ΣΥΡΙΖΑ: Η καμπάνια Κασσελάκη και ο πήχης Παππά - Τεμπονέρα για 20% στις ευρωεκλογές

Σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί ομιλητής στην ίδια διοργάνωση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, με απόσταση μόλις δέκα λεπτών

Ομιλητές στην ίδια διοργάνωση και με απόσταση μόλις δέκα λεπτών αναμένεται να βρεθούν ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, παρόντος του πρώην Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ.

Η «συστέγαση» των εγχώριων προοδευτικών δυνάμεων υπό το βλέμμα ενός από τους πιο δημοφιλείς Ευρωσοσιαλιστές αφορμάται από το 2ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τη Μικρομεσαία επιχειρηματικότητα που διοργανώνουν το Σάββατο 25 Μαΐου το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (Ε.Ε.Α.) και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) σε συνεργασία με τον Economist.

Το θέμα του Συνεδρίου είναι «ΜμΕ: Καινοτομία, ανταγωνιστικότητα και ευημερία σε ένα άστατο οικονομικό περιβάλλον». Εξηγώντας την επιλογή της συγκεκριμένης χρονικής συγκυρίας για τη διεξαγωγή του, δηλαδή μια ανάσα μόλις από το άνοιγμα της κάλπης και με τον ανταγωνισμό μεταξύ των δύο προοδευτικών κομμάτων να έχει φτάσει στο ζενίθ, «στόχος», κατά τους διοργανωτές, αποτελεί «λίγες ημέρες πριν από τις Ευρωεκλογές, η αναζήτηση των κατάλληλων δράσεων για την ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Η παρουσία, ωστόσο, του Φρανσουά Ολάντ, με δεδομένη την ουσιαστική συμμετοχή του στην παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ το 2015, αλλά και το ρόλο γεφυροποιού που διαδραμάτισε ανάμεσα στις ελληνικές κυβερνήσεις των μνημονίων και το ευρωπαϊκό «διευθυντήριο» αναβαθμίζει την ώσμωση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ, ακόμη και αν οι Πρόεδροί τους αρκεστούν στις προβλεπόμενες δεκάλεπτες ομιλίες τους με θεσμικό περιεχόμενο, διαδεχόμενος στο βήμα ο ένας τον άλλο και επιδιδόμενοι σε μια μάχη εντυπώσεων, με τον πήχη της εκδήλωσης να ακολουθεί, πάντως, τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Ο πήχης Παππά – Τεμπονέρα για 20%

Πλην του καθημερινού ανταγωνισμού με τη Χαριλάου Τρικούπη, ο οποίος κλιμακώνεται μέρα με την μέρα ενόψει των Ευρωεκλογών, η Κουμουνδούρου έχει να αντιμετωπίσει και τον πήχη που θέτουν τις τελευταίες ώρες μετ’ επιτάσεως ολοένα και περισσότερα κορυφαία στελέχη, εκτιμώντας ότι το εκλογικό αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα πρέπει να ξεκινά από τον αριθμό 2.

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια τέτοια συνθήκη ανατροπής του πολιτικού σκηνικού, όπου βεβαίως η διαφορά θα πρέπει να μειωθεί αισθητά» ανέφερε στο Action24 ο Διονύσης Τεμπονέρας, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, παρατηρώντας ακόμη πως «τα ποσοστά είναι συνεχώς ανεβασμένα το τελευταίο χρονικό διάστημα». Στην κατεύθυνση αυτή, «εκτιμώ ότι η συμμετοχή θα είναι αυξημένη και αυτό είναι κάτι το οποίο μας ευνοεί» ανέφερε ο κ. Τεμπονέρας, ενώ ερωτηθείς για τον πήχη του 20% απάντησε πως «νομίζω ότι είμαστε αρκετά κοντά». Ερωτηθείς, όμως, τι μέλλει γενέσθαι σε περίπτωση που ο εκλογικός στόχος δεν επιτευχθεί, «θα αξιολογήσουμε την κατάσταση και από εκεί και πέρα θα αποφασίσουμε και θα δούμε που δεν πήγαμε καλά και τι παραπάνω, τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε», κατέληξε ο κ. Τεμπονέρας.

Φάση περισυλλογής για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, σε περίπτωση χαμηλού εκλογικού αποτελέσματος, περιέγραψε από πλευράς του ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής του κόμματος, Νίκος Παππάς, αναφέροντας στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό πως επιδίωξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης την εκλογική βραδιά συνιστά «μια δραματική αλλαγή του πολιτικού σκηνικού». Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να κυμανθεί σε ποσοστά χαμηλότερα του 20%, «δεν θα έχουμε πετύχει αυτόν τον στόχο και θα κάτσουμε να δούμε γιατί δεν τον πετύχαμε» διαμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ο κ. Παππάς, ο οποίος εμφανίζει σημάδια επικοινωνιακού απογαλακτισμού από την νέα ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου.

Στο πλαίσιο αυτό, ακολουθώντας την «συνταγή Κασσελάκη», ο κ. Παππάς τροφοδοτεί σχεδόν καθημερινά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αυτοτελή αντιπολιτευτικά βίντεο, όπου ο ίδιος βρίσκεται σε ρόλο πρωταγωνιστή, σε μια προσωποκεντρική λογική, αντίστοιχη της μονοπρόσωπης καμπάνιας του Στέφανου Κασσελάκη.

One man show στις… Πρέσπες

Σε κάθε περίπτωση, η προεκλογική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι εστιασμένη στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος περιοδεύοντας χθες στην Ηλιούπολη εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «θα πετύχουμε, γιατί η αλήθεια είναι με το μέρος μας, εμείς σεβόμαστε την κοινωνία και θα είμαστε μέσα στην κοινωνία, όχι μόνο προεκλογικά, αλλά και μετεκλογικά».

Παρά την μονοπρόσωπη επικοινωνιακή τακτική της Κουμουνδούρου, ωστόσο, προβάλλοντας την παραμικρή δραστηριότητα Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, την απόλυτη ταύτιση του πρώην Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του πρώην Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά με την Συμφωνία των Πρεσπών υπογράμμισε με έναν τουίτ ο κ. Κοτζιάς, απαντώντας ευθέως στους πολιτικούς του αντιπάλους, αλλά και εμμέσως στους κομματικούς συντρόφους του, μετά την επιδεικτική απάλειψη των ονομάτων των πρωταγωνιστών της Συμφωνίας των Πρεσπών από τις κομματικές ανακοινώσεις.

«Κατά την «εθνικοφροσύνη» της ανοησίας, για τις παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών ευθύνονται η Συμφωνία, ο Κοτζιάς και ο Τσίπρας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Κοτζιάς, προσθέτοντας ότι «με αυτή τη "λογική", για τις τουρκικές παραβιάσεις της Συνθήκη της Λωζάνης δεν φταίει ο Ερντογάν, αλλά η Συνθήκη, ο Ελ. Βενιζέλος και ο... Κοτζιάς».



Σημειωτέον ότι μετά το… ντιμπέιτ της Κεντροαριστεράς υπό τον Φρανσουά Ολάντ, η Συμφωνία των Πρεσπών αναμένεται να απασχολήσει τη Διεθνή Διάσκεψη για την «Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη», την οποία διοργανώνουν το «Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα» και το «Ίδρυμα Ζόραν Ζάεφ» στις 17-18 Ιουνίου, στην Αθήνα.

Και αυτό, γιατί πέραν από των δύο «αρχιτεκτόνων» της, στο πλαίσιο της Διάσκεψης θα απονέμεται κάθε χρόνο ένα βραβείο Ειρήνης, το «Βραβείο των Πρεσπών», σε μια προσωπικότητα για τη προσφορά της στην Ειρήνη, ενώ το πρώτο βραβείο θα απονεμηθεί φέτος στον Ειδικό απεσταλμένο του ΓΓ του ΟΗΕ Matthew Nimetz, για την πολύχρονη προσφορά του στην ειρήνη.



Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Φορτηγό συγκρούεται με αυτοκίνητο και κρέμεται στο κενό από γέφυρα στις ΗΠΑ - Ο τρόμος της οδηγού

Φωτογραφίες: Η εντυπωσιακή ομοιότητα του Μπίλι Ζέιν με τον Μάρλον Μπράντο στην ταινία για τον μεγάλο ηθοποιό

«Όταν την είδα έβγαλα το μαχαίρι και άρχισα να την μαχαιρώνω» - Η κυνική ομολογία του δολοφόνου της 40χρονης στο Μενίδι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr