Ο Κασσελάκης… ξαναβαφτίζει τον ΣΥΡΙΖΑ - Από το «θαύμα» στην κολυμπήθρα, στην ιερή συμμαχία του ΝΑΤΟ και τη στήριξη στο Ισραήλ

Ποιοι ψηφοφόροι φεύγουν και ποιοι έρχονται σύμφωνα με τις έρευνες - 40% από αυτούς που ψήφισαν Τσίπρα έφυγε, αλλά έρχονται γυναίκες, απολιτίκ και «πλούσιοι» με εισόδημα +22.000 ευρώ

Σε κόμμα των γυναικών, των νέων και των ευκατάστατων... ξαναβαφτίζει τον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ανεβαίνει δημοσκοπικά μετά το συνέδριο του κόμματος στα τέλη του Φεβρουαρίου, καθηλώνοντας το ΠΑΣΟΚ στην τρίτη θέση.

Το ΠΑΣΟΚ χάνει λίγo απ' όλους: έχει διαρροές 5,5% προς τη Ν.Δ. ενώ κερδίζει 1,5%.Παράλληλα, χάνει 7% προς τον ΣΥΡΙΖΑ και κερδίζει ένα 4%. Χάνει 2,5% προς τους Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου, και ένα 3% στα λοιπά κόμματα, όπως και ένα 2,5% προς το ΚΚΕ, ενώ ένα 15,5% των ψηφοφόρων του έχει περάσει στη ζώνη των αναποφάσιστων και η συσπείρωσή του είναι πλέον μόνον ελαφρά μεγαλύτερη από του ΣΥΡΙΖΑ, στο 63%.

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει σχεδόν τους μισούς παραδοσιακούς ψηφοφόρους του προς όλα τα υπόλοιπα κόμματα της Αριστεράς, αλλά καταγράφει δημοσκοπική άνοδο σε όλες τις μετρήσεις επειδή προσελκύει νέα κοινά: δημοσκόπηση μεγάλης εταιρείας εμφανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει περάσει και πάλι πρώτος στους νέους ψηφοφόρους, αλλά και στις ηλικίες 25-34, ενώ φαίνεται να διατηρεί ποσοστά πάνω από τον μέσο πανελλαδικό όρο και στην Αττική.

Ακόμα, ο κ. Κασσελάκης κάνει γκελ στις γυναίκες -παίρνει παραπάνω από όσο στους άνδρες ψηφοφόρους-, αλλά και στους σχετικά ή πολύ ευκατάστατους, με εισόδημα άνω των 22.000 ευρώ. Εχει πρόβλημα στις αγροτικές περιοχές και τη μεσαία τάξη, αλλά αν κατοχυρώσει τη δεύτερη θέση, θα αποκτήσει χρόνο για να το λύσει.

Μάλιστα, κάποιες μετρήσεις δείχνουν ότι ο «νέος ΣΥΡΙΖΑ» έχει πέρασμα και σε ειδικές, αλλά διόλου μικρές κατηγορίες πολιτών, όπως εκείνους που δηλώνουν το «τίποτα» ως πολιτική τους αυτοτοποθέτηση. Ο κ. Κασσελάκης προφανώς είχε ενημερωθεί για το εύρημα αυτό από μεγάλη δημοσκοπική εταιρεία όταν έκανε τη δήλωση ότι «το 52% του εκλογικού σώματος που δεν πάει να ψηφίσει δεν είναι απολιτίκ, αλλά απογοητευμένοι από το πολιτικό σύστημα».
Ο Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο και είπε το «Πιστεύω» στα αγγλικά στην Αγία Τριάδα του Μανχάταν

Δεν ήταν η πρώτη προσπάθεια του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να απευθυνθεί σε ψηφοφόρους που δεν ανήκαν στο παραδοσιακό κοινό του κόμματος. Από τις πρώτες κιόλας ημέρες της προεδρίας του ο Στέφανος Κασσελάκης «ξεσκόνισε» τους διαχωρισμούς μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς, φλερτάροντας ανοιχτά με τους «νοικοκυραίους», δηλαδή τον ιδεολογικό πυρήνα της αντίπαλής του τότε συντηρητικής παράταξης. Αναπολώντας τη «νοικοκυρεμένη Ελλάδα» περασμένων δεκαετιών, είπε το περίφημο «δεν θα αφήσω τους “νοικοκύρηδες” στη Δεξιά την ώρα που οι αληθινοί μπαχαλάκηδες είναι αυτοί που μας κυβερνούν και αποσυνθέτουν την κοινωνία» ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο διάδοχος του Αλέξη Τσίπρα μοιράστηκε ανοιχτά με το κοινό τις επιλογές στην προσωπική του ζωή, αλλά και την πίστη του στην Ορθοδοξία, μαζί με τις αναμνήσεις από τα εφηβικά του χρόνια, όταν επισκεπτόταν το μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ στην Εύβοια, όπου έχει βαφτιστεί, προσευχόμενος τότε για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό. «Ναι, προσευχόμουν να μην είμαι γκέι. Δεν έχω καλές αναμνήσεις από την εφηβεία», είχε δηλώσει στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο Στέφανος Κασσελάκης λίγες ημέρες αφότου εξελέγη νέος πρόεδρος του κόμματος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Ο ίδιος είχε φροντίσει να λειάνει τον επιθετικό προσδιορισμό σε κατηγορηματικό όταν περιέγραφε τον ΣΥΡΙΖΑ αρχικά ως κόμμα της «Προοδευτικής Αριστεράς», ακολούθως της «Σύγχρονης» και τελικά της «Πατριωτικής Αριστεράς» λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, οπότε η αξιωματική αντιπολίτευση υπερψήφισε για πρώτη φορά τις εξοπλιστικές δαπάνες στη συζήτηση επί του Προϋπολογισμού, μεταβάλλοντας ριζικά τις θέσεις της στα πεδία της άμυνας και της ασφάλειας.

Η παρέλαση
Η νέα οπτική της Κουμουνδούρου απέναντι στα εξοπλιστικά προγράμματα απαθανατίστηκε κατά την επίσκεψη εργασίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στο Πεντάγωνο, όπου συντάχθηκε με την ανάγκη περαιτέρω αναβάθμισης της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας, φτάνοντας μέχρι την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, στην οποία ο κ. Κασσελάκης συμμετείχε σε τιμητικό άγημα φορώντας τα χακί και τις αρβύλες σε πανελλήνια τηλεοπτική μετάδοση.

Η αλλαγή γραμμής πλεύσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε θέματα εξωτερικής πολιτικής έγινε ακόμη πιο εμφανής όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αποκάλεσε δημόσια το ΝΑΤΟ «ιερή αμυντική συμμαχία», αφήνοντας εμβρόντητους παλιούς και νέους συντρόφους του. Δεν είχαν μεσολαβήσει παρά λίγες ημέρες από την «ιερότητα» των ευρωατλαντικών στιγμών, όταν η Κουμουνδούρου γνωστοποίησε με γραπτή ανακοίνωσή της ότι «καταδικάζει απερίφραστα την επικίνδυνη ιρανική επίδειξη ισχύος σε βάρος του Ισραήλ και εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή που θέτουν σε κίνδυνο την περιφερειακή ασφάλεια», σβήνοντας κινητοποιήσεις, θέσεις και διεκδικήσεις δεκαετιών από τη συλλογική μνήμη του ΣΥΡΙΖΑ.

O νέος ΣΥΡΙΖΑ έχει κληρονομήσει μόνο την παλιά του ταμπέλα, καθώς ο νεοεκλεγείς πρόεδρός του ξορκίζει με κάθε ευκαιρία ιδεολογικές αποκλίσεις και διαχωριστικές γραμμές, όπως αυτή μεταξύ Αριστεράς και Δεξιάς, φέρνοντας το κόμμα και μαζί το εκλογικό του ακροατήριο στα μέτρα του. Στο sur mesure «κόμμα Κασσελάκη», όπως περιγράφουν οι περισσότεροι τη μετά Τσίπρα εποχή στην Κουμουνδούρου, πέφτουν το ένα μετά το άλλο τα ιδεολογικά οχυρά, καθώς ο πρόεδρός του κατάφερε -προτού καν συμπληρώσει χρόνο στο τιμόνι της Κουμουνδούρου- να αποδαιμονοποιήσει το κεφάλαιο, να αγκαλιάσει τους νοικοκυραίους και να μοιραστεί το «θαύμα» που βίωσε και τη βαθιά ορθόδοξη πίστη του με τους ορκισμένους οπαδούς του, που εισέρχονται κατά δεκάδες ως νέα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ομνύοντας στο τρίπτυχο «Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια».

Οταν άλλωστε οι απόψεις του αρθρογράφου και στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, Θανάση Καρτερού, συναντώνται ως σχεδόν ταυτόσημες με αυτές του βουλευτή Χανίων και βασικού υποστηρικτή της νέας ηγεσίας, Παύλου Πολάκη, στις σελίδες της «Αυγής», προειδοποιώντας δημόσια για τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, τα σημάδια της δεν μπορούν να κρυφτούν ανάμεσα στις γραμμές των social media, απ' όπου επικοινωνεί κυρίως ο νέος πρόεδρος του κόμματος με το κοινό του αγνοώντας τις συντροφικές νουθεσίες.

«Για να είμαστε καθαροί, άλλος ιδεολογικός προσανατολισμός σημαίνει άλλο κόμμα», ξεκαθάρισε προς πάσα κατεύθυνση ο Παύλος Πολάκης και ενώ τα περιθώρια ανάσχεσης του «κινήματος» που «χτίζει» ο Στέφανος Κασσελάκης, στοχεύοντας μετωπικά τους σύγχρονους «αγανακτισμένους», όσους απέχουν, αλλά και το απολιτίκ εκλογικό κοινό, δεν είναι με το μέρος των κορυφαίων στελεχών.

Γυμναστήρια και πρωινάδικα

Πέρα από την ιδεολογική ταυτότητα, σημάδια μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είχαν διαφανεί και στην επικοινωνιακή στρατηγική της Κουμουνδούρου, οι νέοι ένοικοι της οποίας αποζητούσαν -από τις πρώτες ημέρες της αλλαγής σκυτάλης στο κόμμα- δημοσιότητα μέσα από τις ψυχαγωγικές εκπομπές της πρωινής ζώνης, αλλά και τα κάθε λογής lifestyle προγράμματα.

Σε μια ψευδαίσθηση αδιαμεσολάβητης εγγύτητας με τους δυνάμει ψηφοφόρους του, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κινούνταν μέσα στο 24ωρο συνοδεία των τηλεοπτικών φακών, είτε οδεύοντας προς το γυμναστήριο και το κουρείο, είτε περιοδεύοντας στη Θεσσαλία με φόντο τις λάσπες από τις φονικές πλημμύρες.

Η εναλλακτική επικοινωνιακή του μέθοδος εδράστηκε στη μετωπική μετάδοση μηνυμάτων στα κοινωνικά δίκτυα, μέσα από τα οποία συστήθηκε στο ευρύτερο κοινό αναπαράγοντας τις θέσεις του χωρίς την υποχρέωση της υποβολής στη βάσανο της δημοσιογραφικής κριτικής. Αλλά και όταν ακολουθούσε τους δημοσιογραφικούς κανόνες, η παρουσία του στα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές ακολουθούσε τον προσωπικό του κώδικα, επιθετικό για τα ειωθότα, θυμίζοντας τα αμερικανικά talks shows, όπου δεν λείπουν οι εντυπωσιασμοί, όπως οι αστακοί στις κάλτσες! Αλλά και υιοθετώντας τις πρακτικές των παγκόσμιων σταρ που ανοίγουν τις επαύλεις τους στα τηλεοπτικά δίκτυα για τις ανάγκες της διαφημιστικής προβολής τους, ακόμη κι αν ο Στέφανος Κασσελάκης ξενάγησε τις τηλεοπτικές κάμερες στο νέο του διαμέρισμα στο Κολωνάκι, ως απόδειξη της «διαφάνειας» που τον ακολουθεί στη σύντομη πολιτική του διαδρομή.

Ορόσημο το συνέδριο

Η ραγδαία μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ προς τα δεξιά, αν και υφέρπουσα από τις πρώτες ημέρες του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, κλιμακώθηκε αισθητά μετά το 4ο Συνέδριο του κόμματος, καθώς στην αρένα του επισφραγίστηκε η εσωκομματική κυριαρχία του νέου προέδρου απέναντι στους κομματικούς του αντιπάλους. Με τον Αλέξη Τσίπρα ηχηρά απόντα, ο διάδοχός του έριξε το γάντι ζητώντας να βρεθεί «αντίπαλός» του, σε μια κομματική διαδικασία μεστή από ένταση και αποδοκιμασίες, που πόρρω απείχε από τα ήθη και τα έθιμα της ελληνικής Αριστεράς. Η Ολγα Γεροβασίλη σήκωσε τελικά το γάντι της αντιπαράθεσης με τον Στέφανο Κασσελάκη, ενώπιον όμως ενός κοινού ορκισμένων Kasselistas, που θύμιζαν περισσότερο φανατικούς οπαδούς ροκ σταρ αποθεώνοντας τον ηγέτη τους.

Μετρήσεις και... σημάδια

Η σαρωτική επικράτηση ωστόσο της πρότασης των Σωκράτη Φάμελλου, Γιώργου Τσίπρα και Νίκου Παππά στην αυλαία του συνεδρίου απέτρεψε τότε την εσωκομματική εκλογική αναμέτρηση, αλλά όχι την ιδεολογική μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία επιτάχυναν το εσωκομματικό imperium της νέας ηγεσίας, αλλά και τα δημοσκοπικά ευρήματα που «κάρφωσαν» έκτοτε τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στη δεύτερη θέση των μετρήσεων κοινής γνώμης. Η αυτοπεποίθηση του «δεύτερου» έφερε τον Στέφανο Κασσελάκη να επιζητά την «ανατροπή», δηλαδή την «πρωτιά» στις ευρωεκλογές, μολονότι σειρά κορυφαίων στελεχών επέμενε στον δημόσιο διάλογο να θέτει τον στόχο της μείωσης της απόστασης με τη Ν.Δ. Η ίδια αυτοπεποίθηση κρύβεται, κατά αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, και πίσω από «την απελευθέρωση της ατζέντας Κασσελάκη», όπως σχολίαζαν, καθώς πλάνα, επαφές και δηλώσεις του νέου προέδρου από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού σήκωναν τσουνάμι αντιδράσεων.

Ιδίως όταν η εθιμοτυπική επίσκεψή του στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής συνοδεύτηκε από την «εξομολόγησή» του για τα όσα συνέβησαν την ημέρα της βάφτισής του - «σημαδιακά», όπως ο ίδιος μετέφερε προς τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο. «Με βάφτισε ο Αγιος Τσαλίκης με τον πατέρα Κύριλλο και στο νερό σχηματίστηκε ένας σταυρός από το λάδι. Ο Αγιος Τσαλίκης είπε στους γονείς μου: αυτός είτε παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος», φέρεται να εκμυστηρεύτηκε προς τον Αγιο Αμερικής ο κ. Κασσελάκης αναφερόμενος στον Αγιο Τσαλίκη, ιερομόναχο και ηγούμενο της Μονής Οσίου Δαυίδ Εύβοιας, την οποία επισκεπτόταν οικογενειακά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αποκάλυψη του «σημείου» έκανε τον γύρο του Διαδικτύου, «σοκάροντας» στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως παραδέχτηκε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Γιώργος Τσίπρας, στη συνειδητοποίηση πως η απόσταση ανάμεσα στην επανεκκίνηση και τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει πλέον αγεφύρωτη.

Την ίδια αίσθηση αποκόμιζαν καθώς παρακολουθούσαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να διαβάζει το «Πιστεύω» στη Νέα Υόρκη προβάλλοντας στην ελληνική ομογένεια -και όχι μόνο- το πόσο θρησκευόμενος είναι, για να απαντήσει ο ίδιος ντρέτα στους επικριτές του πως «η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης και της οικογένειας από τη Δεξιά τελειώνει εδώ. Η διαίρεση των Ελλήνων από τη Δεξιά τελειώνει εδώ», διεκδικώντας μερίδιο από τους θιασώτες του τρίπτυχου «Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια» και υιοθετώντας, κατά τους επικριτές του, όλο το πλαίσιο που το συνοδεύει, γυρνώντας πίσω τον χρόνο στην επταετία.


Πάντως, η πανευρωπαϊκή στροφή προς τα δεξιά, αλλά και η δημοσκοπική δυναμική των κομμάτων δεξιότερα της Ν.Δ. φαίνεται να υπερτερούν του αθροίσματος των εγχώριων προοδευτικών δυνάμεων, ενώ αποτελούν παρθένα εκλογική δεξαμενή, μαζί με τους ψηφοφόρους νεότερων ηλικιών, αλλά και όσους απείχαν συνειδητά τα τελευταία χρόνια από τις εκλογικές διαδικασίες.

Την ίδια ώρα, το αντισυστημικό ρεύμα προς το «κόμμα Κασσελάκη» δεν αναχαίτισε την αθρόα προσέλευση επιστημόνων στις νέες δεξαμενές σκέψης του κόμματος, ούτε τα περίπου 40.000 νέα μέλη που προστέθηκαν από την εσωκομματική εκλογή του Αλέξη Τσίπρα, αυξάνοντας την κομματική βάση από 200.000 στα 240.000 μέλη τους τελευταίους μήνες. Με όρους μαζικότητας εξελίχθηκε και η διαδικασία των προκριματικών εκλογών για το ευρωψηφοδέλτιο, στην πρόσκληση για την κατάρτιση του οποίου ανταποκρίθηκαν αρχικά περισσότερα από 600 βιογραφικά.

Εκ του αποτελέσματος, δηλαδή της ηχηρής αποπομπής του Δημήτρη Παπανώτα από την ευρωλίστα της Κουμουνδούρου, στον απόηχο των δηλώσεών του για τη γυναικεία κακοποίηση, οι αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες για την εκλογή των υποψήφιων ευρωβουλευτών προσέκρουσαν στα ποσοστά δημοφιλίας αθλητών, δημοσιογράφων, ηθοποιών και καλλιτεχνών, που συνέτριψαν αρχικά καθηγητές, μισθωτούς και επαγγελματίες, μέχρι το πρώτο αυτογκόλ των διασημοτήτων. Ακόμη κι αν χρειάστηκαν τρεις συνυποψήφιοι του Δημήτρη Παπανώτα (Σοφία Μπεκατώρου, Δώρα Τσαμπάζη και Γιώργος Τσίπρας) για να «σοκάρουν» την ιεραρχία της Κουμουνδούρου στη θέα του «παγόβουνου» του πολιτικού κόστους των ευρωεκλογών που ερχόταν καταπάνω, όπως έγκαιρα είχε προειδοποιήσει ο Γιάννης Ραγκούσης, η εμμονή του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με το lifestyle δεν είναι ένα καπρίτσιο αμερικανοτραφούς επιτυχημένου businessman.

Ο Αλέξης Τσίπρας, διαχρονικός θιασώτης της ιδέας της «κυβερνώσας Αριστεράς», δεν έκρυψε κατά την τελευταία δημόσια παρέμβασή του την αγωνία του για την απουσία εναλλακτικού ιδεολογικού και πολιτικού πόλου, τη στιγμή που η αξιωματική αντιπολίτευση εισπράττει μεν από την κυβερνητική φθορά, αλλά σε απόσταση σταθερά διψήφια από τη Ν.Δ. και χωρίς να έχει αγγίξει τον εκλογικό πήχη των τελευταίων εθνικών εκλογών.

Υπόγεια ρεύματα

Για την Κουμουνδούρου, ωστόσο, τα υπόγεια ρεύματα του εκλογικού σώματος, και δη τα «αντισυστημικά», παραμένουν αθέατα μέχρι τις ευρωεκλογές, δημιουργώντας προϋποθέσεις ανατροπής. Καίτοι υπερφίαλο το σενάριο της πρωτιάς, όπως το περιέγραψε ο Στέφανος Κασσελάκης, καταλήγει σε μια λύση win-win για τον Θανάση Καρτερό. Ο τελευταίος παρατήρησε ότι «η καφετέρια, οι περιοδείες του και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι πολλοί από τους ακίνητους κινούνται» για τους μέχρι πρότινος αποστασιοποιημένους ψηφοφόρους, χωρίς όμως αυτή η νέα συνθήκη να δίνει διέξοδο εξουσίας στον ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό γιατί «την ίδια στιγμή δείχνουν ότι σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ του ’23 γυρίζουν την πλάτη στο κόμμα και στον πρόεδρό του», εκτίμησε ο κ. Καρτερός, λέγοντας για τον Στέφανο Κασσελάκη πως «τους απωθεί αντί να τους έλκει».

Αυτή η «μονοπρόσωπη» εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ, επικεντρωμένη γύρω από τα «θαύματα» και τα θεάματα του προέδρου του, εξηγεί, σε έναν βαθμό, την ανάγκη διαρκούς παραγωγής επικοινωνιακών προϊόντων από πλευράς Κασσελάκη προκειμένου να προσελκύσει και νέα κοινά στο ψηφιδωτό της πολιτικής απήχησής του. Ακόμη κι αν τα λεγόμενά του τίθενται, κατά ορισμένους από τους συντρόφους του, «εκτός πλαισίου δημοκρατικών αξιών». «Πώς άλλωστε μπορεί να επιδιώκει κανείς την εκκοσμίκευση του Κράτους όταν εμφανίζεται ο ίδιος ως εκλεκτός του Θεού;», διερωτώνται ακόμη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που υποστήριξαν την υποψηφιότητα Κασσελάκη, μετρώντας αντίστροφα μέχρι τις 9 Ιουνίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Σίντνεϊ Σουίνι: Με το μήνυμα «συγγνώμη που έχω ωραία στήθη» το φωτογραφικό άλμπουμ της από διακοπές στο Μεξικό

Μεσολόγγι: Τη χτυπούσε από το 2020 και δημοσιοποίησε γυμνές φωτογραφίες της

Τουρκία: Τον χώρισε και έστειλε σπίτι της δεκάδες ντελίβερι - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr