ΣΥΡΙΖΑ: H «Πατριωτική Αριστερά» Κασσελάκη, ο Πολάκης και ο… Spiderman

ΣΥΡΙΖΑ: H «Πατριωτική Αριστερά» Κασσελάκη, ο Πολάκης και ο… Spiderman

Η Κουμουνδούρου επιμένει στο τρίπτυχο «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» παρά τις αντιδράσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

kasselakis-leoforeio
Με όχημα την εξωτερική πολιτική αντιπολιτεύεται σε υψηλούς τόνους την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με την Κουμουνδούρου να δηλώνει «δικαιωμένη» με την επιλογή να στρέψει την ατζέντα από την καθημερινότητα, στα εθνικά συμφέροντα. Όπως μετέδιδαν χθες κομματικές πηγές, «η δομημένη, συστηματική και τεκμηριωμένη εκστρατεία του κόμματος να αποκαλύπτει τις κυβιστήσεις, την αναξιοπιστία, την Ι.Χ. εξωτερική πολιτική και την τυχοδιωκτική όπως χαρακτηρίζεται, στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει προκαλέσει σοβαρό πλήγμα στο προφίλ του».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενσαρκώνει ειδικά στην παρούσα συγκυρία, το σύνθημα για Σύγχρονη Πατριωτική Αριστερά που προβάλλει από την πρώτη στιγμή και σε ανύποπτο χρόνο ο Στέφανος Κασσελάκης (ξαφνιάζοντας υπενθυμίζεται εχθρούς και… φίλους), όπως χαρακτηριστικά σημείωναν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, παραπέμποντας παράλληλα στις επανειλημμένες δηλώσεις του προέδρου, ότι ο «πατριωτισμός είναι ιστορικά πράξη και όχι μόνον λέξη της Αριστεράς».

Η παραπάνω αιχμή για τους αιφνιδιασμένους «εχθρούς και… φίλους» του ΣΥΡΙΖΑ ερμηνεύεται, την ίδια ώρα, ως έμμεση απάντηση της Κουμουνδούρου στις αιτιάσεις κομματικών στελεχών για την υιοθέτηση του τριπτύχου «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» από τον κύριο Κασσελάκη κι ενώ η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά έσπευσε χθες να μνημονεύσει πυροσβεστικά τα ονόματα των Αλέξη Τσίπρα και Νίκου Κοτζιά ως πρωτεργατών της Συμφωνίας των Πρεσπών, μετά από τρεις μέρες απουσίας τους από τον επίσημο κομματικό λόγο.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η κυρία Κεχαγιά ανέφερε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το μόνο πολιτικό κόμμα που ως κυβέρνηση με τον Αλέξη Τσίπρα πρωθυπουργό και τον Νίκο Κoτζιά υπουργό Εξωτερικών, προώθησε και κύρωσε την Συμφωνία των Πρεσπών, χωρίς να αναλογιστεί στιγμή το πολιτικό κόστος, αλλά προτάσσοντας αποκλειστικά το εθνικό συμφέρον», αποστροφή που απουσίαζε από τις αναρτήσεις του Προέδρου, αλλά και τις ανακοινώσεις του κόμματος.

Έχοντας επιλέξει το «σφυροκόπημα», ο Στέφανος Κασσελάκης κατηγόρησε ακόμη χθες τον πρωθυπουργό από τη Θράκη ότι ως «άβουλος και αμήχανος, αντέδρασε χλιαρά και στα δυο θέματα και δεν έκανε καμία αναφορά στις διαφορές της Ελλάδας με τη γείτονα ως προς την ΑΟΖ και την Υφαλοκρηπίδα», με φόντο την συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, στην Άγκυρα.

O «ιδιώτης» Ερντογάν

Κλείσιμο
Μάλιστα, νωρίτερα χθες, σε συνέντευξή του στο Action24, ο κ. Κασσελάκης είχε περιγράψει για την επίσκεψη του Έντι Ράμα στην Αθήνα πως «έχουμε τον ηγέτη της Αλβανίας να κάνει μία προεκλογική εκστρατεία - εκδήλωση στη χώρα μας, την οποία την αποκαλεί η κυβέρνηση ιδιωτική επίσκεψη. Και ανοίγει έτσι την Κερκόπορτα σε ιδιωτική επίσκεψη του κ. Ερντογάν στη Θράκη». Μόνο που ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει επισκεφθεί ήδη ιδιωτικά δύο φορές τη Θράκη, τόσο το 2004 επί διακυβέρνησης Καραμανλή, όσο και το 2017 επί κυβέρνησης Τσίπρα, με αποτέλεσμα την ομιλία του σε συγκεντρωμένο πλήθος «ομοεθνών» του, όπως δηλαδή ο ίδιος αποκάλεσε τους περίπου 3.000 μουσουλμάνους που είχαν συρρεύσει στο μειονοτικό σχολείο Τζελάλ Μπαγιάρ της Κομοτηνής.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d1970rjvsjmp)


Στην πόλη της Κομοτηνής, πάντως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρακολούθησε χθες την παρέλαση για τα 104 χρόνια από την απελευθέρωση της Θράκης, την οποία χαρακτήρισε ως περιφέρεια «παραμελημένη», ολοκληρώνοντας την περιοδεία του, σήμερα στην Ξάνθη. Ακολούθως, θα μεταβεί στην Ανατολική Μακεδονία, με δύο στάσεις σε Καβάλα και Δράμα αντίστοιχα, επιστρέφοντας στα τέλη της εβδομάδας στην Αθήνα, πριν μεταβεί για το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη.

Η νεολαία, το μπαλόνι και ο Spiderman

Στην Κομοτηνή, πάντως, μαθήτριες και μαθητές των τοπικών σχολείων έσπευσαν να φωτογραφηθούν μετά το πέρας της παρέλασης με τον Στέφανο Κασσελάκη, βγάζοντας σέλφις μαζί του, ενώ του χάρισαν και ένα… μπαλόνι Spiderman, το οποίο όπως του είπαν, είναι μόνο για εκείνον. Μάλιστα κάποια στιγμή ρώτησε τους νέους τι θα ψηφίσουν στις εκλογές, για να πάρει την απάντηση από δεκάδες μαθητές και μαθήτριες που φώναξαν «ΣΥΡΙΖΑ».




Σε επίπεδο οικονομίας, άλλωστε, η Κουμουνδούρου φαίνεται να επιθυμεί να αποτινάξει τα βαρίδια από το αερόστατο, προτείνοντας μείωση ΦΠΑ και Ειδικού Φόρου κατανάλωσης ανάμεσα σε μια σειρά μέτρων, που αναμένεται να εμπεριέχονται στην πρόταση νόμου που θα κατατεθεί από την Κουμουνδούρου για το φορολογικό.

Το μισό «άδειασμα» Πολάκη

Πέρα από τις εκλογικές στρατηγικές και τις πολιτικές πρωτοβουλίες, η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά έλαβε χθες σαφείς αποστάσεις από τα λεγόμενα του Παύλου Πολάκη αναφορικά με τα εμβόλια του κορωνοϊού, «αδειάζοντας» έναν από τους αρχικούς «στρατηγούς» του Στέφανου Κασσελάκη.

Όπως είπε η κυρία Κεχαγιά, «δεν θέλω να την σύγκρουση ενός στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ με ένα πρώην στέλεχος» για τον καβγά μεταξύ των κ. Γεροτζιάφα και Πολάκη, επαναλαμβάνοντας πως η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τα εμβόλια ήταν κατατεθειμένη, γνωστή και διατυπωμένη από τότε που άρχισε η φάση του εμβολιασμού της πανδημίας και από τότε δεν αλλάζει κάτι.

Αποφεύγοντας, με τη σειρά του να απαντήσει στην Κουμουνδούρου, ο κ. Πολάκης αρκέστηκε σε μια ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα και απευθυνόμενος εκ νέου στον κ. Γρηγόρη Γεροτζιάφα επανέλαβε με νόημα πως «πάρε τα βουνα,δεν σε παιζει ο κοσμος,σου το εδειξε το Μαη και τον Ιουνη ΠΕΝΤΕΚΑΘΑΡΑ!!».

Screenshot__1_


Αναλυτικά, η ανάρτηση Πολάκη:

Γεροτζιαφα διαβασα την «απαντηση» σου. Ειχα μαθει απο καποιους παλιους συνοδοιπόρους σου πόσο γελοιος ησουν απο το πανεπιστημιο ,αλλα τελικα εσυ παιδακι μου σπας ταμεια. Αντι άλλης απάντησης (γιατι δεν αξιζει να ασχοληθει κανεις μαζι σου άλλο) σου βαζω αυτο που εγραψα στον Αδωνη που Γι αυτο σου λεω :παρε τα βουνα,δεν σε παιζει ο κοσμος,σου το εδειξε το Μαη και τον Ιουνη ΠΕΝΤΕΚΑΘΑΡΑ!!

Ειδήσεις σήμερα:

Επιμένει στη σκληρή γραμμή ο Ράμα: Δεν υπάρχει υπόθεση Μπελέρη - Η Αλβανία είχε «κατεβάσει τα παντελόνια» της στην Ελλάδα

Αποχώρησε από το Survivor και η Σταυρούλα Χρυσαειδή, τουρκικά... πυρά στην πρώην παίκτρια των Μπλε - Δείτε βίντεο

Νέα επίθεση Πολάκη σε Γεροτζιάφα: Είχα μάθει πόσο γελοίος ήσουν, αλλά τελικά εσύ σπας ταμεία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης