Κασσελάκης: Θα ξαναπάω στην Παλαιστίνη, θα έχουμε και ακτιβιστική δραστηριότητα ως ΣΥΡΙΖΑ

«Και ο Ένγκελς βιομήχανος ήταν» απάντησε στο ΚΚΕ - «Είμαστε ξεκάθαρα με το μέρος της Παλαιστίνης, αυτή είναι η σωστή πλευρά της Ιστορίας»

Απαντήσεις για το οικονομικό του πρόγραμμα, τη νέα δομή του ΣΥΡΙΖΑ, τη διακυβέρνηση Τσίπρα, αλλά και το πρόσφατο ταξίδι του στην Παλαιστίνη, έδωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

Την επομένη της κατάκτησης του Conference League από τον Ολυμπιακό, ο ίδιος δήλωσε «πολύ υπερήφανος για την Ελλάδα» μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, με φόντο τη χθεσινή νίκη του Ολυμπιακού. «Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ καλό να έχουμε επιτυχίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο» πρόσθεσε, λέγοντας ότι «στις 9 Ιουνίου έχουμε το ίδιο χρώμα, κι εμείς κόκκινο και άσπρο» ο Ολυμπιακός και το κόμμα του, αν και «δεν είναι οι καταβολές μου από τον Πειραιά» όπως είπε.

«Πρόκειται για μια εθνοκάθαρση»

Με νωπή την επίσκεψή του στην Παλαιστίνη και την κριτική που δέχεται εκ μέρους της κυβέρνησης, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ απάντησε πως «καταρχάς δείχνει μια μεγάλη ανησυχία εκ μέρους της ΝΔ ότι καλά καλά πριν πάω στην εμπόλεμη ζώνη, άρχισαν την καραμέλα περί σέλφι» σχολιάζοντας ότι «η Παλαιστίνη είναι η Παλαιστίνη και η Παλαιστίνη πρέπει να αναγνωριστεί άμεσα. Η κυβέρνηση Νετανιάχου και τώρα έχει όχι μόνο προχωρήσει βάναυση σφαγή στη Γάζα, αλλά καταπατά και τις συμφωνίες στη δυτική όχθη» τόνισε ο κ. Κασσελάκης.

Στο ίδιο πλαίσιο, «εδώ πρόκειται για μια εθνοκάθαρση αν όχι για μια γενοκτονία» ανέφερε, λέγοντας πως δεν μπορώ να συναντήσω αυτή τη στιγμή μια κυβέρνηση που αυτή τη στιγμή προκαλεί το θάνατο δεκάδων χιλιάδων αμάχων. Όπως ξεκαθάρισε, δεν μπορεί να «κάθεται κάποιος αυτή τη στιγμή να αμνηστεύει» την ισραηλινή κυβέρνηση, τασσόμενος υπέρ της γραμμής που έχει χαράξει ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ.



«Είμαστε ξεκάθαρα με το μέρος της Παλαιστίνης, αυτή είναι η σωστή πλευρά της Ιστορίας» ξεκαθάρισε ο κ. Κασσελάκης.

Αναφορικά με την κύρωση των μνημονίων της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο ίδιος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «εκείνοι είναι που εργαλειοποίησαν αυτό το ζήτημα, δίχασαν κόσμο τον κατέβασαν στους δρόμους» και κάλεσε την ΝΔ να πάει στο VMRO «να συμφωνήσουν μια επωφελή συμφωνία». Αλλιώς ας παραδεχθεί ότι την εργαλειοποίησε και ότι λέει ψέματα για άλλη μια φορά στον ελληνικό λαό, επισήμανε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κληθείς να σχολιάσει την υπόθεση των Τεμπών, «όντως είναι έγκλημα» παρατήρησε ο κ. Κασσελάκης, εξηγώντας πως είναι «ένα έγκλημα ανθρώπινων επιλογών». Μάλιστα, «η ανθρώπινη ευθιξία, η δικαιοσύνη δεν είναι κομματικό ζήτημα, είναι ζήτημα Δημοκρατίας» υποστήριξε, για να συμπληρώσει πως «εμείς ζητάμε λοιπόν να τηρηθούν οι θεσμοί».

Επιπλέον, εγκάλεσε την ΝΔ πως «δεν σέβεται την νοημοσύνη του Έλληνα πολίτη. Αυτή είναι η αλαζονεία του 41%» όπως είπε, ενώ συνέχισε, υποστηρίζοντας πως στις «9 Ιουνίου αυτή η αλαζονεία θα πάρει την απάντησή της από τον ελληνικό λαό».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τότε, αυτό που ήθελε η κοινωνία να κάνει» το 2015

Αναφορικά με το κόμμα του, «ξέρω πάρα πολύ καλά ότι πάρα πολύς κόσμος απογοητεύτηκε από το ΣΥΡΙΖΑ του 2015 και εγώ ο ίδιος που ήμουν στο εξωτερικό, ήμουν απογοητευμένος» ανέφερε, λέγοντας για τον προκάτοχό του πως ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι θα προσπαθήσουμε να επαναδιαπραγματευθούμε τα μνημόνια. «Όταν αφήνεις το 2015 μηδέν ευρώ στα ταμεία, αυτό σημαίνει αποτυχία εφαρμογή» σημείωσε για την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, τονίζοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τότε, αυτό που ήθελε η κοινωνία να κάνει». Ωστόσο, «έγιναν λάθη, τα έχει παραδεχθεί ο προκάτοχός μου πολλές φορές» πρόσθεσε.

Πλαφόν στο ρεύμα

Ακόμη, ο κ. Κασσελάκης υπενθύμισε ότι «έχω κατηγορήσει το ύψος του μαξιλαριού» αναφέροντας για τη διακυβέρνηση Τσίπρα πως «ήταν μια έντιμη διακυβέρνηση» αντιδιαστέλλοντάς την με την σημερινή. Στην κατεύθυνση αυτή, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εντόπισε πηγές κερδοσκοπίας στα ψηφιακά έργα, τους μεσάζοντες στα τρόφιμα και στις τράπεζες, προαναγγέλλοντας ότι «μπορούμε να νομοθετήσουμε 5% πλαφόν στο κέρδος στο ηλεκτρικό ρεύμα».

Επιπρόσθετα, έκανε ειδική μνεία στην Υγεία και την Παιδεία, λέγοντας για την πρώτη ότι όχι μόνο χάσει το δημόσιο χαρακτήρα της, αλλά και πως δεν είμαστε πια κοντά στο ότι η Υγεία είναι δικαίωμα. Ως προς τις πηγές χρηματοδότησης του κοινωνικού κράτους, «έχουμε πάρα πολύ υψηλή φορολόγηση» υποστήριξε, παρατηρώντας πως «η ερώτηση είναι πού πάνε τα χρήματα». «Πάνε στις τράπεζες, στις εισηγμένες στα χρηματιστήρια» αντέτεινε ο κ. Κασσελάκης.

Είμαι πιο παρεμβατικός

Για το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ επί των ημερών του είναι λιγότερο ή περισσότερο παρεμβατικός, «δεν σκέφτομαι καν αυτές τις ταμπέλες» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «χρειάζεται ένα παρεμβατικό κράτος να λύσει τα μεγάλα, κοινωνικά προβλήματα». Είμαι πιο παρεμβατικός, αλλά ταυτόχρονα αυτό δεν σημαίνει ότι το κράτος είναι σπάταλο, υπογράμμισε ο κ. Κασσελάκης, περιγράφοντας για την επόμενη περίοδο πως ο ΣΥΡΙΖΑ «θα εκσυγχρονιστεί όλη η δομή του κόμματος». «Σας υπόσχομαι ότι δεν έχουμε καμία δέσμευση σε μηχανισμούς συμφερόντων» πρόσθεσε.

«Και ο Ένγκελς βιομήχανος ήταν»

Τέλος, ερωτηθείς για την επίσκεψή του στο Μουσείο Μπελογιάννη και την αντίδραση του ΚΚΕ, είναι μεγάλη μου τιμή να ηγούμαι του κόμματος που έφτιαξε το Μουσείο Μπελογιάννη, υποστήριξε ο κ. Κασσελάκης, απαντώντας προς τον Περισσό ότι η νοοτροπία της λογοκρισίας δεν ανήκει στη φιλοσοφία της Αριστεράς.

«Και ο Ένγκελς βιομήχανος ήταν» ανταπάντησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, διερωτώμενος εάν ένα αριστερό κόμμα δεν καταψηφίζει την ισότητα στο γάμο, ενώ για την Παλαιστίνη, «θα ξαναπάω» και «θα έχουμε και ακτιβιστική δραστηριότητα ο ΣΥΡΙΖΑ στην Παλαιστίνη» κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από την παράσυρση της μητέρας και του 14 μηνών παιδιού της

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πιέσεις στον Μπάιντεν να επιτρέψει στο Κίεβο να πλήξει με αμερικανικά όπλα ρωσικό έδαφος

Καιρός: Χτυπάει 30άρια ο υδράργυρος - Άνοδος της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr