Κασσελάκης: «Όχι» από Κωνσταντοπούλου και Βαρουφάκη στην προσέγγιση - «Είναι ουρανοκατέβατος, έχει εικόνα πολιτικού τουρίστα»

Κασσελάκης: «Όχι» από Κωνσταντοπούλου και Βαρουφάκη στην προσέγγιση - «Είναι ουρανοκατέβατος, έχει εικόνα πολιτικού τουρίστα»

Μετωπική επίθεση εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Δείτε βίντεο

kasselakis-5-1024x644
Στο θέμα των δυνητικών προοδευτικών συνεργασιών την επαύριον των Ευρωεκλογών επανήλθε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης σε μια προσπάθεια να ελέγξει τη μαζική διαρροή ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προς τα αριστερόστροφα κόμματα, που φαίνεται πλέον να προβληματίζει σοβαρά την Κουμουνδούρου.

Ταυτόχρονα, εξαπέλυσε μετωπική επίθεση εναντίον του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, πολώνοντας στο έπακρο το κλίμα μεταξύ των δύο όμορων πολιτικών χώρων, αν και ο κ. Κασσελάκης φέρεται να επιθυμεί διακαώς μεταγραφές «πράσινων» στελεχών από την νέα σεζόν, για να αυξήσει το δυνητικό του κοινωνικό ακροατήριο.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d1fm212urmb5)

Κλείσιμο
Μιλώντας στο Attica TV, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εκτόξευσε φαρμακερά βέλη κατά του κ. Ανδρουλάκη, απαντώντας αναφορικά με το εάν θα τηλεφωνήσει το βράδυ των εκλογών πως «προφανώς και όχι, αλλά να θυμίσουμε ότι πριν από ένα χρόνο, του κ. Ανδρουλάκη του είχε ξινίσει ο κ. Τσίπρας, δεν ήθελε να συνεργαστεί με τον κ. Τσίπρα, τώρα του φταίω εγώ. Ας μας πει λοιπόν τι θέλει». «Θέλει να είναι Πρωθυπουργός της χώρας; Ας το πει ξεκάθαρα». Εάν θέλει να είναι Πρωθυπουργός της χώρας, ας προσπαθήσει να πάει καλά στις εκλογές, αν θέλει να μείνει Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ή αν θέλει να γίνει Πρωθυπουργός της χώρας, ας μείνει, δικαίωμά του», πρόσθεσε ο κ. Κασσελάκης.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d1fmcs1fnxw1)

Την ίδια στιγμή, η προσπάθεια του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να προσεγγίσει στελέχη και ψηφοφόρους αριστερόστροφων κομμάτων προσκρούει στις προθέσεις των επικεφαλής τους, που στην περίπτωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου και Γιάνη Βαρουφάκη αντίστοιχα, έκλεισαν με το «καλημέρα» κάθε συζήτηση με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ της εποχής Κασσελάκη. Από πλευράς του, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προχώρησε σε μια «αξιολόγηση» του κόμματος της κυρίας Κωνσταντοπούλου, λέγοντας πως «όντως η Πλεύση Ελευθερίας, σας λέω ξεκάθαρα ότι σέβομαι την Κοινοβουλευτική της Ομάδα πάρα πολύ. Και την κα Κωνσταντοπούλου η οποία έχει εκπροσωπήσει τις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών πολύ καλά. Και πραγματικά έχει κάνει πολύ καλές εμφανίσεις και προς τιμήν της, αφιερώνει πάρα πολύ χρόνο στο κοινοβουλευτικό έργο, μένει ώρες και ώρες και εκείνη και η ομάδα της στη Βουλή μέσα», όπως τόνισε ο κ.Κασσελάκης και πρόσθεσε ότι «όντως επιτελούν το έργο για το οποίο πληρώνονται από τον ελληνικό λαό. Και μπράβο τους. Άρα λοιπόν, μπορώ να σας πω ότι φιλοσοφικά έχω μεγάλη ευθυγράμμιση με αυτά. Διαφωνώ πλήρως για τις Πρέσπες, αλλά γενικά, φιλοσοφικά, πολιτισμικά, θεωρώ ότι είναι μια ομάδα πολύ καλή. Μακάρι μαζί να συνεργαστούμε για το καλό της χώρας».

Η επίθεση φιλίας, ωστόσο, του κ. Κασσελάκη δεν φαίνεται να ενθουσιάζει ούτε την κυρία Κωνσταντοπούλου, ούτε τον κ.Βαρουφάκη, καθώς αμφότεροι χθες απέκλεισαν κάθε σχετική συζήτηση. Ειδικότερα, «ο κ. Κασσελάκης, ο άνθρωπος αυτός είναι ουρανοκατέβατος. Έχει έρθει παρά πολύ πρόσφατα στην Ελλάδα. Έχει έτσι μία εικόνα πολιτικού “τουρίστα”, ανθρώπου που τον ξεναγούν στην πολιτική ζωή και στην ζωή της Ελλάδας», εκτίμησε η κυρία Κωνσταντοπούλου στον Real FM, ενώ κατηγορηματικά αντίθετος εμφανίστηκε και ο Γιάνης Βαρουφάκης, λέγοντας για πιθανές, μετεκλογικές συνεργασίες πως «δεν θα υπάρξει πρόσκληση από τον Στέφανο Κασσελάκη, γιατί αν μας καλέσει σε συζήτηση θα του ''κόψουν το συνάλλαγμα'' οι ολιγάρχες», σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά 90.1».

Την ίδια ώρα, ωστόσο, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επιχείρησε ένα γενναίο άνοιγμα στα στελέχη και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, παρά τους υψηλούς τόνους που χρησιμοποίησε κατά της ηγεσίας του. Όπως είπε, «εμείς όμως θα προχωρήσουμε στη δημοκρατική παράταξη που έχει ανάγκη ο τόπος. Και θα προσκαλέσω στελέχη του, πρώην στελέχη, πρώην Υπουργούς αυτού του χώρου, του ΠΑΣΟΚ τον οποίο χώρο σέβομαι πάρα πολύ γιατί κατ' αρχάς η οικογένειά μου ανήκε σ’ αυτό το χώρο, ο πατέρας μου, οι γονείς μου ήταν παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ, μεγαλώνοντας. Απ’ τη μεριά της μητέρας μου, ο παππούς μου ήταν ΚΚΕ, είχε δουλέψει όλη του τη ζωή στη ΔΕΗ, είχε βάλει πυλώνες σε όλη τη χώρα, άρα είχαμε και αυτό το αριστερό έναυσμα στην οικογένεια, αλλά πρακτικά μεγαλώνοντας, ήμασταν με το παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ». Αναφερόμενος στο προσκλητήριο προς τα «πράσινα» στελέχη, «το ζήτημα εδώ πέρα δεν είναι το ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ, το ένα κόμματα, το άλλο κόμμα, είναι οι ζωές των Ελλήνων, των Ελληνίδων και όλων μας να είναι καλύτερες», παρατήρησε ο κ. Κασσελάκης.

Στοχεύοντας στις μεταγραφές

Στον απόηχο των παραπάνω δηλώσεων, «αυτό δεν σημαίνει ότι απευθύνεται στην κυρία Κωνσταντοπούλου την ίδια να ενσωματωθεί», όπως διευκρίνισε χθες για το πλαίσιο των συνεργασιών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στο Action24 η Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Βούλα Κεχαγιά, προσθέτοντας για τον Στέφανο Κασσελάκη ότι «είπε ότι εκτιμά την ΚΟ της για την συγκεκριμένη μάχη». «Εγώ μπορώ να σας πω ότι διαφωνεί απόλυτα μαζί της, για τον τρόπο με τον οποίο η κυρία Κωνσταντοπούλου εκφράζεται για την Συμφωνία των μεταγραφών, απόλυτα, με κάθετο τρόπο» παρατήρησε ακόμη η κυρία Κεχαγιά για τον Πρόεδρο του κόμματος, ξεκαθαρίζοντας πως το προσκλητήριο Κασσελάκη τελικά «ενδεχομένως είναι σε στελέχη, είναι σε ψηφοφόρους».

Απών στις φοιτητικές εκλογές

Εν τω μεταξύ, ενδιαφέροντα μηνύματα για την ψήφο, ιδίως της νεολαίας, αναμένεται να στείλουν και οι σημερινές φοιτητικές εκλογές, μόνο που ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αν και αξιωματική αντιπολίτευση, δεν κατάφερε να συγκροτήσει αυτόνομες, φοιτητικές παρατάξεις του σε όλα τα πανεπιστήμια, με εξαίρεση το Πολιτικό τμήμα της Νομικής Σχολής Αθηνών.

Η ανυπαρξία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στο φοιτητικό κίνημα ευνοεί καταλυτικά άλλους πολιτικούς χώρους, όπως για παράδειγμα το ΚΚΕ και η Νέα Αριστερά, με την τελευταία να εκπροσωπείται σε 71 Σχολές και Τμήματα πανελλαδικά, μέσω του «Δικτύου».

Ειδήσεις σήμερα:

«Μπήκε στο αμάξι και ήθελε να πατήσει τον σύζυγό μου» - Η περιγραφή της 43χρονης για το άγριο ξύλο σε φανάρι στο Αιγάλεω

Ζέστη και σκόνη σήμερα, έρχεται «ψυχρή λίμνη» με μπόρες και πτώση της θερμοκρασίας

Αδιανόητη οικογενειακή τραγωδία στη Βραζιλία: 16χρονος σκότωσε γονείς και αδελφή επειδή του πήραν το κινητό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης