Φιέστα Ράμα στο Κλειστό του Γαλατσίου - Κινητοποίηση από την Αλβανία για να γεμίσει το γήπεδο

Φιέστα Ράμα στο Κλειστό του Γαλατσίου - Κινητοποίηση από την Αλβανία για να γεμίσει το γήπεδο

Ο Αλβανός πρωθυπουργός θα απευθυνθεί σε συμπατριώτες του στην Αθήνα - Ιδιωτική η επίσκεψή του, δεν θα έχει καμία επίσημη επαφή - Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

edi-rama-xr
Το θρίλερ με την πολυσυζητημένη άφιξη του Έντι Ράμα στη χώρα μας έληξε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας και ο Αλβανός πρωθυπουργός θα μιλήσει εν τέλει στο Κλειστό Γαλατσίου σήμερα το πρωί, μπροστά σε χιλιάδες συμπατριώτες του. Και μπορεί η επίσκεψη να χαρακτηρίζεται ιδιωτική, με δεδομένο ότι δεν θα έχει καμία επίσημη επαφή, ο κ. Ράμα όμως θα περιβάλλεται από ισχυρότατη αστυνομική συνοδεία και θωρακισμένο όχημα, ενώ ισχυρή θα είναι και η αστυνομική παρουσία στο Γαλάτσι, προκειμένου να αποφευχθούν τα παρατράγουδα.

Ο Έντι Ράμα φτάνει στην Αθήνα συνοδευόμενος από μέλη της κυβέρνησής του και ακολούθως μεταβαίνει στο Γαλάτσι. Η ομιλία του ήταν προγραμματισμένη για τις 10.30 (αναμένεται να υπάρξει μικρή καθυστέρηση) και αναμένεται να επιστρέψει στα Τίρανα το απόγευμα. Ηδη από χθες, τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι ταξίδευσαν από την Αλβανία προς την Ελλάδα για να δώσουν το παρών στην ομιλία του Αλβανού πρωθυπουργού στο Κλειστό του Γαλατσίου. 



Ο Αλβανός πρωθυπουργός νωρίς το πρωί έκανε ανάρτηση με συρτάκι στο facebook προβάλλοντας την εκδήλωση στην Αθήνα 

Κλείσιμο
edi-rama__1_
edi-rama__2_
edi-rama-galatsi__2_



Η επίσκεψη του κ. Ράμα, την οποία το «ΘΕΜΑ» πρώτο αποκάλυψε λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Μπελέρη στην Αθήνα, ομολογουμένως, προκάλεσε αμηχανία στην ελληνική κυβέρνηση. «Αχρείαστη», την χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο protothema.gr και τον Αντώνη Σρόιτερ. Βεβαίως, όπως πληροφορείται το «ΘΕΜΑ», ο κ. Ράμα σκόπευε να έρθει στη χώρα μας από τον Απρίλιο, όμως τότε ο σχεδιασμός δεν ευοδώθηκε λόγω των ημερών του Πάσχα. Επέλεξε, λοιπόν, να έρθει την Κυριακή του Θωμά, μια ημερομηνία που συμπίπτει και με την επέτειο σύλληψης του Φρέντι Μπελέρη στη Χειμάρρα, κάνοντας τους…λάτρεις της στατιστικής να μην πιστεύουν στις συμπτώσεις.

edi-rama__3_
edi-rama__4_
edi-rama-galatsi__1_


Για να μπορέσει να μιλήσει, βεβαίως, στο Γαλάτσι ο κ. Ράμα προηγήθηκε ένα πήγαινέλα. Η πρώτη κρούση έγινε από την αλβανική πρεσβεία στο Christmas Theater. Ο επιχειρηματίας συμφώνησε, αλλά ο δήμο Γαλατσίου τότε δεν έδωσε πράσινο φως. Σημειωτέον, ο Γιώργος Μαρκόπουλος, δήμαρχος της περιοχής, ήταν ο πρώτος που ενημέρωσε θεσμικά τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη, καθώς οι Αλβανοί δεν έκριναν σκόπιμο να το πράξουν. Μετά το Γαλάτσι, διερευνήθηκε το σενάριο της πλατείας Κοραή ή της πλατείας Συντάγματος, αλλά και το ΣΕΦ. Η διοίκηση του ΣΕΦ, μετά από επαφές με τους υπουργούς κ. Γεραπετρίτη και Βρούτση, δέχθηκε να παραχωρηθεί η αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» που ήταν μικρής χωρητικότητας, με τους Αλβανούς αρχικά να δέχονται, εν συνεχεία όμως να μην καταθέτουν δεσμευτική πρόταση. Και κάπως έτσι, επέστρεψαν στην εναλλακτική του Γαλατσίου και στο κλειστό γήπεδο που κάποτε χρησιμοποιούσε η μπασκετική ΑΕΚ.

Η προοπτική της άφιξης Ράμα, όπως και να έχει προκαλεί συναγερμό στην ελληνική κυβέρνηση. Διότι, μπορεί ο Αλβανός πρωθυπουργός να κάνει επίθεση φιλίας στην κυβέρνηση, μιλώντας για τους ελληνοαλβανικούς δεσμούς και να προετοιμάζει ένα φολκλορικό πανηγύρι με τραγουδιστές και χορευτές, εντούτοις θα κάνει διάλογο με την αλβανική κοινότητα και δεν μπορεί να αποκλειστεί κάποια εν Ελλάδι πρόκληση. «Ό,τι ειπωθεί που είναι εκτός του πλαισίου της ιδιωτικής επίσκεψης, θα απαντηθεί», υπογραμμίζει αρμόδια κυβερνητική πηγή στο protothema.gr. Είναι προφανές ότι η επίσκεψη Ράμα έφερε αμηχανία και στη δεξιά πτέρυγα της ΝΔ, η ίδια κυβερνητική πηγή, όμως, υποστηρίζει ότι ο Αλβανός πρωθυπουργός θα έπρεπε να κηρυχθεί… personan non grata, ώστε να μην έρθει, ενώ παράλληλα η κυβέρνηση δεν ήθελε να αφήσει και τον κ. Ράμα ανεξέλεγκτο σε ανοιχτό χώρο.


Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε ξαφνικά, ενώ έκανε πεζοπορία, ο 55χρονος αντικαγκελάριος της Ελβετίας, Αντρέ Σιμονάτσι


Πέθανε ο πρώτος ασθενής που είχε κάνει μεταμόσχευση νεφρού από γενετικά τροποποιημένο χοίρο


Έσπασε το τρόπαιο ο Ελβετός νικητής της Eurovision στους πανηγυρισμούς και έστειλε μήνυμα - Βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης