Γεωργιάδης: Το πόθεν έσχες Κασσελάκη έχει πολλές πλημμέλειες

Γεωργιάδης: Το πόθεν έσχες Κασσελάκη έχει πολλές πλημμέλειες

«Και o ίδιος το είχε παραδεχτεί ότι παραβίασε το νόμο», ανέφερε ο υπουργός Υγείας

georgiadis
Το πόθεν έσχες που παρουσίασε χθες κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, σχολίασε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας ότι αυτό έχει πολλές πλημμέλειες.

«Θεωρώ απίθανο να μην ασκηθεί δίωξη στο πρόσωπο του κ. Κασσελάκη»

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε αρχικά ο υπουργός Υγείας, κ. Γεωργιάδης: «Θεωρώ απίθανο να μην ασκηθεί δίωξη στο πρόσωπο του κ. Κασσελάκη από τον οικονομικό εισαγγελέα (…). Και ίδιος το είχε παραδεχτεί ότι παραβίασε το νόμο (…). Θα πάει στο δικαστήριο και αναλόγως δεν μπορώ να πω εγώ. Εμένα δεν μου αρέσει να προδικάζω δικαστικές αποφάσεις, αλλά μου φαίνεται απίθανο να μην ασκηθεί δίωξη, διότι εδώ υπάρχει τυπική παράβαση. Τώρα η δήλωση ότι δεν γνώριζε τον νόμο δεν έχει μεγάλη νομική αξία (…). Αυτό που παρουσίασε δεν ταυτίζεται με τη δήλωση που είχε κάνει το ’23. Διότι, αυτό που παρουσίασε χθες ήταν μία συνολική περιουσία με ακίνητα, αυτοκίνητα και επενδυτικά προϊόντα και καταθέσεις περίπου 5 εκατομμύρια συνολική αξία, δάνεια 1,8 εκατομμύρια και μία αγορά σπιτιού που δεν έγραφε τη σελίδα. Άρα, ο κ. Κασσελάκης σήμερα είναι αυτός που έχει περίπου 1,2 εκατομμύρια μετρητά και 2 ακριβά σπίτια και 2 πολύ ακριβά αυτοκίνητα (…). Κατά συνέπεια λοιπόν, δεν συνάδουν αυτά που παρουσίασε χθες με αυτά που έλεγε ο κ. Κασσελάκης ότι είναι πολύ ευκατάστατος, ότι έχει οικονομική ευχέρεια και ότι δεν χρειάζεται να δουλέψει ποτέ στη ζωή του».

«Αυτό που παρουσίασε ο κ. Κασσελάκης δεν είναι σε καμία περίπτωση πόθεν έσχες- Είναι μια απλή περιγραφή, ένα εξελάκι»

Όπως και υπογράμμισε, «πρώτα απ’ όλα δεν υπάρχει καμία παρουσίαση πόθεν έσχες. Μη λέμε πράγματα που δεν στέκουν. Έχουμε ένα θέμα στο οποίο ο κ. Κασσελάκης για πρώτη φορά παρουσιάζει σε αδρές γραμμές την πραγματική περιουσιακή του κατάσταση. Σε καμία περίπτωση δεν είναι πόθεν έσχες. Αυτό είναι μια περιγραφή του κ. Κασσελάκη. Για να γίνει αυτό το πράγμα πόθεν έσχες έχει πάρα πολύ δρόμο ακόμα. Δεν είναι λοιπόν, μόνο μονοσέλιδο, δεν πληροί τις προδιαγραφές του πόθεν έσχες».

«Παραδέχεται ότι παραβίασε τη νομοθεσία»

«Σήμερα άπαντες κατάλαβαν γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης απέφευγε να δώσει στοιχεία για την περιουσιακή και οικονομική του κατάσταση», σχολίασε ο υφυπουργός παρά των πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μετά την ανακοίνωση των οικονομικών στοιχείων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και του συζύγου του, Τάιλερ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Σήμερα άπαντες κατάλαβαν γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης απέφευγε να δώσει στοιχεία για την περιουσιακή και οικονομική του κατάσταση.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με το μονοσέλιδο που παρουσίασε σήμερα, το οποίο δεν συνιστά σε καμία περίπτωση δήλωση περιουσιακής κατάστασης, παραδέχεται ότι παραβίασε τη νομοθεσία, αφού μέχρι τουλάχιστον τις 31.12.2023 συμμετείχε σε εταιρεία αλλοδαπής, ενώ είχε εκλεγεί από τον Σεπτέμβριο του 2023 πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά παράβαση του νόμου του 2016 που η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα είχε ψηφίσει.

Στην προσπάθειά του, μάλιστα, να αποφύγει να δώσει το πόθεν έσχες, διαδικασία με συγκεκριμένα δικαιολογητικά, όπως τα ορίζει ο νόμος, ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε τις καταθέσεις του, όπως και του συζύγου του, τα εισοδήματά του, κατέγραψε τις συμμετοχές σε 3 εταιρείες, καθώς και τα ακίνητα που διαθέτει. Αποκάλυψε δε, πως δεν είναι πλήρη τα στοιχεία, πετώντας την μπάλα στην εξέδρα, αφού εμφανίσθηκε να δηλώνει πως θα τα καταθέσει όλα όταν τα λάβει από τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ, όταν, όπως είπε, του σταλούν από την Υπηρεσία Εσόδων, το γνωστό IRS.

Σχετικά με τα ψεύδη και τις χυδαίες συκοφαντίες του για την περιουσιακή κατάσταση του Πρωθυπουργού, τον ενημερώνουμε για πολλοστή φορά ότι ο Πρωθυπουργός ελέγχεται εξονυχιστικά τα τελευταία 20 χρόνια, επί των ημερών τόσων διαφορετικών Κυβερνήσεων, καταθέτοντας πλήρη δήλωση περιουσιακής κατάστασης, όπως ορίζει ο νόμος και όχι μονοσέλιδο excel.

Εν κατακλείδι, μετά το σημερινό σόου, γεννούνται περισσότερα ερωτήματα, από όσα είχαμε μέχρι σήμερα, με βασικό το ακόλουθο:

Ο κ. Κασσελάκης διάγει τόσο πολυτελή βίο με δανεικά ή κάτι κρύβει;

Ας τα απαντήσει ο ίδιος.

Την προσεχή Κυριακή 9 Ιουνίου οι πολίτες θα δώσουν ακόμα μια ηχηρή απάντηση. Η χώρα δεν θα γυρίσει πίσω σε εποχές που μαθητευόμενοι μάγοι έπαιζαν τις τύχες μας στα ζάρια.


Ειδήσεις σήμερα:

Άδωνις για πόθεν έσχες Κασσελακη: Είναι όλο παραμύθι, αυτός είναι μέσα και μισό εκατομμύριο!

Έστειλαν στο πειθαρχικό νεαρή δικηγόρο από τη Χαλκίδα γιατί ανέβαζε βίντεο στο TikΤok

Απίστευτο βίντεο: Άρπαξε τον σταυρό λουόμενης ενώ τον έγραφε η κάμερα στην παραλία του Αλίμου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης