Επίσκεψη Κασσελάκη στη Λίμνη Κάρλα: Αγροτική οικονομία, δημόσια υγεία και υποδομές παραμένουν ακόμα τραυματισμένες

Οι κάτοικοι εκφράζουν έντονο προβληματισμό για το μέλλον, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του

Την λίμνη Κάρλα επισκέφθηκε σήμερα στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Θεσσαλία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, όπου συνάντησε τον περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα, την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, 'Αννα Μαρία Παπαδημητρίου και τον Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου, Δημήτρη Νασίκα.

Οκτώ μήνες μετά τις πλημμύρες, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε δελτίο Τύπου "η αγροτική οικονομία της περιοχής, η δημόσια υγεία αλλά και οι υποδομές παραμένουν τραυματισμένες με τους κατοίκους να εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό τους για το μέλλον".

"Σε φέραμε εδώ για να δεις ποια είναι η κατάσταση", είπε στον κ. Κασελάκη ο περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας, ο οποίος του έδειξε την περιοχή στην οποία έχει εγκλωβιστεί το νερό στην Κάρλα πλημυρίζοντας περιουσίες αγροτών. "Πρόκειται για 10 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού τα οποία, αφού επισκευαστεί το αντλιοστάσιο της περιοχής, θα αντληθούν σε περίπου ένα μήνα", αναφέρει η Κουμουνδούρου και προσθέτει ότι ο κ. Κουρέτας "ενημέρωσε ότι το κόστος για την συνολική αποκατάσταση της περιοχής δηλαδή την επισκευή του οδικού δικτύου, τις αποζημιώσεις και την υλοποίηση ενός αποτελεσματικού αντιπλημμυρικού έργου θα φτάσει τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ".



Μετά το πέρας της επίσκεψης ο κ. Κασσελάκης ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για την θερμή υποδοχή και σημείωσε: "Όπως γνωρίζουν όλοι εδώ από την πρώτη στιγμή μετά την καταστροφή έχω βρεθεί προσωπικά στο πλευρό σας, ξέρω τις μεγάλες αδικίες που βιώνετε, ξέρω ότι έχει παγώσει ο χρόνος για πολλούς από εσάς, δεν πρόκειται να σας ξεχάσουμε θα συνεχίσουμε να ερχόμαστε. Θα ήθελα να συγχαρώ τον Δημήτρη και την ομάδα του για την πολύ καλή δουλειά που κάνουν σε σχέση με την αποκατάσταση των ζημιών. Υπάρχει ακόμα δρόμος να διανύσουμε, πρέπει οι οικογένειες που έχουν πληγεί να λάβουν τις αποζημιώσεις τους, πρέπει να έχουμε τις επισκευές στα κτίρια, πολλές οικογένειες αυτή τη στιγμή δεν έχουν εισόδημα και πρέπει να υπάρξει μέριμνα, είναι πολλά που πρέπει να γίνουν ώστε οι άνθρωποι εδώ να αισθανθούν μια ασφάλεια.

Το βασικό για τη δική μας φιλοσοφία είναι ότι αυτοί οι συμπολίτες μας εδώ δεν είναι αριθμοί, είναι ψυχές και καμία ψυχή δεν πρέπει να μείνει πίσω στην πατρίδα μας. Εδώ από το γεωγραφικό και παραγωγικό κέντρο της χώρας μας αρχίζουμε ακόμα μια κινηματική περιοδεία με τον κόσμο, τους συμπολίτες μας, για να αφουγκραστούν τα μηνύματα μας πριν από τις ευρωεκλογές, πράγμα που θα συνεχίσουμε και μετά".



Κατά την περιοδεία του ο κ. Κασσελάκης ενημερώθηκε για την πολύ δύσκολη κατάσταση στην αγροτική και κτηνοτροφική οικονομία της περιοχής και απευθυνόμενος σε εκπροσώπους των κατοίκων υποστήριξε: «δυστυχώς έχουμε απέναντι μας μια πολύ σκληρή και ανάλγητη κυβέρνηση, η οποία δεν αφουγκράζεται οτιδήποτε έχει τη σφραγίδα της αντιπολίτευσης και θα επιλέξει τον δικό της δρόμο καθώς απορρίπτει ότι προτείνουμε. Μέχρι και τις ερωτήσεις που καταθέτουμε κοινοβουλευτικά τις αγνοεί ή αποφεύγει να απαντήσει συγκεκριμένα. Η επιρροή μας κοινοβουλευτικά είναι περιορισμένη και δεν οφείλεται στην προσπάθεια που κάνουμε αλλά στην ανταπόκριση από την κυβέρνηση. Αυτό που μπορούμε μαζί με το κοινοβουλευτικό έργο είναι να αναδείξουμε δημόσια τα θέματα».

Στην συνέχεια συνοδευόμενος από βουλευτές, υποψηφίους ευρωβουλευτές και στελέχη των δυο βαθμών της τοπικής αυτοδιοίκησης βρέθηκε σε χωριά του Βορειοδυτικού Πηλίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Οι Ρώσοι σφυροκοπούν μέρα και νύχτα το Χάρκοβο - Οι Ουκρανοί απαντούν με χτυπήματα στο Μπελγκορόντ

Τα σχόλια του Μπάιντεν για τους ομήρους αποτελούν «πισωγύρισμα» στις διαπραγματεύσεις, λέει η Χαμάς

Η αναβίωση της μάχης των Οχυρών στο Ρούπελ - Δείτε φωτογραφίες


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr