Κυριάκος Μητσοτάκης: Εκλογικό φίνις με θετική ατζέντα - Έρχεται με επέκταση των δικαιούχων το δεύτερο «Σπίτι μου»

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εκλογικό φίνις με θετική ατζέντα - Έρχεται με επέκταση των δικαιούχων το δεύτερο «Σπίτι μου»

Τις πρωτοβουλίες και τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης προτάσσει ο πρωθυπουργός - Σήμερα στα Ποσειδώνια για την πρώτη e-νηολόγηση

mitsotakis-diakanaliki_2
Η χθεσινή είδηση της διακαναλικής συνέντευξης του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Χανιά ήταν η «συγκεκριμενοποίηση» της διεύρυνσης του δημοφιλούς προγράμματος «Σπίτι Μου» και για νέους δικαιούχους, αλλά και η επέκταση της περιμέτρου των δικαιούχων με τη συμπερίληψη σε αυτούς και των σαραντάρηδων. Πρόκειται για ένα μέτρο που ενδιαφέρει δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν στεγαστικό πρόβλημα και έρχονται αντιμέτωποι με το δίλημμα αν πρέπει να συνεχίσουν να πληρώνουν υπέρογκα ενοίκια ή να επιδιώξουν την αγορά ενός δικούς τους σπιτιού, πλην όμως δεν έχουν τους διαθέσιμους πόρους.

Η προαναγγελία του μέτρου που θα τρέξει από τον Σεπτέμβριο δια στόματος του κ. Μητσοτάκη, αλλά και ο προσδιορισμός της χρηματοδότησης του από τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης, όπως έγραψε χθες το protothema.gr, εντάσσεται στο μπουκέτο της «θετικής ατζέντας» που ο κ. Μητσοτάκης θέλει να προτάξει ως το «φίνις» της προεκλογικής περιόδου την ερχόμενη Παρασκευή.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d1pdeuhi5fjl)


Κλείσιμο
Ο πρωθυπουργός θέλει οι πολίτες να πάνε την Κυριακή στην κάλπη με επίγνωση των πρωτοβουλιών και των μεταρρυθμίσεων που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση, εστιάζοντας ιδιαίτερα σε αυτές που αφορούν τη ζωή και την καθημερινότητά τους. Και αναμφίβολα το στεγαστικό ζήτημα είναι κάτι που αφορά ιδιαίτερα τους νεότερους, με τη γενιά των σαραντάρηδων να είναι αυτή που δέχθηκε το «ωστικό κύμα» των Μνημονίων, ενώ πρόκειται για μια ηλικιακή ομάδα που είναι και εκλογικά συνεπής.

Φουλ επίθεση στον Κασσελάκη

Στοχεύοντας ευθέως στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, ο κ. Μητσοτάκης εστιάζει τα πυρά του στο θέμα του πόθεν έσχες του. Μάλιστα, η χθεσινή προαναγγελία Κασσελάκη ότι σήμερα θα το δημοσιοποιήσει στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη προκάλεσε… ενδιαφέρον στο κυβερνητικό στρατόπεδο, με αρκετούς να αναρωτιούνται πόσο λεπτομερής θα είναι αυτή η παρουσίαση, σε ποια περίοδο θα αφορά και αν θα καλύπτει και το «πόθεν» πέραν του «έσχες». Παράλληλα, ένα ζήτημα που εγείρεται από αρμόδιες πηγές είναι αν ο κ. Κασσελάκης θα παρουσιάσει και το πόθεν έσχες του συζύγου του Τάιλερ Μακ Μπεθ, ο οποίος είναι επίσης υπόχρεος από τη στιγμή που ο νόμος για την ισότητα στον πολιτικό γάμο έχει πάρει ΦΕΚ και άρα ισχύει και στη χώρα μας ο πολιτικός γάμος που οι δύο άνδρες έχουν τελέσει στις ΗΠΑ.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d1peao4h4pyp)


Κινητοποίηση αυτοδιοικητικών

Στη μάχη των ευρωεκλογών, πάντως, η ΝΔ ρίχνει όλα τα της όπλα, σε μια προσπάθεια να πετύχει τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση. Εξ ου και η μεγάλη αποψινή εκδήλωση στο Green Park, όπου θα δώσουν το παρών εκατοντάδες δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και στελέχη της αυτοδιοίκησης που πρόσκεινται στη ΝΔ. Η αυτοδιοίκηση είναι, άλλωστε, ένα πεδίο, όπου η Νέα Δημοκρατία διατηρεί συντριπτική υπεροχή τα τελευταία χρόνια, ενώ ελέγχει και την ΚΕΔΕ, όπου πρόσφατα έγιναν εκλογές. Κομβικό ρόλο για την οργάνωση της εν λόγω εκδήλωσης έχει ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος είχε την ευθύνη των κλιμακίων της ΝΔ στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, ενώ από το κυβερνών κόμμα καίριο οργανωτικό ρόλο έχουν ο γραμματέας Αυτοδιοίκησης Διονύσης Χατζηδάκης και η γραμματέας του κόμματος Μαρία Συρεγγέλα.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός θα έχει βρεθεί και στα εγκαίνια των Ποσειδωνίων, όπου αναμένεται να παρακολουθήσει και την πρώτη e-νηολόγηση μέσω gov.gr, project που έχουν επιμεληθεί ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης και ο υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης, σε μια προσπάθεια να διευκολυνθεί και να απλουστευθεί μια καίρας σημασίας διαδικασία που αποτελούσε χρόνιο αίτημα της ναυτιλιακής κοινότητας.

Φινάλε στις μεγάλες πόλεις

Μετά τη διήμερη περιοδεία στην Κρήτη, όπου βρέθηκε σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά, στέλνοντας μήνυμα κατά της αποχής, ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει αυτές τις μέρες με επισκέψεις και ομιλίες σε μεγάλες πόλεις. Την Τρίτη προγραμματίζει να είναι στη Λάρισα, όπου επίσης θα εγκαινιάσει το νέο συντονιστικό κέντρο Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας, ενώ την Τετάρτη θα βρίσκεται εκ νέου στη Θεσσαλονίκη, όπου το βράδυ προγραμματίζεται να μιλήσει στο λιμάνι της πόλης. Η «αυλαία» θα πέσει το απόγευμα της Παρασκευής, με την κεντρική προεκλογική ομιλία του πρωθυπουργού στο Σύνταγμα.

Ειδήσεις σήμερα:

Τραυματίστηκε η Δαλάκα, αλλαγές στο Survivor ανακοίνωσε ο Λιανός - Δείτε βίντεο

Σπηλιωτόπουλος: Δέκα χρόνια ήμουν «άστεγος» με ψυχική απόσταση από τη ΝΔ

Πέθανε ο αστυνομικός που είχε τραυματιστεί από την επίθεση του 25χρονου Αφγανού στο Μανχάιμ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης