Από την Παλαιστίνη στις Σπέτσες ο Κασσελάκης: Μούδιασμα στον ΣΥΡΙΖΑ για την επαύριον της Κεντροαριστεράς

Σε δύο διαφορετικές, εκλογικές δεξαμενές ενόψει των ευρωεκλογών στοχεύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - «Όχι» σε συνεργασία με ΠΑΣΟΚ αλλά και στο ενδεχόμενο ενός νέου και ενιαίου σχήματος στην Κεντροαριστερά

Να τονώσει το αριστερό του προφίλ από τη μια, εκφράζοντας επί τόπου την συμπαράστασή του στον Παλαιστινιακό λαό και να διατηρήσει την επαφή του με τα «δυναμικά κοινά», μέσα από την συνέντευξή του στην εξοχική κατοικία του, στις Σπέτσες, επιχείρησε ταυτόχρονα χθες ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, στοχεύοντας σε δύο διαφορετικές, εκλογικές δεξαμενές, ενόψει των Ευρωεκλογών.

Με εμφανή τη δυσαρέσκειά του, «το θέμα της ιδιωτικότητας για εμάς, όπως καταλαβαίνεις, δεν είναι μια πραγματικότητα», απάντησε ο κ. Κασσελάκης ξεναγώντας τον Γιώργο Λιάγκα στην παραθεριστική του κατοικία, ενώ «πείτε μου ένα πράγμα, το οποίο το προκάλεσα εγώ» σχολίασε ο ίδιος, αναφερόμενος στις αιτιάσεις περί υπερέκθεσής του στα μίντια και…lifestyle. Αν και απών από την Ελλάδα κατά την στιγμή προβολής της συνέντευξης λόγω της επίσκεψής του στην Παλαιστίνη, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εγκάλεσε τον Πρωθυπουργό για έλλειψη ενσυναίσθησης στο… Tik Tok, ενώ δήλωσε «χαλαρός» σε σχέση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας πως «και πάρα πολύ δουλεύω και καλά περνάω».



Λίγες ώρες αργότερα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ συνόψισε το ταξίδι του στην Παλαιστίνη σε ένα ολιγόλεπτο βίντεο με συνεχείς αναφορές στον ιστορικό ηγέτη του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέα Παπανδρέου και το ρόλο του στη διεθνοποίηση του ζητήματος της Παλαιστίνης, διανθίζοντας την παρέμβασή του με την υπόμνηση της συνεισφοράς του Γιασέρ Αραφάτ. Αν και οι αναφορές του κ. Κασσελάκη στον Ανδρέα Παπανδρέου έχουν πυκνώσει το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο ίδιος απορρίπτει την συνεργασία κορυφής με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αλλά και το ενδεχόμενο ενός νέου και ενιαίου σχήματος στην Κεντροαριστερά, για το οποίο γίνεται πολύς λόγος παρασκηνιακά, με φόντο τις δημοσκοπήσεις.

«Ούτε νέο σχήμα, ούτε ηγεσία»

«Δεν υπάρχει νέο σχήμα ούτε ερωτήματα περί ηγεσίας. Δεν θα ξαναπέσουμε στην παγίδα των τελευταίων εκλογών, όπου αντί να παρουσιάζουμε το κυβερνητικό μας πρόγραμμα, αναλωθήκαμε να απαντάμε στο αν θα πείσουμε τον κ. Ανδρουλάκη να συνεργαστούμε» ανέφερε ο κ. Κασσελάκης στο «Βήμα» επιχειρώντας να κλείσει κάθε σχετική συζήτηση και εξήγησε για την επαύριον των Ευρωεκλογών πως «σας είπα ήδη: θέση στην κοινωνική μας συμμαχία έχουν όσοι και όσες θέλουν και μπορούν να συμβάλουν στην υπόθεση της προοδευτικής πολιτικής αλλαγής. Όχι τα συμπληρώματα της δεξιάς πολιτικής του κ. Μητσοτάκη».

Μούδιασμα και εσωστρέφεια

Την ίδια ώρα, ωστόσο, η πρωτιά του πρώην Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα στη δημοσκόπηση της GPO για τα «Παραπολιτικά» έχει «φουντώσει» τις διεργασίες για την επόμενη ημέρα της Κεντροαριστεράς, επιφέροντας και ένα σχετικό μούδιασμα, στην Κουμουνδούρου.

Ερωτηθείσα σχετικά δύο φορές χθες, η Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Βούλα Κεχαγιά ανέφερε πως «εμείς κοιτάζουμε τις επόμενες 13 ημέρες μέχρι τις ευρωεκλογές, δεν κοιτάζουμε την επόμενη ημέρα μετά τις ευρωεκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ ενωμένος, όλοι μαζί, όλα τα στελέχη μαζί, θα οδηγηθούμε στις κάλπες των ευρωεκλογών, για να υπάρξει ανατροπή της πολιτικής εικόνας, για να υπάρξει απομείωση των ποσοστών της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη. Ο κ. Κασσελάκης ήδη έχει πει ότι στο δρόμο προς το καταστατικό μας συνέδριο θα υπάρξουν αποφάσεις και προσκλητήριο προς όλους τους προοδευτικούς και αριστερούς πολίτες που θέλουν να συμπαραταχθούν και να συμπορευθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Όλα τα άλλα είναι απλώς κάποιες δημοσκοπήσεις που τις διαβάζουμε» εξήγησε η κυρία Κεχαγιά. Μάλιστα, «διάβασα τη δημοσκόπηση, όπως διαβάζουμε όλες τις δημοσκοπήσεις και λαμβάνουμε υπόψη τα συμπεράσματά τους. Δεν θέλω να κάνω ένα σχόλιο για το ποιος είναι πρώτος, καταλληλότερος, να ηγηθεί της κεντροαριστεράς Αυτά είναι ζητήματα που θα τεθούν, αν τεθούν, στο μέλλον», κατέληξε.

Κεχαγιά: «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι μαζί μας»

Επιπλέον, η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε και απέναντι στο ενδεχόμενο ο πρώην Πρόεδρος του κόμματος να συμμετάσχει σε κάποια προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρώην πρόεδρός μας, είναι μαζί μας, συμπορεύεται με τον ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την κρίσιμη μάχη των ευρωεκλογών και είναι τιμή μας που μας εκπροσωπεί και στην κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης». «Αυτό το είδαμε και με την παρουσία του, όταν έγινε παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, στην κεντρική εκδήλωση που κάναμε», συμπλήρωσε.

Εσωστρέφεια και νευρικότητα

Η κινητικότητα, πάντως, που επιδεικνύει ο πρώην Πρωθυπουργός με επίκεντρο τη Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη που διοργανώνει στις 17-18 Ιουνίου το Ινστιτούτο του, σε συνδυασμό με την πρωτοκαθεδρία του στις δημοσκοπήσεις για την «ενιαία Κεντροαριστερά» έχουν αυξήσει τα επίπεδα νευρικότητας στους κόλπους των Κασσελίστας, πυροδοτώντας νέες εστίες εσωστρέφειας, με τα βέλη τους να στρέφονται κατά βουλευτών και στελεχών της «προεδρικής φρουράς», δηλαδή με ευθεία αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα.

Στο μικροσκόπιο και ο Φάμελλος

Από τα φίλια πυρά δεν εξαιρείται ούτε ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος υπεραμύνθηκε της διακυβέρνησης Τσίπρα κατά την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή, ενώ υπενθύμισε με νόημα πως «ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ του Αλέξη Τσίπρα με υπουργό Εξωτερικών τον Νίκο Κοτζιά, δεν υπολόγισε το “πολιτικό κόστος” αλλά προέταξε το συμφέρον της πατρίδας. Προώθησε τη Συμφωνία των Πρεσπών, που τότε ο κ. Μητσοτάκης, επιλέγοντας να ταυτιστεί με εθνικιστικές και ακροδεξιές φωνές, χαρακτήριζε αρνητική», κατά την κατάθεση πρότασης νόμου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την κύρωση των τριών μνημονίων με τη Βόρεια Μακεδονία, στη Βουλή.

Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σωκράτης Φάμελλος γίνεται στόχος των Κασσελίστας, καθώς η ατμόσφαιρα ανάμεσα στον «στενό κύκλο» του Στέφανου Κασσελάκη και στον επικεφαλής της ΚΟ υπήρξε από μήνες ηλεκτρισμένη, όπως φάνηκε από την εξαίρεσή του από τις αρχικές συνεδριάσεις του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος.

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ συνεχίζει να χτυπά τη Ράφα παρά τον σάλο για τους θανάτους αμάχων - Συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

«Rolex-gate» στο Περού: Η εισαγγελία καταθέτει στο Κογκρέσο συνταγματική προσφυγή εναντίον της προέδρου Μπολουάρτε

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr