ. Γιάννη Ραγκούση διέρρεε πως ο ίδιος είχε αποστείλει με e-mail σχέδιο νόμου και αιτιολογική έκθεση αμέσως μετά τον ανασχηματισμό. Ο κ. Ρέππας είχε ενημερώσει τους υπουργικούς συντάκτες του υπουργείου στην πρώτη συνάντησή τους για το θέμα, λίγες ημέρες μετά στις 6 Ιουλίου και είχε δώσει μια πρώτη εικόνα του νομοσχεδίου που θα ερχόταν. Οι δημοσιογράφοι είχαν λάβει σχετική ενημέρωση και από τον κ. Ραγκούση σε μία από τις τελευταίες ενημερώσεις που τους έκανε στο τότε υπουργείο Εσωτερικών.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης  κ. Δημήτρης Ρέππας σε δελτίο τύπου εχθές βράδυ υπενθυμίζει πως το νέο μισθολόγιο είχε συμπεριληφθεί στις προγραμματικές δηλώσεις τις κυβέρνησης τον Οκτώβριο του 2009, παραδέχεται πως έλαβε «κείμενα εργασίας και μελέτες» από τον προκάτοχό του, ωστόσο αρνείται ότι αυτά ήταν προσχέδιο νόμου και παραπέμπει στα μέλη της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής.


Το  δελτίου τύπου έχει ως εξής:

«Το νέο μισθολόγιο περιλαμβάνεται στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης το 2009. Το αναφερόμενο υλικό, αποτελείται από κείμενα εργασίας και μελέτες. Από αυτές τις μελέτες, αποσπάσματα παρουσιάζονται με διάφορους τίτλους κατά περίπτωση. Αρκεί η ανάγνωση των κειμένων για να αντιληφθεί οποιοσδήποτε ότι δεν πρόκειται για προσχέδιο νόμου και αιτιολογική έκθεση με τη σχετική νομική δομή και περιεχόμενο. Πράγμα άλλωστε γνωστό στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή, που κατάρτισε εξαρχής μετά τον Ιούλιο του 2011 το σχετικό νομοσχέδιο του οποίου επίκειται η συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο».

Μετά  το δελτίου τύπου του κ. Ρέππα, σε κλίσεις δημοσιογράφων οι στενοί συνεργάτες του κ. Ραγκούση δεν θέλησαν  να δώσουν περεταίρω συνέχεια στο θέμα και επέμεναν πως η γενικότερη κατάσταση στη χώρα είναι πολύ κρίσιμη για να ρίχνουν «λάδι στη φωτιά».

Πάντως  συνεργάτες του κ. Παπανδρέου δηλώνουν πως παρακολουθούν το θέμα και  δεν αποκλείεται μια αυστηρή  παρέμβαση από πλευράς του  πρωθυπουργού για να σταματήσει σε αυτό το σημείο η νέα αντιπαράθεση.   

www.twitter.com/AndreasBelegris
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης