Μανώλης Χριστοδουλάκης: Να σηκώσουμε το ΠΑΣΟΚ ξανά ψηλά

Μανώλης Χριστοδουλάκης: Να σηκώσουμε το ΠΑΣΟΚ ξανά ψηλά

«Δίνουμε μάχη ιδεών, δίνουμε μάχη αρχών, δίνουμε μάχη θέσεων, αλλά δίνουμε και μάχη με τους ανθρώπους μας στην πρώτη γραμμή», τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

xristodoylakis-xr
«Συνέπεια, διαρκής λογοδοσία στην πολιτική και διαφάνεια στο έργο και τα πεπραγμένα μας». Με αυτό το τρίπτυχο ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Χριστοδουλάκης, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους στη Βουλή, παρουσίασε σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα στον Γέρακα το κοινοβουλευτικό του έργο για την περιοχή που τον εξέλεξε.

Παρουσία εκατοντάδων πολιτών της Ανατολική Αττικής και μέσα σε ένα πολύ θερμό κλίμα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ανέπτυξε όλα εκείνα τα θέματα που έχει αναδείξει με τις παρεμβάσεις και τις πρωτοβουλίες του από την πρώτη ημέρα στη Βουλή. Αναφέρθηκε στις διεκδικήσεις του, με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις και ερωτήσεις που έχει καταθέσει στη Βουλή για αξιοπρεπή πρόσβαση των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής σε δημόσιες δομές Υγείας με κύριο στόχο, όπως τόνισε τη δημιουργία Δημόσιου Γενικού Νοσοκομείου στην περιοχή. Παρουσίασε τις παρεμβάσεις του για την επέκταση του προαστιακού, της Αττικής Οδού και της γραμμής 2 του Μετρό, ώστε να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι περιοχών της Ανατολικής Αττικής. Ιδιαίτερο βάρος έδωσε σε θέματα περιβάλλοντος, όπως αυτό των λατομείων Διονύσου, του ΧΥΤΒΕΑ Τανάγρας και του εργοστάσιο ανακύκλωσης λυμάτων στο Μαραθώνα που έχει αναδείξει. Υπογράμμισε τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει για θέματα πολιτικής προστασίας, ασφάλειας και αστυνόμευσης, αλλά και τις παρεμβάσεις του για κοινωνικά θέματα, όπως για παράδειγμα τη δημιουργία Κέντρου Κακοποιημένων Γυναικών στην Ανατολική Αττική.
Απολογισμός 1 Έτους Κοινοβουλευτικού έργου Μανώλη Χριστοδουλάκη για την Ανατολική Αττική

Κλείσιμο
Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης στην τοποθέτηση του έκανε λόγο για «το διαφορετικό παράδειγμα στην πολιτική» που όπως είπε πρέπει να φέρουμε και με τη λογοδοσία.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να αντιλαμβανόμαστε την εντολή του εκλογικού σώματος, ως ευθύνη και υποχρέωση. Και ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ευθύνης, είναι και η λογοδοσία. Οφείλουμε να κρινόμαστε διαρκώς και να αξιολογούμαστε από όλους εσάς για το τι απέγινε τελικά η ψήφος του καθενός. Πρέπει να αποδεικνύουμε με τα έργα μας και τις πράξεις μας, ότι κάθε μέρα που περνάει θα δικαιώνουμε τη στήριξη και την εμπιστοσύνη σας. Και αυτό θέλουμε να κάνουμε και σήμερα εδώ. Αυτή είναι η έννοια της λογοδοσίας και του διαφορετικού παραδείγματος που θέλουμε να φέρουμε στην πολιτική», τόνισε ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής.
manolis_ch3

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης κλείνοντας την παρουσίαση του κοινοβουλευτικού του έργου σημείωσε πως «ό,τι πετύχαμε, το πετύχαμε μαζί. Αν δεν ήσασταν όλοι εσείς τίποτα δεν θα τα είχαμε καταφέρει».

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στο διακύβευμα των Ευρωεκλογών, δίνοντας το στίγμα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, το οποίο όπως είπε, είναι ο μόνος αξιόπιστος εναλλακτικός πόλος διακυβέρνησης απέναντι στις πολιτικές της ΝΔ.

Χαρακτήρισε κρίσιμη την εκλογική μάχη των ευρωεκλογών τονίζοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ, δεν ήταν ποτέ, δεν είναι και δεν πρόκειται να γίνει κόμμα αντίδρασης, κόμμα αγανάκτησης, κόμμα απογοήτευσης, κόμμα λαϊκισμού, κόμμα που θα απορροφά τη δυσαρέσκεια και θα την περιχαρακώνει σε μια γυάλα πολιτικής καθαρότητας. Το ΠΑΣΟΚ ήξερε και ξέρει να απάντα σε όλες και ειδικά στις πιο δύσκολες στιγμές. Ήξερε και ξέρει να παίρνει το βάρος της ευθύνης στις πλάτες του, και με οδηγό τις ιδέες και τις προτάσεις του, να δίνει μάχη ώστε να αλλάξουμε τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας. Και αυτό είναι που προσδιορίζει και οριοθετεί σήμερα και τους νέους στόχους της παράταξης μας. Το ΠΑΣΟΚ θέλουμε να ορθώσει ανάστημα και να παρουσιάσει μία εναλλακτική αντιπρόταση διακυβέρνησης του τόπου, να δώσει διέξοδο στις αγωνίες των πολιτών. Το πρώτο μεγάλο βήμα για να το πετύχουμε, είναι οι επερχόμενες Ευρωεκλογές».
manoli_ch4

Ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΠΑΣΟΚ, τόνισε σε άλλο σημείο της τοποθέτησης του ότι «σήμερα είναι η ώρα, όλοι εμείς που δεν λυγίσαμε στα δύσκολα, να δώσουμε μαζί ενωμένοι ξανά, ακόμα μια κρίσιμη εκλογική μάχη. Να σηκώσουμε την παράταξη, να σηκώσουμε το ΠΑΣΟΚ, να σηκώσουμε ξανά τον ήλιο μας ψηλά. Να τη δώσουμε τη μάχη ενωμένοι και στρατευμένοι όλοι μαζί και αυτή θα είναι η νικηφόρα. Δίνουμε μάχη ιδεών, δίνουμε μάχη αρχών, δίνουμε μάχη θέσεων, αλλά δίνουμε και μάχη με τους ανθρώπους μας στην πρώτη γραμμή».

Κλείνοντας μάλιστα την εκδήλωση, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής, κάλεσε όλους τους υποψήφιους ευρωβουλευτές να ανέβουν στο βήμα, δίνοντας έτσι το έναυσμα για έναν πετυχημένο αγώνα.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν, δήμαρχοι και αυτοδιοικητικοί της περιοχής, αλλά και πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, βουλευτές, αλλά και υποψήφιοι ευρωβουλευτές.

Μεταξύ αυτών ήταν οι πρώην υπουργοί Κώστας Σκανδαλίδης και Κατερίνα Μπατζελή, η Ελένη Βατσινά, ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σαλαγιάννης, η Τόνια Αντωνίου, ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος, οι δήμαρχοι Παλλήνης Χρήστος Αηδόνης, Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας και Σπάτων-Αρτέμιδας Δημήτρης Μάρκου, o Γιάννης Μίχας, oι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, Φίλιππος Σαχινίδης, Γιώργος Καλλιακμάνης, Κώστας Τσουκαλάς, Ηλίας Κικίλιας, Γιάννης Βαρδακαστάνης, Μιχάλης Αεράκης, Μαριζέτα Αντωνοπούλου, Άννα Βερούλη, Παναγιώτης Δημόπουλος, Μαρινίκη Θεοδώρου, Γρηγόρης Λαμπράκης και Γεωργία Σωτηροπούλου.
manolis_ch2

Ακολουθεί συνοπτική παρουσίαση των παρεμβάσεων του Μανώλη Χριστοδουλάκη όπως παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση:

ΥΓΕΙΑ

Νοσοκομείο Ανατολικής Αττικής
Εκσυγχρονισμός και
στελέχωση Κέντρων Υγείας
Δομές Υγείας του Δ. Αχαρνών

ΥΠΟΔΟΜΕΣΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Επέκταση Προαστιακού Σιδηρόδρομου προς Λαύριο και Ραφήνα
Επεκτάσεις Αττικής Οδού προς Λαύριο, Ραφήνα και σήραγγα Ηλιουπόλεως
Επέκταση Γραμμής 2 του Μετρό μέχρι τις Αχαρνές
Θέματα συγκοινωνιών απομακρυσμένων περιοχών
Πλευρικά διόδια στον κόμβο Βαρυμπόμπης
Έργα ολοκλήρωσης δικτύου αποχέτευσης

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Λατομεία Διονύσου
Λειτουργία ΧΥΤΒΕΑ Τανάγρας και επιμόλυνση Ασωπού ποταμού
Προστασία Υδροβιότοπου Σκάλας Ωρωπού
Θέματα κατηγοριών δόμησης στη Βούλα
Εργοστάσιο Ανακύκλωσης λυμάτων στον Μαραθώνα
Προστασία Ρέματος Ραφήνας
Πολεοδομικό σχέδιο στο Κίτσι

ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Θέματα εθελοντών πολιτικής προστασίας
Καταβολή αποζημιώσεων για τις πυρκαγιές:
στην Πάρνηθα (Αχαρνές)
στο Μάτι
στον Δ. Σαρωνικού
Νέος κανονισμός πυροπροστασίας
Προστασία πευκοδάσους Σχινιά
Νέο Πολεοδομικό Σχέδιο στο Μάτι

ΑΣΦΑΛΕΙΑΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ

Συνολική παρέμβαση για την αστυνόμευση στην Αν. Αττική
Επιμέρους παρεμβάσεις για Αρτέμιδα, Αυλίζα (Αχαρνές), Νέα Μάκρη, Γέρακα, Βούλα, Ωρωπό και Δ. Σαρωνικού

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Δημιουργία Κέντρου Κακοποιημένων Γυναικών στην Ανατολική Αττική
Παρέμβαση για τον σχολικό εκφοβισμό
Υποστήριξη της μεταφοράς μαθητών ΑμεΑ στα Ειδικά Σχολεία

ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Παρέμβαση για τις εργατικές κατοικίες στο Μενίδι
Αξιοποίηση ΚΕΛ Κορωπίου για την άρδευση στον κάμπο των Μεσογείων
Κτιριακές υποδομές σχολείων στην Ανατολική Αττική
Παρέμβαση απέναντι στο κλείσιμο του καταστήματος της ΕΤΕ στον Ωρωπό
Αθλητικά Σχολεία Ανατολικής Αττικής
Παρέμβαση απέναντι στο κλείσιμο του Ιππόδρομου Μαρκοπούλου
Θέματα των αλιέων στα παράλια της Ανατολικής Αττικής
Θέματα ακίνητης περιουσίας στους Δήμους Λαυρεωτικής και Σαρωνικού
Θέματα οχλήσεων από τη λειτουργία του Εθνικού Αερολιμένα στις γειτονικές περιοχές

Ειδήσεις σήμερα:

Σάλος στην Ιταλία μετά από τοποθέτηση του Πάπα για τους γκέι στην καθολική εκκλησία: Έχουμε ήδη αρκετούς από αυτούς

Ανατροπή στην επίθεση με μαχαίρι στη Νίκαια - Αυτοτραυματίστηκε η 57χρονη, λέει ο ιατροδικαστής

Ο Μητσοτάκης επιλέγει την αντιπαράθεση με τη «lifestyle τοξικότητα» Κασσελάκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης