Με 2.000 μεταφερόμενους Αλβανούς η ομιλία Ράμα - Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Με 2.000 μεταφερόμενους Αλβανούς η ομιλία Ράμα - Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Δείτε βίντεο με πούλμαν στον σταθμό της Κρυσταλλοπηγής - Για προσπάθεια εργαλειοποίησης των Αλβανών μεταναστών από τον Ράμα ενόψει των εκλογών της 9ης Ιουνίου κάνουν λόγο μειονοτικά μέσα ενημέρωσης 

edi-rama-m
Αναβρασμός επικρατούσε τις τελευταίες ώρες στις οργανώσεις του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος σε όλη την Αλβανία, ειδικά στους δήμους του νότου. Υπουργοί, βουλευτές, δήμαρχοι και διευθυντικά στελέχη της κυβέρνησης κινητοποιούσαν μέλη και υποστηρικτές του κόμματος ώστε να ταξιδέψουν και να βρεθούν στην αυριανή φιέστα του Έντι Ράμα στο κλειστό του Γαλατσίου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις που μεταδίδει το himara.gr, από τον οργανωτικό τομέα του κόμματος, για την αυριανή ομιλία αναμένεται τελικά να ταξιδέψουν γύρω στα 2.000 άτομα από την Αλβανία.

Σε όλα τα στελέχη, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες από τη γειτονική χώρα έχει τεθεί συγκεκριμένη στοχοθεσία, έτσι ώστε το γήπεδο να είναι κατάμεστο.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτήθηκαν νωρίτερα πλάνα από τον συνοριακό σταθμό Κρυσταλλοπηγής. Στο εν λόγω βίντεο απεικονίζονται λεωφορεία με τα οποία μεταφέρονται Αλβανοί πολίτες από το χωριό Μπιλίστ στην Αθήνα.

Δείτε το βίντεο

Κλείσιμο
Πούλμαν μεταφέρουν Αλβανούς


Τα μειονοτικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι στόχος της φιέστας του Ράμα στο Γαλάτσι είναι να στείλει μηνύματα στην ελληνική κυβέρνηση για την πιθανή εργαλειοποίηση των Αλβανών μεταναστών στις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Επικαλούνται δημοσιογράφους και επικοινωνιολόγους που βρίσκονται κοντά στον Αλβανό πρωθυπουργό, και όπως αναφέρουν η εργαλειοποίηση αυτή συνίσταται στο δικαίωμα ψήφου που έχουν πια αρκετοί Αλβανοί μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα. Με αυτόν τον τρόπο επιχειρούν να δείξουν ότι μπορούν να απαντήσουν στην κίνηση του Κυριακού Μητσοτάκη να εντάξει στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη.

Ο Έντι Ράμα δεν έχει να προσφέρει κάτι άλλο στους ομοεθνείς του που μένουν στην Ελλάδα, αφού έχει ξεκαθαρίσει ότι το βασικό τους αίτημα - που είναι να τους δοθεί το δικαίωμα να ψηφίσουν από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους - δεν πρόκειται να το ικανοποιήσει επισημαίνει χαρακτηριστικά το himara.gr παρά την απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου της Αλβανίας που υποχρεώνει την κυβέρνηση να θεσμοθετήσει την ψήφο της διασποράς.

Υπενθυμίζει επίσης ότι στις εθνικές εκλογές της Αλβανίας, το 2021, ο Ράμα είχε μπλοκάρει την είσοδο στη χώρα για όσους σκόπευαν να ταξιδέψουν από την Ελλάδα προς την Αλβανία την περίοδο των εκλογών, ανακοινώνοντας καραντίνα 14 ημερών με αφορμή την πανδημία COVID 19, μάλιστα η ανακοίνωση του μέτρου έγινε μόλις μία εβδομάδα πριν τις εκλογές και ενώ τα επιδημιολογικά στοιχεία της Αλβανίας ήταν σε πολύ χαμηλό επίπεδο. Όλα αυτά στον απόηχο δημοσκοπήσεων που έδειχναν πως οι Αλβανοί που ζουν στην Ελλάδα θα τον καταψήφιζαν.

Αύριο πάντως είναι πιθανό να υπάρξουν και διαμαρτυρίες για την παρουσία Ράμα στην Αθήνα καθώς υποστηρικτές του Δημοκρατικού κόμματος Αλβανίας οι οποίοι διαβιούν στην Ελλάδα έχουν εκφράσει τη βούλησή τους να πραγματοποιήσουν διαδήλωση. Η συγκεκριμένη διαμαρτυρία σίγουρα θα προσελκύσει και ανθρώπους οι οποίοι δεν είναι κομματικά ενταγμένοι στο Δημοκρατικό κόμμα αλλά είναι ενάντια στις τακτικές του Αλβανού πρωθυπουργού.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από την ΕΛ.ΑΣ

Πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας έχει λάβει η ΕΛΑΣ για την αυριανή επίσκεψη του πρωθυπουργού της Αλβανίας στην Αθήνα, η οποία θα ξεκινήσει μετά την άφιξή του στο «Ελ. Βενιζελος» στις 8.30-9.00 το πρωί.

Εκατοντάδες αστυνομικοί (ΜΑΤ, ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, Ασφάλεια, Τροχαία) θα διατεθούν προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη μετάβαση του Έντι Ράμα στην τοποθεσία όπου θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του και για την προστασία του μέχρι την ώρα αποχώρησή τους, με τον αριθμό να αυξάνεται ή να μειώνεται ανάλογα με τις ανάγκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ο Έντι Ράμα θα συνοδεύεται από μέλη του υπουργικού συμβουλίου του, βουλευτές και 50 δημοσιογράφους, που θα μεταβούν απευθείας στο κλειστό Christmas Theater του Γαλατσίου. Εκεί έχουν διαμορφωθεί δύο αίθουσες για τον πρωθυπουργό της Αλβανίας και τους συνεργάτες του.

Η ομιλία του στο Christmas Theater θα πραγματοποιηθεί γύρω στις 11.00, ωστόσο ο Έντι Ράμα θα έχει και συναντήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας με ομοεθνείς, μέλη του κόμματός του και επιχειρηματίες, ενώ αναμένεται να μοιράσει και φυλλάδια για τις διμερείς σχέσεις.

Αφού ολοκληρωθούν οι συναντήσεις του, ο Ράμα θα πιει καφέ με συνεργάτες του στο Γαλάτσι, ενώ στις 6.00-7.00 το απόγευμα θα μεταβεί στο αεροδρόμιο για να αποχωρήσει από την Αθήνα.

Ειδήσεις σήμερα:

Κεφαλονιά: Κατέπλευσε στο λιμάνι Αργοστολίου τo πελώριο κρουαζιερόπλοιο Norwegian Viva - Δείτε φωτογραφίες

Blue Horizon: Δεν μου έχουν ζητήσει ούτε συγγνώμη, λέει ο αδερφός του Αντώνη Καργιώτη

Maestro: Η επιστροφή του Παπακαλιάτη, μέρος δεύτερο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης