Μητσοτάκης: Συνάντησε Τεντόγλου και Καραλή στο ΟΑΚΑ - «Ενθαρρυντικό ότι οι πρωταθλητές μας εκφράζουν ικανοποίηση»

Μητσοτάκης: Συνάντησε Τεντόγλου και Καραλή στο ΟΑΚΑ - «Ενθαρρυντικό ότι οι πρωταθλητές μας εκφράζουν ικανοποίηση»

Στο ΟΑΚΑ έχουν ολοκληρωθεί ή είναι σε φάση υλοποίησης έργα άνω των 62 εκατομμυρίων ευρώ

mitsotakis-oaka-xr
Το Ολυμπιακό Προπονητήριο του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών, στο οποίο υλοποιούνται έργα αναβάθμισης, στο πλαίσιο των ευρύτερων παρεμβάσεων άνω των 62 εκατομμυρίων ευρώ που γίνονται στο ΟΑΚΑ, επισκέφτηκε το πρωί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d1r56j17w1s1)


Ο Πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, ξεναγήθηκε στους χώρους και ενημερώθηκε από τον Γενικό Διευθυντή του ΟΑΚΑ Κωνσταντίνο Χαλιορή για τα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί ή βρίσκονται στο στάδιο υλοποίησης, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αθλητές που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και με τους προπονητές τους. Μεταξύ άλλων συνομίλησε με τον παγκόσμιο πρωταθλητή του άλματος εις μήκος Μίλτο Τεντόγλου και τον προπονητή του, Γιώργο Πομάσκι, όπως και με τον αθλητή του άλματος επί κοντώ, Εμμανουήλ Καραλή.

mitsotakis-oaka__4_
mitsotakis-oaka__3_
mitsotakis-oaka__5_
Κλείσιμο


«Χαίρομαι ιδιαίτερα για τη συνολική προσπάθεια που γίνεται για την αναβάθμιση όλων των αθλητικών υποδομών, 20 χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς του 2004. Είναι πολύ ενθαρρυντικό να βλέπουμε τους πρωταθλητές μας να εκφράζουν ικανοποίηση για τη βελτίωση των συνθηκών προπόνησης. Έχουμε και άλλα πράγματα να κάνουμε. Ακούμε πάντα τις υποδείξεις των πρωταθλητών μας σχετικά με τις προδιαγραφές των εγκαταστάσεων και έτσι όπως πρέπει να γίνουν.

Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ΟΑΚΑ είναι βασικά ένας χώρος μαζικής άθλησης. Θέλουμε ακόμα περισσότερο κόσμο. Μου λέγατε 18.000 με 20.000 την ημέρα. Όταν, με το καλό, μπορέσουμε να επισκευάσουμε και τα ανοιχτά γήπεδα και διαμορφώσουμε και τον όλο χώρο πιστεύω ότι η επισκεψιμότητα αυτή θα ανέβει κι άλλο. Και θα κάνουμε πράξη αυτό που ήταν το αρχικό όραμα, το οποίο δυστυχώς κάπου χάθηκε τα χρόνια της κρίσης: το ΟΑΚΑ να είναι πραγματικά το σημείο αναφοράς και ο τόπος συνάντησης του πρωταθλητισμού με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.
mitsotakis-oaka__1_
mitsotakis-oaka__2_
mitsotakis-oaka__7_
mitsotakis-oaka__8_
mitsotakis-oaka__9_

Και βέβαια, και οι κινήσεις οι υπόλοιπες που έχουν γίνει, η παραχώρηση του κλειστού στον Παναθηναϊκό, οι επενδύσεις που γίνονται στα γήπεδα τένις -καθώς τα σπορ ρακέτας τώρα γνωρίζουν μεγάλη άνθηση-, οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο κολυμβητήριο, πολύ σημαντικές, και βέβαια, οι υπόλοιπες επενδύσεις οι οποίες θα δρομολογηθούν, νομίζω ότι θα μετατρέψουν το ΟΑΚΑ σε αυτό το οποίο πάντα όλοι μας -και χρησιμοποιώ πρώτο πληθυντικό ως αθλητής- ονειρευόμασταν. Οπότε συγχαρητήρια», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο ΟΑΚΑ έχουν ολοκληρωθεί ή είναι σε φάση υλοποίησης έργα άνω των 62 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων το μεγαλύτερο μέρος προέρχεται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
mitsotakis-oaka__11_
mitsotakis-oaka__10_
mitsotakis-oaka__12_
mitsotakis-oaka__13_
mitsotakis-oaka__14_

Στις παρεμβάσεις περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η ανακατασκευή του Ολυμπιακού Προπονητηρίου με βάση τις προδιαγραφές Ολυμπιακών αθλημάτων, η ενεργειακή αναβάθμιση του ΟΑΚΑ, στοχευμένες αποκαταστάσεις σε κτιριακές εγκαταστάσεις, η κατασκευή Πολυδύναμου Αθλητικού Κέντρου και τοίχων αναρρίχησης με συνοδευτικές υποδομές, η αντικατάσταση των ταρτάν στο κεντρικό στάδιο, στα βοηθητικά γήπεδα και στο κλειστό Ολυμπιακό Προπονητήριο, καθώς και η αναμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου.

Ταυτόχρονα, ολοκληρώνεται η κατάρτιση στρατηγικού και επιχειρησιακού σχεδίου και η εκπόνηση μελέτης βιωσιμότητας του ΟΑΚΑ, με στόχο την αξιοποίηση και ανάπτυξη του Ολυμπιακού συγκροτήματος ώστε να λειτουργεί βιώσιμα και να αναδειχθεί σε έναν σύγχρονο αστικό προορισμό αθλητισμού, πολιτισμού και ψυχαγωγίας.
mitsotakis-oaka__16_
mitsotakis-oaka__15_
mitsotakis-oaka__17_
mitsotakis-oaka__18_
mitsotakis-oaka__19_
mitsotakis-oaka__21_
mitsotakis-oaka__22_
mitsotakis-oaka__20_
mitsotakis-oaka__23_
mitsotakis-oaka__24_
mitsotakis-oaka__25_
mitsotakis-oaka__26_
mitsotakis-oaka__27_
mitsotakis-oaka__28_
mitsotakis-oaka__29_
mitsotakis-oaka__30_
mitsotakis-oaka__31_
mitsotakis-oaka__32_



Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα θέματα που έπεσαν σήμερα σε Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία - Δείτε τις απαντήσεις

Συνελήφθησαν οι γονείς της 29χρονης που την υποχρέωναν να ζει σε ξύλινο κλουβί στην Καλαμάτα


Ο 37χρονος στην Χαλκίδα έσφαξε και λήστεψε την 63χρονη σε 20 λεπτά - Μετά πήγε να παίξει τα χρήματα στον τζόγο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης