Αφροδίτη Λατινοπούλου στον Δανίκα: «Εγώ είμαι με τη Μελόνι και τη Λεπέν που είναι κεντροδεξιές»

Η πρόεδρος του κόμματος Φωνή Λογικής ξεδιπλώνει την πολιτική της ατζέντα και θέτει τους στόχους της εν όψει ευρωεκλογών - Οι κόκκινες γραμμές για ομόφυλα ζευγάρια, Τουρκία και Ράμα - Ο μοναδικός έρωτας της ζωής της και η ευχή να γίνει μητέρα «με τη βοήθεια του Θεού»

Για πρώτη φορά τη συνάντησα και οφείλω τρία πράγματα να παραδεχτώ: τη γοητεία της, τα καλά ελληνικά της και το πείσμα της. Αν και θεωρείται ακροδεξιάς πορείας, εκείνη επιμένει πως είναι κεντροδεξιά. Οπως η Μελόνι και η Λεπέν, μου είπε. Στην πραγματικότητα με τις απόψεις της θα συμφωνούσε πλήθος νεοελλήνων που στα καφέ και στις ταβέρνες τα ίδια λένε πάνω κάτω. Εναντίον γάμου ομόφυλων ζευγαριών. Εναντίον Συμφωνίας Πρεσπών. Εναντίον Εντι Ράμα. Εναντίον Τουρκίας. Εναντίον του «φασισμού πολιτικής ορθότητας».

Και κάτι εντελώς προσωπικό. Μοναδικός έρωτας της ζωής της, ο πρώτος, όταν ήταν 19 Μαΐων. Από τότε τίποτα, niente, zero. Να την πιστέψω; «Δεν έχω βρει ακόμα τον κατάλληλο άντρα για τα παιδιά που θα έκανα μαζί του». Και, τέλος, με εξέπληξε το κινηματογραφικό και αισθητικό της κριτήριο. Οταν μου είπε ότι η μίνι σειρά στο Netfilx με τίτλο «Ripley» είναι αριστούργημα. Εκεί συμφώνησα μαζί της. Στα υπόλοιπα «συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΝΙΚΑΣ: Από πού προέκυψε η Αφροδίτη Λατινοπούλου;
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ: Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε μια πολύ αγαπημένη οικογένεια. Και οι δύο γονείς μου είναι εκπαιδευτικοί. Εχω καταγωγή και από τον Εβρο. Στη Θεσσαλονίκη πήγα σχολείο, σπούδασα Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, έγινα δικηγόρος. Από μικρή μού άρεσε να ασχολούμαι με τα κοινά. Ημουν πρωταθλήτρια στο τένις για πολλά χρόνια, και Ελλάδα και Ευρώπη. Μέχρι 6η θέση είχα φτάσει στην Ευρώπη, κάτω των 18 ετών. Εχω κατακτήσει πάνω από 17 Πανελλήνια Πρωταθλήματα, γι’ αυτό και εκπροσωπούσα τη χώρα μας στις αποστολές της Εθνικής. Πέρασα στη Νομική χωρίς να χρησιμοποιήσω τα μόρια από τον πρωταθλητισμό. Διάβασα πολύ, πέρασα και μετά ασχολήθηκα με την προπονητική - γιατί εργάζομαι από τα 18 μου. Για πολλά χρόνια έκανα προπονήσεις σε μικρά παιδιά, έως ότου τελείωσα τις σπουδές μου και δούλεψα ως δικηγόρος.

Σκηνή 1η
«Ιερό μυστήριο ο γάμος»

Δ.Δ.: Κατεβαίνεις σε έναν χώρο μόνη σου, αφού τσακώθηκες με τον Μπογδάνο, τον Τζήμερο, με όλους αυτούς.
Α.Λ.: Εγώ δεν τσακώθηκα με κανέναν. Πάντα ήμουν ειλικρινής και ακολουθούσα αυτό το οποίο πιστεύω και τις αξίες με τις οποίες μεγάλωσα.

Δ.Δ.: Οπως;
Α.Λ.: Αυτά τα οποία μου έμαθαν οι γονείς μου και οι δάσκαλοί μου. Πιστεύουμε στα θεμέλια της Ελλάδος. Αγαπάμε την πατρίδα μας, σεβόμαστε τη θρησκεία, φροντίζουμε την οικογένειά μας.

Δ.Δ.: Ολοι το πιστεύουν αυτό, ποιος είναι εναντίον της οικογένειας; Μπορεί να πιστεύουν σε μια άλλη θρησκεία.
Α.Λ.: Σαφώς, είναι ελεύθεροι να το κάνουν αυτό. Αλλά από εκεί και πέρα δεν αγαπούν όλοι την Ελλάδα. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις, βλέπουμε και πανό τα οποία γράφουν «Να πεθάνει η Ελλάδα, να ζήσουμε εμείς».

Δ.Δ.: Αυτά γίνονται παντού, υπάρχει μια φρικτή μειοψηφία που λέει ό,τι θέλει.
Α.Λ.: Ναι, αλλά δεν βλέπω να εφαρμόζονται οι νόμοι για όλους αυτούς.

Δ.Δ.: Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων στην Ελλάδα πιστεύει στην πατρίδα και στην οικογένεια.
Α.Λ.: Η πλειοψηφία μπορεί να το πιστεύει. Εγώ λέω για όσους, για παράδειγμα, θεωρούν ότι οικογένεια δεν είναι ένας άντρας και μια γυναίκα, θεωρούν ότι πρέπει να είναι γονέας 1 και γονέας 2.

Δ.Δ.: Είναι δικαίωμά τους αυτό όμως. Να τους το απαγορεύσουμε;
Α.Λ.: Το δικαίωμά τους σταματάει εκεί που ξεκινάει το δικαίωμα του παιδιού.

Δ.Δ.: Υπάρχει μόνο ένα μοντέλο οικογένειας;
Α.Λ.: Ενα είναι το μοντέλο της παραδοσιακής οικογένειας. Δύο άντρες ή τρεις άντρες και δύο γάτες ή δύο γυναίκες και τρία καγκουρό δεν είναι οικογένεια. Οικογένεια είναι ο πατέρας και η μητέρα, ο άντρας και η γυναίκα. Ο γάμος είναι ιερό μυστήριο.

Δ.Δ.: Εγώ μεγάλωσα με δύο γυναίκες, γιατί η μάνα μου είχε χωρίσει. Μεγάλωσα με τη μάνα μου και τη γιαγιά μου και δεν έγινα γκέι. Υπάρχουν παιδιά που μεγαλώνουν με δύο γυναίκες ή παιδιά που η μάνα τους έχει πεθάνει και μεγαλώνουν με τον πατέρα τους.
Α.Λ.: Υπάρχει η μητέρα όμως. Υπάρχει μέσα από τις αναμνήσεις, μέσα από αυτά τα οποία θα περιγράψει ο πατέρας ή όσοι την έχουν ζήσει. Το ότι δύο άντρες ή δύο γυναίκες δεν μπορούν να γίνουν γονείς το λέει η επιστήμη, το λέει η λογική, το λέει η φύση. Αρα, όταν στερείς από το παιδί το ιερό δικαίωμα να λέει τις ιερές λέξεις «μητέρα» και «πατέρας» παραβιάζεις τα δικαιώματά του. Κι εμείς είμαστε με τα παιδιά.

Σκηνή 2η
«Η μητρότητα δεν είναι δικαίωμα, είναι προνόμιο»

Δ.Δ.: Εσείς είστε μητέρα;
Α.Λ.: Οχι, δεν είμαι ακόμα, όμως θέλω και σκοπεύω να γίνω -με τη βοήθεια του Θεού πάντα- κάποια στιγμή μητέρα. Μπορώ γιατί είμαι γυναίκα.

Δ.Δ.: Ωραία, αυτά πιστεύεις εσύ, οι άλλοι πιστεύουν διαφορετικά πράγματα.
Α.Λ.: Δεν τα λέω εγώ αυτά, η λογική και η επιστήμη τα λένε.

Δ.Δ.: Ναι, όμως η επιστήμη λέει κι άλλα πράγματα. Ερευνες λένε ότι δεν υπάρχουν παιδιά από δύο πατεράδες ή δύο μανάδες που είναι κακοποιημένα.
Α.Λ.: Εχετε δει τις στατιστικές που λένε ότι τα ομόφυλα ζευγάρια έχουν τα υψηλότερα ποσοστά ενδοοικογενειακής βίας;

Δ.Δ.: Ισα-ίσα, λένε το αντίθετο.
Α.Λ.: Κάνετε λάθος.

Δ.Δ.: Μπορεί να διαβάζουμε διαφορετικές έρευνες.
Α.Λ.: Να δεχτούμε τουλάχιστον ότι υπάρχουν κι αυτές οι έρευνες.

Δ.Δ.: Εγώ είμαι υπέρ των δικαιωμάτων πάντως, εσείς είστε εναντίον των δικαιωμάτων.
Α.Λ.: Ξαναλέω, η μητρότητα δεν είναι δικαίωμα, είναι προνόμιο.

Σκηνή 3η
Τα πρότυπα στην πολιτική

Δ.Δ.: Δεν σας ενοχλεί το γεγονός ότι ο Πούτιν πιστεύει τα ίδια πράγματα; Συμφωνείτε με τον Πούτιν δηλαδή.
Α.Λ.: Συμφωνώ με τη Μελόνι, συμφωνώ με τη Λεπέν. Συμφωνώ με πάρα πολλούς άλλους ηγέτες χωρών οι οποίοι προστατεύουν τις αξίες των χωρών τους. Γιατί είναι αυτές οι αξίες με τις οποίες μεγαλώσαμε.

Δ.Δ.: Το πρότυπό σας στην πολιτική είναι η Μελόνι και η Λεπέν; Αν αναλαμβάνατε εσείς την εξουσία, θα θέλατε να ακολουθήσετε το παράδειγμα της Λεπέν;
Α.Λ.: Αυτό το οποίο θα έβαζα ως προτεραιότητα είναι οι Ελληνες και η Ελλάδα. Το συμφέρον της χώρας μας πάνω απ’ όλα. Η Λεπέν και η Μελόνι είναι δύο κεντροδεξιές φωνές.

Δ.Δ.: Κεντροδεξιά φωνή η Λεπέν; Αν το πείτε αυτό στη Γαλλία θα σας χλευάσουν.
Α.Λ.: Επιμένω, σε κάποια είναι πιο δεξιά, σε κάποια είναι κεντροδεξιά. Και πολύ καλά κάνει γιατί υπερασπίζεται τη χώρα της απέναντι στην ισλαμοποίηση, απέναντι σε όλο αυτόν τον άκρατο δικαιωματισμό της woke ατζέντας, βάζει πάνω απ’ όλα τους Γάλλους, θέλει να επιστρέψει η πολιτισμική κληρονομιά όπως ήταν και όχι αυτός ο πολυπολιτισμικός χυλός που επιβάλλεται από την Ευρώπη. Αρα λοιπόν κι εμείς -κι εγώ προσωπικά- αυτά πιστεύουμε.

Δ.Δ.: Αυτό δεν δημιουργεί μια φοβία; Φοβόμαστε τα πάντα, τους ισλαμιστές, τους γκέι, τους άλλους από τα Σκόπια, τον Εντι Ράμα, τον Τούρκο. Οποιος φοβάται είναι αδύναμος και ευάλωτος.
Α.Λ.: Ακριβώς αυτό κάνει η ελληνική κυβέρνηση, φοβάται την Αλβανία, φοβάται τα Σκόπια, φοβάται την Τουρκία, γι’ αυτό και μας έχει καταντήσει καρπαζοεισπράκτορες. Δεν ορθώνει πουθενά ανάστημα ακριβώς επειδή φοβάται.

Δ.Δ.: Επειδή φοβάται ή επειδή η Ελλάδα είναι πιο σπουδαία, πιο σημαντική;
Α.Λ.: Γιατί ο μεγαλύτερος ανοίγει το σπίτι του να μπει μέσα ο παράνομος, ο εγκληματίας;

Δ.Δ.: Αρα θα έπρεπε να απαγορεύσει στον Εντι Ράμα να μπει μέσα;
Α.Λ.: Θα έπρεπε, κατ’ αρχάς, να έχουμε ορθώσει ανάστημα ήδη από τη φυλάκιση του Φρέντυ Μπελέρη.

Δ.Δ.: Και με τα Σκόπια τι να κάνουμε;
Α.Λ.: Από τότε που ψηφίστηκε αυτή η προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών έχει παραβιαστεί πάρα, μα πάρα πολλές φορές. Παραβιάζεται συνεχώς. Η δέσμευση λοιπόν του κ. Μητσοτάκη ήταν ότι κάθε φορά που παραβιάζεται αυτή η συμφωνία θα καταγγέλλεται.

Δ.Δ.: Είστε δηλαδή με το προηγούμενο καθεστώς. Με το πΓΔΜ. Τι σημαίνει πΓΔΜ; Σημαίνει πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Το «πρώην» και το «Γιουγκοσλαβική» φεύγουν, δεν υπάρχει Γιουγκοσλαβία σήμερα. Τι μένει; «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Α.Λ.: Αυτή είναι άλλη συμφωνία που περιγράφετε. Και πάμε στον Ερντογάν, που ο κ. Μητσοτάκης είπε «συμφωνούμε ότι διαφωνούμε». Αυτή ήταν η απάντησή του στον Τούρκο πρόεδρο. Αδιανόητα πράγματα. Εν πάση περιπτώσει, το σίγουρο είναι ότι ο Ερντογάν απειλεί τη χώρα μας. Μιλάει για «Γαλάζια Πατρίδα», πλέον διδάσκεται στα σχολεία τους η «Γαλάζια Πατρίδα». Αρα έχει μια επεκτατική πολιτική η οποία συνεχίζεται.

Δ.Δ.: Η Ελλάδα όμως έχει πάρει μέτρα, έχει κάνει τόσες εξοπλιστικές δαπάνες, τόσα αεροσκάφη. Δεν έχει θωρακίσει τη χώρα; Τολμάει ο Ερντογάν να κάνει επίθεση στη χώρα;
Α.Λ.: Γιατί να κάνει, αφού τα παίρνει έτσι κι αλλιώς αυτά που θέλει.

Δ.Δ.: Τι πήρε; Δεν έχει πάρει τίποτα απολύτως. Οσα τέτοια κάνει τόσο πιο πολύ εκτίθεται στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Και αν συμβαίνουν όλα αυτά, τότε πώς ο Μητσοτάκης παίρνει 42% ως καταλληλότερος πρωθυπουργός, 10 πόντους πάνω από το κόμμα του;
Α.Λ.: Γιατί δεν υπάρχει αντιπολίτευση. Απέναντι έχει έναν Κασσελάκη, έναν διαλυμένο ΣΥΡΙΖΑ, ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο κρατάει ίσες αποστάσεις απ’ όλα. Παίζει μόνος του και περηφανεύεται ότι κερδίζει. Εγώ όταν έπαιζα αγώνες και δεν είχα αντίπαλο, ήμουν στεναχωρημένη.

Σκηνή 4η
«Δεν πούλησα κηραλοιφές»

Δ.Δ.: Τώρα ποιος είναι ο αντίπαλός σας; Ο Βελόπουλος; Τι γνώμη έχεις γι’ αυτόν;
Α.Λ.: Κοιτάξτε, σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να πω ότι μοιάζουμε. Ούτε επιστολές του Ιησού πουλούσα, ούτε κηραλοιφές για τη φαλάκρα και τον κορωνοϊό. Δεν έχω εκμεταλλευτεί την αγωνία κάποιων ανθρώπων για να πουλήσω.

Δ.Δ.: Οι θέσεις σας, όμως, συμπίπτουν με αυτές του Βελόπουλου.
Α.Λ.: Ακόμα κι ένα χαλασμένο ρολόι, δύο φορές την ημέρα λέει σωστά την ώρα. Το ότι κάποιες θέσεις μπορεί να είναι παρόμοιες δεν σημαίνει κάτι. Το θέμα δεν είναι τι λέει κάποιος, αλλά ποιος το λέει. Αυτό το οποίο πρεσβεύουμε εμείς ως Φωνή Λογικής -και γι’ αυτό και δημιουργήσαμε τη Φωνή Λογικής- είναι ό,τι χρειάζεται σε αυτόν τον χώρο που άλλοι τον λένε δεξιό, άλλοι πατριωτικό, άλλοι συντηρητικό.

Δ.Δ.: Και ακροδεξιό.
Α.Λ.: Ακροδεξιός δεν είναι, ακροδεξιά είναι άλλα κόμματα.

Δ.Δ.: Ποιος είναι ακροδεξιός; Η Νίκη; Οι Σπαρτιάτες;
Α.Λ.: Εγώ δεν συνηθίζω να χαρακτηρίζω τον άλλον. Ολους τους κρίνω με βάση την πολιτική τους τοποθέτηση. Υπάρχουν όντως κάποια κόμματα τα οποία μπορεί να είχαν κάποιες σωστές θέσεις, όμως λειτούργησαν με τελείως λάθος τρόπο κι αυτό δυστυχώς ήταν κάτι που το πλήρωσαν.

Δ.Δ.: Να κλείσουμε τα σύνορα;
Α.Λ.: Σαφέστατα. Να μην περνάνε μετανάστες από πουθενά, ούτε από στεριά, ούτε από θάλασσα.

Δ.Δ.: Και αν φτάσουν εδώ, να τους πυροβολούμε;
Α.Λ.: Κατ’ αρχάς θα πρέπει να καταλάβουν και να κατανοήσουν ότι εδώ δεν είναι ο παράδεισος για να έρχονται. Αρα να ξεκινήσουμε λίγο από την πρόληψη. Το ότι θα σταματήσουμε την επιδοματική πολιτική, θα σταματήσουμε να τους κάνουμε όλα τα χατίρια, να τους βάζουμε μέσα στη χώρα, να τους νομιμοποιούμε.

Δ.Δ.: Πρέπει να μπαίνεις και στη θέση του άλλου όμως. Οταν είναι ρακένδυτος και τον καταδιώκεις κι εσύ...
Α.Λ.: Δεν έχει σημασία αν ο ληστής, ή ο κλέφτης, ή ο εγκληματίας, ή ο παράνομος είναι ρακένδυτος. Η παρανομία είναι παρανομία, είτε είσαι με κουστούμι, είτε είσαι ρακένδυτος. Οταν λοιπόν μπαίνεις παράνομα, περνάς τα σύνορα όπως περνάς την πόρτα του σπιτιού μου, παράνομα, είσαι παράνομος. Δεν μπορείς να νομιμοποιηθείς.

Δ.Δ.: Μα, δεν είναι υπέρ αυτών ο Μητσοτάκης...
Α.Λ.: Οταν νομιμοποιείς τους φανατικούς ισλαμιστές οι οποίοι έχουν μπει λαθραία μέσα στη χώρα σου, για ποια πατρίδα να συζητήσουμε; Για ποια οικογένεια, όταν αντί να στηρίξεις τις μονογονεϊκές οικογένειες, να στηρίξεις τις μανούλες, να στηρίξεις τα νέα παιδιά που φεύγουν από τη χώρα γιατί δεν μπορούν να ζήσουν εδώ με την ακρίβεια που υπάρχει (στα ενοίκια, στην κινητή τηλεφωνία, στη βενζίνη, στο πετρέλαιο, τα πάντα είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη), πώς ένας νέος θα κάνει οικογένεια; Αντί λοιπόν να στηρίξει όλους αυτούς, δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα και πήγε και ψήφισε νόμο για να υιοθετούν παιδιά τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Σκηνή 5η:
«Δεν θα απαγόρευα τη λειτουργία του ΚΚΕ»

Δ.Δ.: Ποια είναι η ελπίδα σας τώρα με τις εκλογές, πιστεύετε πως θα καταφέρετε να μπείτε στην Ευρωβουλή;
Α.Λ.: Θα είμαστε στην επόμενη Ευρωβουλή με ποσοστό 4% και πάνω, μπορώ να σας πω. Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξη από την αγάπη και τη στήριξη που δεχόμαστε από τον κόσμο.

Δ.Δ.: Οικονομικά ποιος σας στηρίζει;
Α.Λ.: Οικονομικά μας στηρίζουν τα στελέχη. Εχουμε στελέχη τα οποία όσο μπορούν, και με τις μικρές δυνάμεις που έχουν, βοηθούν. Και υποψήφιοι που κι αυτοί από το υστέρημά τους βοηθούν όσο μπορούν.

Δ.Δ.: Δεν έχετε χορηγούς;
Α.Λ.: Αυτοί είναι οι χορηγοί μας. Και κάποιοι πραγματικοί πατριώτες, οι οποίοι βοηθούν κι αυτοί όσο μπορούν με μικρές δυνάμεις. Απόλυτη διαφάνεια. Μάλιστα εμείς καταθέτουμε κανονικά τους ισολογισμούς μας, θα φανούν όλα αυτά, έτσι κι αλλιώς, πολύ σύντομα. Είμαστε σε όλα καθαροί και νόμιμοι γιατί έτσι λειτουργώ κι εγώ προσωπικά, δεν έχω κάνει τίποτα στη ζωή μου στη σκιά ή στο σκοτάδι.

Δ.Δ.: Ας κάνουμε ένα πήδημα στο κενό τώρα: αν ήσασταν στην εξουσία, θα είχατε απαγορεύσει στο Κομμουνιστικό Κόμμα να λειτουργεί;
Α.Λ.: Είμαι κατά των απαγορεύσεων. Ομως αυτό που θα έκανα σίγουρα θα ήταν να ελέγχονται τα οικονομικά τους, τα οποία δεν ελέγχονται. Δεν μπορεί όλα τα υπόλοιπα κόμματα να ελέγχονται και το Κομμουνιστικό Κόμμα όχι. Δεν μπορεί επίσης να υψώνουν πανό στην Ακρόπολη. Μπορείτε εσείς κι εγώ να πάμε στην Ακρόπολη και να σηκώσουμε πανό; Θα μας μαζέψουν κατευθείαν. Αυτοί γιατί μπορούν;

Δ.Δ.: Για τον Κασιδιάρη τι γνώμη έχετε;
Α.Λ.: Δεν τον γνωρίζω προσωπικά.

Δ.Δ.: Με τη Χρυσή Αυγή έχετε σχέση;
Α.Λ.: Οχι, μάλιστα στο παρελθόν έχω γράψει σχετικά με τη Χρυσή Αυγή. Από εκεί και πέρα δεν έχουμε καμία σχέση. Και γι’ αυτό και δεν είμαστε εκεί, και ούτε υπήρξε κάποια συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή. Εμείς είμαστε η Φωνή Λογικής. Το τι κάνουν όλοι οι υπόλοιποι εμάς δεν μας αφορά. Ομως θα σας απαντήσω για τους Σπαρτιάτες: ήμασταν το μόνο κόμμα το οποίο καταδίκασε τον αποκλεισμό τους. Σε μια δημοκρατία δεν είναι σωστό να κόβονται κόμματα και ειδικά όταν δεν έχουν τελεσιδικήσει δικαστικές αποφάσεις.

Δ.Δ.: Αυτό είναι κόμμα του Κασιδιάρη, έτσι δεν είναι;
Α.Λ.: Δεν έχει τελεσιδικήσει όμως κάποια δικαστική απόφαση, οπότε θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ λάθος. Οπως συνέβη και με εμάς το 2023, μην ξεχνάμε. Και σε μας απαγορεύτηκε η κάθοδος στις εθνικές εκλογές. Τώρα δεν απαγορεύτηκε, αλλά θα είμαστε πάντα με τον φόβο.

Σκηνή 6η:
Η Κλεοπάτρα...

Δ.Δ.: Είχα διαβάσει κάτι δηλώσεις ότι τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ θα μπορούσε να τον υποδυθεί ο Σιλβέστερ Σταλόνε...
Α.Λ.: Ε ναι, όταν την Κλεοπάτρα την υποδύεται μια Αφρικανή, γιατί να μη γίνει και το αντίθετο; Αυτή η παράνοια και αυτή η πανούκλα, θα μου επιτρέψετε να πω, που εξαπλώνεται στον Δυτικό κόσμο και λέγεται ο άκρατος δικαιωματισμός της woke κουλτούρας, προσπαθεί να αναθεωρήσει την Ιστορία μας, αλλάζει παιδικά παραμύθια, καταργεί ταινίες...

Δ.Δ.: Ποιες ταινίες έχει καταργήσει;
Α.Λ.: Το «Οσα παίρνει ο άνεμος», για παράδειγμα.

Δ.Δ.: Πώς καταργήθηκε αυτό;
Α.Λ.: Το πολεμάνε, δεν παίζει πουθενά.

Δ.Δ.: Αποκλείεται, αυτό είναι fake news.
Α.Λ.: Μπείτε στο επίσημο σάιτ των Οσκαρ και θα το δείτε. Να βάλουμε και στοίχημα.

Δ.Δ.: Οτι θέλουν Πακιστανούς;
Α.Λ.: Οτι πρέπει να υπάρχουν άτομα από συγκεκριμένες ομάδες, ότι πρέπει να είναι ένα άτομο non-binary κ.λπ. Κοιτάξτε, όλοι αυτοί που αυτοπροσδιορίζονται ως ουδέτερα άτομα ή όλα αυτά είναι ένα 0,02% του πληθυσμού. Και κερδίζουν. Στην Πολωνία κέρδισε τα καλλιστεία άνδρας. Ανδρας ντύνεται γυναίκα και πηγαίνει και συμμετέχει σε άθλημα και κερδίζει τις γυναίκες. Και οι καημένες οι γυναίκες έχουν θυσιάσει ώρες ωρών στα γήπεδα, στα κολυμβητήρια, στον στίβο -κι εγώ το λέω ως αθλήτρια και ως πρωταθλήτρια- και έρχεται ένας άντρας και κερδίζει τα αθλήματα.

Σκηνή 7η:
Υπέρ Εβραίων και Ισραήλ

Δ.Δ.: Ποια είναι η γνώμη σας για τον πόλεμο στο Ισραήλ με τους Παλαιστίνιους;
Α.Λ.: Ολο αυτό που ξεκίνησε με εκείνη τη σφαγή, η οποία έγινε στο φεστιβάλ και μας συγκλόνισε όλους, είναι κάτι το οποίο δεν πρόκειται να το ξεχάσουμε. Και σαφέστατα αυτό το οποίο έπρεπε να κάνει το Ισραήλ ήταν να απαντήσει. Η θέση μου ήταν υπέρ του Ισραήλ. Τώρα από εκεί και πέρα, όταν βλέπουμε να χάνονται παιδιά σε μια τέτοια κατάσταση, θέλει πολλή προσοχή. Γιατί και ο πόλεμος έχει κάποιους κανόνες που πρέπει να τηρούνται από όλες τις πλευρές.

Δ.Δ.: Αρα δεν είστε εναντίον των Εβραίων.
Α.Λ.: Εχω υποστηρίξει το Ισραήλ.

Δ.Δ.: Στην προσωπική σας ζωή; Είστε ερωτευμένη;
Α.Λ.: Είμαι ερωτευμένη με τη Φωνή Λογικής, πάρα πολύ.

Δ.Δ.: Μόνο; Μα δεν θα κάνετε οικογένεια εσείς; Δεν υπάρχει υποψήφιος;
Α.Λ.: Θέλω να κάνω οικογένεια, αλλά πρέπει να γίνει μια σωστή και αγαπημένη οικογένεια, όπως η οικογένεια με την οποία μεγάλωσα. Θα ήταν πάρα πολύ άδικο για κάποιον άντρα αυτή τη στιγμή να είναι μαζί μου, εφόσον δεν υπάρχει ο χρόνος.

Δ.Δ.: Μα, το έχετε προγραμματίσει έτσι; Προγραμματίζονται αυτά;
Α.Λ.: Δεν προγραμματίζονται αυτά, τυχαίνουν. Αλλά όταν δεν έχεις χρόνο, δεν έχεις χρόνο - είναι πάρα πολύ απλό.

Δ.Δ.: Είστε υπέρ της Ευρωπαϊκής Ενωσης ή εναντίον;
Α.Λ.: Είμαστε υπέρ της Ευρωπαϊκής Ενωσης, υπέρ μιας Ευρώπης των εθνών, όπως λέμε, όχι όμως μιας Ευρώπης των λαθρομεταναστών και των δικαιωματιστών. Πρέπει η Ευρώπη επιτέλους να καταλάβει ότι είναι μια Ενωση η οποία έχει μια πολιτισμική κληρονομιά, το κάθε κράτος έχει τις δικές του αξίες και θα πρέπει να τις διαφυλάξει.

Δ.Δ.: Εγώ είμαι υπέρ του να μιλάτε, κι ας διαφωνώ μαζί σας.
Α.Λ.: Να πω επίσης κάτι για τη Φωνή Λογικής, ότι είμαι κι εγώ υποψήφια, ζητώ κι εγώ σταυρό από τον κόσμο στις ευρωεκλογές. Ο κόσμος να μπει και να διαβάσει το πρόγραμμά μας, αλλά να δει και το άρτιο ψηφοδέλτιο, το οποίο δεν θυμίζει σε τίποτα ριάλιτι σόου.
Φεύγοντας θυμήθηκα τη ρήση του Μάρκου Αυρήλιου στο κορυφαίο πόνημά του «Τα εις εαυτόν»: Τα λόγια είναι άποψη, δεν είναι γεγονός. Τα έργα είναι γεγονός!

Ειδήσεις σήμερα:

Βρετανία: «Η αλήθεια αποσιωπήθηκε για δεκαετίες» - Τι έδειξε η έρευνα για το σκάνδαλο με το μολυσμένο αίμα

Εκλογοδικείο: Χάνει την έδρα ο Ιωάννης Γιάτσιος της ΝΔ, ανακηρύσσεται βουλευτής ο Αθανάσιος Σταυρόπουλος

Μητσοτάκης: Συνάντηση με Λουτσέσκου στη Θεσσαλονίκη - Τον συνεχάρη για το πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr