Παρασκευαΐδης (βουλευτής ΠΑΣΟΚ): Καλώς παρακολουθούσαν τον Ανδρουλάκη αν ήταν για το εθνικό συμφέρον

Παρασκευαΐδης (βουλευτής ΠΑΣΟΚ): Καλώς παρακολουθούσαν τον Ανδρουλάκη αν ήταν για το εθνικό συμφέρον

Διαστρεβλώθηκαν αυτά που είπε, υποστήριξε αργότερα ο βουλευτής και προχώρησε σε διορθωτική δήλωση

paraskecai
Για την υπόθεση του φακέλου παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη τοποθετήθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Παρασκευαΐδης υποστηρίζοντας ότι «πάνω από όλα μπαίνει το εθνικό συμφέρον» και πως αν συνέτρεχαν εθνικοί λόγοι τότε «καλώς παρακολουθούσαν» τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Μετά από τις έντονες αντιδράσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Θόδωρος Μαργαρίτης, ο βουλευτής προχώρησε σε διορθωτική δήλωση. 

Δείτε την ανάρτηση του κ. Μαργαρίτη: 

Δηλαδή αγαπητέ κύριε ποιός ορίζει τους "εθνικούς λόγους" για να βρίσκεται σε παρακολούθηση ο αρχηγός ενός κόμματος, ένας...

Posted by Θόδωρος Μαργαρίτης on Tuesday, April 9, 2024


Κλείσιμο
Μιλώντας στην εκπομπή «πρωινή επισκόπηση» του καναλιού της Βουλής είπε πως αν από την ενημέρωση που θα λάβει ο κ. Ανδρουλάκης από την ΑΔΑΕ προκύψει ότι οι λόγοι παρακολούθησης του σχετίζονται με ζητήματα εθνικής ασφάλειας τότε ο ίδιος οφείλει να μην τους αποκαλύψει.
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ: καλώς παρακολουθούσαν τον Ανδρουλάκη αν ήταν για το εθνικό συμφέρον

«Αν είναι τέτοιοι οι λόγοι που δεν πρέπει να τους πει δεν θα τους πει. Πάνω από όλα η πατρίδα και το εθνικό συμφέρον. Αν είναι τέτοιοι οι λόγοι δεν πρέπει αν τους πει. Αν όμως είναι λόγοι πονηροί για να τον εκβιάσουν τότε πρέπει να το πει ότι τον παρακολουθούσαν διότι ήθελαν να βρουν κάτι για να τον εκβιάσει με πολιτικά θέματα ή οτιδήποτε», είπε αρχικά ο βουλευτής Λέσβου της Χαριλάου Τρικούπη.

Στην ερώτηση δε «αν ήταν για το εθνικό συμφέρον όπως μας λέτε τότε καλώς τον παρακολουθούσαν;» ο κ. Παρασκευαΐδης απάντησε «Ναι. Αν ήταν για το εθνικό συμφέρον καλώς» για να προσθέσει «αλλά έπρεπε να τον είχαν, δεν ξέρω τι διαδικασίες θα έπρεπε να έχει γίνει… πρέπει να σεβόμαστε τα προσωπικά δεδομένα των άλλων».

Ο ίδιος πάντως, με δήλωσή του υποστηρίζει ότι τα όσα είπε διαστρεβλώθηκαν. Ειδικότερα, δήλωσε:

Προς αποφυγή κάθε «ερμηνείας» ή «παρανόησης», επαναλαμβάνω ότι ουδέποτε υποστήριξα ότι υφίστανται λόγοι εθνικού συμφέροντος για την παρακολούθηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη. Η διαστρέβλωση μιας απάντησής μου σε υποθετική ερώτηση, γίνεται εκ του πονηρού και με μοναδικό σκοπό να συνεχίσει ο κύκλος λασπολογίας και χυδαιότητας εναντίον του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Σε κάθε περίπτωση απολογούμαι.
Η παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη από το παρακράτος του Μαξίμου ήταν παράνομη εξού και η μεθοδική συγκάλυψη, που ακολούθησε η κυβέρνηση, στην εξεταστική επιτροπή και στην επιτροπή Θεσμών με την επίκληση του «απορρήτου» από όλους του πρωταγωνιστές, που ακόμη δεν έχουν βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.
Υπενθυμίζω, άλλωστε, τη δημόσια ομολογία του κ. Μητσοτάκη στο debate στις 10/05/2023 μεταξύ των πολιτικών αρχηγών ενόψει των εθνικών εκλογών, ο οποίος δήλωσε επί λέξει «ο κ. Ανδρουλάκης δεν αποτελεί κανέναν απολύτως κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της χώρας και δεν έπρεπε ποτέ να βρίσκεται υπό καθεστώς παρακολούθησης».
Αντί στην Κυβέρνηση να αναζητούν υπόνοιες πίσω από τις λέξεις, ας συμμορφωθούν με την απόφαση του ΣτΕ και ας σταματήσουν να εμποδίζουν τις διαδικασίες να ενημερωθεί άμεσα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τους λόγους της παρακολούθησής του, όπως δικαιούται τόσο ο ίδιος, όσο και κάθε πολίτης στην θέση του.

Ολόκληρη η εκπομπή 
Πρωινή Επισκόπηση  (08/04/2024)


Ειδήσεις σήμερα:

Η περιγραφή Σόιμπλε στο βιβλίο του για το «επεισόδιο Βαρουφάκη» και το παρασκήνιο της επιμονής του για Grexit

12 γυναικοκτονίες που συγκλόνισαν την Ελλάδα

Χώρισαν η Αντωνά και ο Σοϊλέδης - Η Μαρία έφυγε από το σπίτι, αποκάλυψε ο Φραγκολιάς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης