ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Βουλή: Αντιπαράθεση Δούρου – Μπακογιάννη για τους «ρεμπεσκέδες»

Βουλή: Αντιπαράθεση Δούρου – Μπακογιάννη για τους «ρεμπεσκέδες»

Εξηγήσεις από την πρώην υπουργό Εξωτερικών ζήτησε η Ρένα Δούρου – Αν στον ΣΥΡΙΖΑ αναγνώρισαν τον εαυτό τους σε αυτή τη φράση, είναι δικό τους θέμα, απάντησε η Ντόρα Μπακογιάννη 

bakogianni_douru
Πολιτική αντιπαράθεση σημειώθηκε στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, κατά την οποία ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης ενημέρωσε τα μέλη για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά αλλά και τη Βόρεια Μακεδονία.

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρέθηκε η χθεσινή αναφορά της Ντόρας Μπακογιάννη για τη λέξη «ρεμπεσκέδες» που χρησιμοποίησε σε συνέντευξή της, προκαλώντας την έντονη ενόχληση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρένα Δούρου ζήτησε εξηγήσεις από την Ντόρα Μπακογιάννη για τη φράση της.

Η πρώην υπουργός από την πλευρά της, απάντησε εξηγώντας ότι θα ψηφίσουν τα σχετικά μνημόνια που αφορούν τη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς δεν είναι «ρεμπεσκέδες». Ωστόσο, σημείωσε ότι αν στον ΣΥΡΙΖΑ αναγνώρισαν τον εαυτό τους σε αυτή την φράση, τότε είναι δικό τους θέμα.

Κλείσιμο
Να σημειωθεί ότι η κυρία Μπακογιάννη είπε στην επίμαχη φράση το εξής: «Ο κ. Γεραπετρίτης έχει πει ότι τα μνημόνια πρέπει να ψηφιστούν, αλλά αν το κάνουμε τώρα, θα δείξουμε περίπου ότι κάτι φοβόμαστε, δεύτερον ότι ετεροπροσδιοριζόμαστε και να μας κάνει τη χάρη ο κ. Κασσελάκης να κάνουμε την εξωτερική πολιτική της Ελλάδος και όχι μια ετεροπροσδιορισμένη εξωτερική πολιτική. Εμείς δεν είμαστε ρεμπεσκέδες». 


Κριτική ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ

Ταυτόχρονα, αντιπαράθεση ξέσπασε και με το ΠΑΣΟΚ. Και αυτό, διότι οι ΓεραπετρίτηςΜπακογιάννη, άσκησαν κριτική στην Χαριλάου Τρικούπη λέγοντας ότι ζήτησε ματαίωση της συνάντησης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Λαμβάνοντας τον λόγο, ο Δημήτρης Μάντζος θέλησε να σημειώσει ότι δεν αναφέρθηκε το ΠΑΣΟΚ σε «ματαίωση» αλλά αναβολή της συνάντησης, ως κατάληξη δομημένης και κλιμακούμενης στρατηγικής για τη διεθνοποίηση της τουρκικής προκλητικότητας.




Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης στο συνέδριο ygeiamou.gr: Οι Ευρωεκλογές έχουν και εθνική διάσταση - Δρομολογούμε επενδύσεις ΑΙ στην Υγεία

H πραγματική «Μάρθα» από το «Μικρό Ταρανδάκι» ζητάει τώρα 1 εκατ. λίρες από τον Πιρς Μόργκαν για τη συνέντευξή της

Μπαρζάν Ματζίντ: Ο «Σκορπιός» του trafficking και η άγνωστη διαδρομή του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης