«Ξέχασε» τον Τσίπρα στις… Πρέσπες ο Κασσελάκης - Πρωτοβουλίες για τη Συμφωνία από τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή

«Ξέχασε» τον Τσίπρα στις… Πρέσπες ο Κασσελάκης - Πρωτοβουλίες για τη Συμφωνία από τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε κάθε προσωπική αναφορά στον πρωτεργάτη της Συμφωνίας των Πρεσπών και πρώην πρωθυπουργό - «Αβλεψία» και στα… εμβόλια

kassel1
Σχεδόν ακαριαία και μέσα από την προσφιλή του τακτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τοποθετήθηκε χθες ο Προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης αναφορικά με την προκλητική ενέργεια της νέας Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα να αποκαλέσει τη χώρα της κατά την ορκωμοσία της ως… «Μακεδονία».

Με ένα φλογερό τουίτ, ο κ. Κασσελάκης εγκάλεσε αφενός την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας για την Συμφωνία των Πρεσπών πως «ή τη θεωρείτε επωφελή συμφωνία για την Ελλάδα και την τηρείτε, ή τη θεωρείτε κακή συμφωνία και φοράτε την περικεφαλαία σας και πάτε στους ομοϊδεάτες σας και την ακυρώνετε». Και αφετέρου εξήρε την στάση της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, περιγράφοντας ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σήκωσε στην πλάτη της όλη την Ελλάδα στη Συμφωνία των Πρεσπών».



Κλείσιμο
Στην αντιπαραβολή μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με φόντο τις Πρέσπες, ο κ. Κασσελάκης παρατήρησε ακόμη -σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο- πως «εμείς, ως η παράταξη η οποία πλήρωσε ακριβά τον πατριωτισμό της, καλούμε τη νέα ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας να συνετιστεί και να αναλογιστεί τις ευθύνες της απέναντι στην Ιστορία και στο μέλλον του λαού της», αποφεύγοντας, ωστόσο, κάθε προσωπική αναφορά στον πρωτεργάτη της Συμφωνίας των Πρεσπών και πρώην Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Το γεγονός, μάλιστα, απουσιάζει οποιαδήποτε ονομαστική αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα και στην προσωπική του συμβολή στην επίτευξη της Συμφωνίας των Πρεσπών αποκτά άλλη διάσταση και από το γεγονός ότι ο πρώην Πρόεδρος του κόμματος δεν υπάρχει πουθενά ούτε και στην ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά η Κουμουνδούρου. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «ο κος Μητσοτάκης, με την αδιαφανή και ανεύθυνη πολιτική του, κατάφερε να συρρικνώσει σημαντικά το γεωπολιτικό αποτύπωμα και τον ρόλο της χώρας μας και στα Δυτικά Βαλκάνια, το οποίο με τόσο κόπο έχτισε ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ το διάστημα 2015-2019», παρότι δεν μνημονεύονται οι πρωταγωνιστές εκείνης της περιόδου, δηλαδή ο τότε Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και δευτερευόντως ο Υπουργός Εξωτερικών της ίδιας περιόδου, Νίκος Κοτζιάς.

Στον αντίποδα, αναφορές στον πρώην Πρωθυπουργό και τον τότε ΥΠΕΞ υπήρχαν από μεμονωμένους βουλευτές και στελέχη σε χθεσινές τους αναρτήσεις, όπως η Βουλευτής Επικρατείας, Έλενα Ακρίτα που ανέφερε πως «η αμήχανη στιγμή που ο Μητσοτάκης εκλιπαρεί να τηρηθεί η συμφωνία των Πρεσπών φτιάχνοντας τη μέρα του Τσίπρα και του Κοτζιά».

«Αβλεψία» και στα… εμβόλια

Η απουσία του πρώην Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα από την τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών για την Κουμουνδούρου δεν υπήρξε, ωστόσο, η μόνη «αβλεψία», καθώς στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ παρατηρούσαν με νόημα πως ο κ. Κασσελάκης απέφυγε να λάβει ανοιχτά θέση για τους ισχυρισμούς του Βουλευτή Χανίων, Παύλου Πολάκη για τα εμβόλια του κορωνοϊου, όταν ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας έβαλε ευθέως και κατά του κ.Τσίπρα σε ανάρτησή του την περασμένη εβδομάδα, σημειώνοντας ότι «γιατί και ο Τσιπρας πιστευε πως υπαρχει «καθαρή επιστημη» που πρεπει να την ακολουθουμε πιστα όλοι και να «βαζουμε πλατη» και οχι κατευθυνομενη γνωση απο το κερδος των πολυεθνικων του φαρμακου!!», με τον πρώην Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να τυγχάνει υπεράσπισης μόνο από την… Νέα Αριστερά.

Σε αυτό το κλίμα, κύκλοι της Κουμουνδούρου μετέδιδαν χθες πως ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προτίθεται να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για την κύρωση των μνημονίων με τη Βόρεια Μακεδονία στη Βουλή, ακόμη και εντός της ημέρας, με τους ίδιους κύκλους να παρατηρούν πως «δεν θα αφήσουμε κόμματα που έσπειραν ανέμους αστάθειας να αφήσουν τις κοινωνίες να θερίσουν θύελλες».

Στη Θεσσαλία, μετά το τροχόσπιτο

Πάντως, δεν ήταν μόνο το όνομα του Αλέξη Τσίπρα που απουσίαζε από τις αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά η θέση του λογοτύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κάτω αριστερά στο προεκλογικό τροχόσπιτο του Προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος απεικονίζεται σε μεγάλη ανάλυση στο μπροστινό μέρος του, αν και δεν είναι ο ίδιος υποψήφιος Ευρωβουλευτής, όπως διαπίστωναν με νόημα κομματικά στελέχη.

Ο κ. Κασσελάκης, ωστόσο, περιόδευσε στο λεκανοπέδιο με το προεκλογικό του τροχόσπιτο και από χθες πραγματοποιεί επαφές και επισκέψεις στη Θεσσαλία, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τον Περιφερειάρχη, Δημήτρη Κουρέτα. Ενδιαμέσως, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ παρευρέθηκε σε γάμο γνωστού εφοπλιστή, αλλά και ακολουθώντας τη «συνταγή Μητσοτάκη» έδωσε συνέχεια στα βίντεό του στο Tik Tok, με παρόμοια σκηνοθεσία με τον Πρωθυπουργό. Καθισμένος στα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου του, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τηλεφώνησε στην μαμά του για να της ευχηθεί για τη «Γιορτή της μητέρας», με την κυρία Κασσελάκη να μην αναγνωρίζει αρχικά τη φωνή του.

Η «δημιουργική μίμηση» από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πρακτικών που έχει επιλέξει το Μέγαρο Μαξίμου για την επικοινωνιακή του στρατηγική δε φαίνεται να βρίσκουν την ίδια ανταπόκριση στο εσωκομματικό πεδίο, με τον πρώην Υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη να σχολιάζει στην ΕΡΤ πως «δεν χρειαζόμαστε να ακολουθούμε δρόμους και μονοπάτια που παραδοσιακά τα ασκεί η ΝΔ».

Όπως είπε ο πρώην υπουργός, «εννοώ και αυτά και τον λαϊκισμό και ένα άλλο τελείως διαφορετικό στυλ πολιτικού διαλόγου που δεν πολιτικός διάλογος, που στοχοποιεί τους πολιτικούς αντιπάλους σε προσωπικό και πολιτικό επίπεδο, που έχει χρησιμοποιήσει η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης», για να συμπληρώσει ότι «δεν ταιριάζει αυτό το στυλ στην δική μας παράταξη». Ισχυριζόμενος, ακόμη, ότι ο ίδιος επικοινωνεί τις επίσημες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι ««Εμείς, στην καρδιά μας έχουμε άλλα τρίπτυχα: έχουμε το εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία και κοινωνική απελευθέρωση, έχουμε την κοινωνική δικαιοσύνη», καταλήγοντας πως «προφανώς δεν έχουμε υιοθετήσει το τρίπτυχο «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια και μάλιστα με την ιστορική βαρύτητα», καταλήγοντας ενόψει Ευρωεκλογών πως «θα δώσουμε την μάχη ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να πάει όσο το δυνατόν καλύτερα».

Ειδήσεις σήμερα:

Τραυματίστηκε σοβαρά στον αυχένα 14χρονη που έπαιζε ποδόσφαιρο στη Λαμία - Μεταφέρεται στην Αθήνα

Με συννεφιά ξεκινάει η εβδομάδα - Πότε έρχεται το πρώτο κύμα ζέστης

Τουλάχιστον 34 νεκροί και 16 αγνοούμενοι από πλημμύρες και κατολισθήσεις στην Ινδονησία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης