Κυριάκος Μητσοτάκης: Προτάσσει τις παρεμβάσεις για την καθημερινότητα ως τις ευρωεκλογές

Ο πρωθυπουργός γίνεται το πρόσωπο της ΝΔ και βάζει στην πρώτη γραμμή πρωτοβουλίες εθνικού ενδιαφέροντος και παρεμβάσεις που αφορούν τους εκάστοτε νομούς

Η επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη από την Άγκυρα και τη συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν σήμανε και την επιστροφή του στο τερέν των περιοδειών, καθώς βρέθηκε στον Έβρο και τη Ροδόπη. Στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές και με δεδομένες τις τοπικές ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε περιοχή, ο κ. Μητσοτάκης αποσκοπεί στο να αναδεικνύει τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τα μεγάλα θέματα της καθημερινότητας, όπως η υγεία, η ακρίβεια και η ασφάλεια του πολίτη. Τόσο με πρωτοβουλίες εθνικού ενδιαφέροντος, όσο και με παρεμβάσεις που αφορούν τους εκάστοτε νομούς.

Δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα ανέδειξε χθες ο κ. Μητσοτάκης από τη Θράκη. Η πρώτη, η ανέγερση του νέου νοσοκομείου Κομοτηνής, δυναμικότητας 165 κλινών, με μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια, αντί του υφιστάμενου Σισμανόγλειο νοσοκομείου. Παράλληλα, θα δρομολογηθούν και περισσότερες προσλήψεις εργαζόμενων, ώστε το προσωπικό να είναι αυξημένο κατά περισσότερους από 200 εργαζόμενους σε σύγκριση με το υφιστάμενο. Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης συνέδεσε το νοσοκομείο και με την απάντηση στον πρόεδρο Ερντογάν για τα της μειονότητας στη Θράκη. «Όταν μου ετέθη το ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας και των θεμάτων ισονομίας, ισοπολιτείας, αφού ξεκαθάρισα ότι αυτά είναι ζητήματα τα οποία αφορούν την ελληνική έννομη τάξη, δεν μπόρεσα να μην υπενθυμίσω το γεγονός ότι το νοσοκομείο αυτό κατασκευάζεται εδώ στην Κομοτηνή για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες και του χριστιανικού αλλά και του μουσουλμανικού πληθυσμού», υπογράμμισε με νόημα ο κ. Μητσοτάκης.



Μια άλλη πρωτοβουλία τοπικού ενδιαφέροντος, στην οποία στάθηκε ο κ. Μητσοτάκης, είναι η νομοθετική ρύθμιση του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνου Κυρανάκη, ώστε να διασφαλιστεί το σήμα των ραδιοφωνικών σταθμών του Έβρου και να μην ακούνε οι ακρίτες τουρκικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς λόγω παρεμβολών στο σήμα.

Η επικέντρωση της προσοχής στα προβλήματα των πολιτών είναι η προτεραιότητα του κ. Μητσοτάκη βάσει της ανάλυσης από τα focus groups που «τρέχει» το Μέγαρο Μαξίμου. Ο ίδιος θα στέκεται ιδιαίτερα στα θέματα της υγείας, για τα οποία θα τοποθετηθεί και σήμερα στο συνέδριο του Πρώτου Θέματος και του ygeiamou.gr, ενώ θα τοποθετηθεί εκτενώς για τις κυβερνητικές παρεμβάσεις για την ακρίβεια στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή στις 24 του μήνα. «Κάποια στιγμή οι τιμές θα πέσουν, αλλά οι αυξημένοι μισθοί θα μείνουν», απαντά ο κ. Μητσοτάκης στα παράπονα που ακούγονται για το κόστος ζωής.

«Γελασμένοι» οι… μιμητές των αμερικανικών πανεπιστημίων.

Παράλληλα, ο ίδιος χθες «σήκωσε» και τα θέματα νόμου και τάξης, με φόντο την εκκένωση της κατάληψης στη Νομική από την αστυνομία. «Εμείς δεν είμαστε με αυτούς οι οποίοι θέλουν να μετατρέψουν τα πανεπιστήμια σε μπάχαλο. Είμαστε με τις βιβλιοθήκες και όχι με τις βαριοπούλες», είπε ο πρωθυπουργός από τη Μάκρη Αλεξανδρούπολης.

«Κι αν νομίζουν κάποιοι ότι μπορούν, για λόγους που στο δικό τους το μυαλό να είναι απολύτως δικαιολογημένοι, να επαναλάβουν αυτά τα οποία μπορεί να είδαν σε άλλες χώρες και να καταλαμβάνουν πανεπιστήμια, να στήνουν αντίσκηνα και να τα κάνουν γης μαδιάμ, είναι βαθιά γελασμένοι», προσέθεσε, σχολιάζοντας σκωπτικά και τους εγχώριους επίδοξους… μιμητές των όσων έγιναν στα αμερικανικά πανεπιστήμια.



«Το πρόσωπο της ΝΔ»

Ο κ. Μητσοτάκης, βεβαίως, θα είναι το πρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας στον δρόμο προς την ευρωκάλπη, όπως έδειξε και το πρώτο σποτ του κόμματος που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Ο πρωθυπουργός είναι ο κεντρικός του πρωταγωνιστής, ενώ πάνω του θα δομηθούν και τα επόμενα κομματικά σποτ που θα ακολουθήσουν τις επόμενες εβδομάδες. Βεβαίως, η ΝΔ θα επιμείνει ιδιαίτερα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης θα πυκνώσει κι άλλο τις εμφανίσεις του στα ΜΜΕ, καθώς το Μέγαρο Μαξίμου έχει καταστρώσει media plan ως την ημερομηνία της ευρωκάλπης. Το πρωί της Πέμπτης, πριν αναχωρήσει για περιοδεία σε Πέλλα, Ημαθία και Πιερία, ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει συνέντευξη στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ενώ το Σάββατο θα φιλοξενηθεί στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ.


Ειδήσεις σήμερα:

Επιμένει στη σκληρή γραμμή ο Ράμα: Δεν υπάρχει υπόθεση Μπελέρη - Η Αλβανία είχε «κατεβάσει τα παντελόνια» της στην Ελλάδα

Αποχώρησε από το Survivor και η Σταυρούλα Χρυσαειδή, τουρκικά... πυρά στην πρώην παίκτρια των Μπλε - Δείτε βίντεο

Νέα επίθεση Πολάκη σε Γεροτζιάφα: Είχα μάθει πόσο γελοίος ήσουν, αλλά τελικά εσύ σπας ταμεία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr