Δημοσκόπηση Pulse: Στο 32% η ΝΔ, με προβάδισμα 15,5 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ - Δεν έχουν «κλειδώσει» η 2η και η 4η θέση

Δημοσκόπηση Pulse: Στο 32% η ΝΔ, με προβάδισμα 15,5 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ - Δεν έχουν «κλειδώσει» η 2η και η 4η θέση

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι 2,5 μονάδες πάνω από το ΠΑΣΟΚ, αλλά η διαφορά παραμένει στα όρια του στατιστικού λάθους - «Ντέρμπι» Ελληνικής Λύσης με ΚΚΕ, με τα δύο κόμματα να εμφανίζουν πτώση μισής μονάδας - Στο όριο Νίκη, Πλεύση Ελευθερίας, ΜεΡΑ25 και Νέα Αριστερά

kalpi-arthrou_2
Την εκλογική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη επαναβεβαιώνει η μέτρηση της Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Σκάι. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Μητσοτάκης επιλέγεται ως καταλληλότερος πρωθυπουργός από το 35% του εκλογικού σώματος, «πιάνοντας» το πάνω όριο της ΝΔ, όπως το καταγράφει η Pulse. 

Η συγκεκριμένη μέτρηση, επτά ημέρες πριν από τη λήξη της προεκλογικής περιόδου, έρχεται να προστεθεί σε εκείνες που δεν «κλειδώνουν» την δεύτερη και την τέταρτη θέση, ενώ καταγράφει 4 μικρότερα κόμματα, δηλαδή τη Νίκη, την Πλεύση Ελευθερίας, το ΜεΡΑ25 και τη Νέα Αριστερά  στην «κόψη του ξυραφιού» ως προς την εκπροσώπησή τους στο ευρωκοινοβούλιο. 

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d1o0kiniie61)


Κλείσιμο
Η «γκρίζα ζώνη»(αναποφάσιστοι, άκυρο, λευκό) είναι στο 12,7% καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την κάλπη,οριακά αυξημένη σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της Pulse, οπότε είχε καταγραφεί στο 12,5%. Σημειώνεται ότι συνήθως οι ψηφοφόροι της «γκρίζας ζώνης» τείνουν να μειώνονται όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές. 

Ως προς το εύρος των ποσοστών, η εταιρεία δίνει τη Νέα Δημοκρατία από 29,1 ως 34,9%, τον ΣΥΡΙΖΑ από 14,2 ως 18,8%, το ΠΑΣΟΚ από 11% ως 15% (εξ ου και δεν «κλειδώνει» την δεύτερη θέση παρά το σαφές προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, την Ελληνική Λύση από 6,9% ως 10,1% και το ΚΚΕ από 5,9% ως 9,1%. 

Στη συγκεκριμένη μέτρηση, Νίκη, Πλεύση Ελευθερίας και ΜεΡΑ25 «γράφουν» 3,5% στην εκτίμηση ψήφου με το σενάριο κατανομής αναποφάσιστων της εταιρείας και δείχνουν - μαζί με την Νέα Αριστερά, που καταγράφηκε στο 3% - ότι θα παλέψουν ως το τέλος για να εκπροσωπηθούν στο ευρωκοινοβούλιο. 

Η συμμετοχή

Η βεβαιότητα συμμετοχής στις εκλογές αυξάνεται με την ηλικία - είναι χαρακτηριστικό ότι από τους άνω των 60, το 87% δηλώνει με απόλυτη βεβαιότητα ότι θα ψηφίσει, ενώ στην ηλικιακή ομάδα των 17-29 ετών το αντίστοιχο ποσοστό δεν ξεν ξεπερνά το 40%. Πάντως, το 90% των ερωτηθέντων είπαν ότι είναι πολύ ή αρκετά βέβαιοι ότι θα ψηφίζουν το κόμμα  που επιλέγουν μέχρι σήμερα. 


Δείτε την έρευνα: 
PULSE-2
PULSE-3
PULSE-4
PULSE-5
PULSE-6
PULSE-7
PULSE-8
PULSE-9
PULSE-10
PULSE-11
PULSE-12
PULSE-13
PULSE-14
PULSE-15
PULSE-1
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης