Κόκκαλης για το Πόθεν Έσχες Κασσελάκη: «Ο κόσμος καίγεται και ασχολούμαστε ποιος την έχει μεγαλύτερη την περιουσία»

Κόκκαλης για το Πόθεν Έσχες Κασσελάκη: «Ο κόσμος καίγεται και ασχολούμαστε ποιος την έχει μεγαλύτερη την περιουσία»

Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε διάλογο με όσους ανθρωπους πιστεύουν στην επιστήμη και την δημοκρατία, απάντησε για το ενδεχόμενο διαλόγου με στελέχη κομμάτων του προοδευτικού χώρου

petros-kokkalis
Για τις μετεκλογικές συνεργασίες, το διακύβευμα των Ευρωεκλογών, την εσωτερική πολιτική κατάσταση, αλλά και το ζήτημα της κλιματικής δικαιοσύνης τοποθετήθηκε ο Γραμματέας του «Κόσμου» και υποψήφιος Ευρωβουλευτής, Πέτρος Κόκκαλης, στη διάρκεια διακαναλική συνέντευξης τυπου. Ερωτηθείς για τη δήλωση περιουσιακών στοιχείων του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, αλλά και την πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει με την ΝΔ, «εδώ ο κόσμος καίγεται και εμείς ασχολούμαστε ποιος την έχει μεγαλύτερη την περιουσία» είπε ο Πέτρος Κόκκαλης.

Αναφερόμενος στην αναγκαιότητα ενός ισχυρού πρασίνου πόλου στην Ελλάδα, «αν έλειπε ο «Κόσμος» από το προεκλογικό σκηνικό, η κλιματική αλλαγή θα ήταν απούσα. Η οικολογία θα ήταν σε ρόλο κομπάρσου» πρόσθεσε, λέγοντας ότι «ο Κόσμος έθεσε στο επίκεντρο της ατζέντας την κλιματική μετάβαση». Για την επόμενη ημέρα του κόμματος, ο Πετρος Κόκκαλης τόνισε ότι «ο «Κόσμος», είναι εδώ για να μείνει, για να εκφράσει τη σύγχρονη ευρωπαϊκή πολιτική οικολογία», εξηγώντας πως είναι «ένα κόμμα που έχει θα πλήρη ατζέντα και πολιτικό πρόγραμμα», πρόγραμμα το οποίο εφαρμόζεται σε πάνω από 500 δήμους και περιφέρειες σε όλη την Ευρώπη.

Ακόμη, «οι Πρασινοι ήταν ο καταλύτης για την ευρωπαϊκή πράσινη συμφωνία» σύμφωνα με τον κ. Κόκκαλη, συγκεντρώθηκε γύρω από τους Πράσινους το προοδευτικό τόξο, όπως είπε. Στο πλαίσιο αυτό, «οι Πρασινοι είναι σήμερα η προοδευτική πρωτοπορία σε όλη την Ευρώπη» σημείωσε και τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων στην Ελλάδα. Για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ σχολίασε ότι «είναι δύο μεγάλα κόμματα του προοδευτικού χώρου, πρέπει να βρουν κοινό βηματισμό μέχρι τις επόμενες εκλογές», ενώ απάντησε σε ερώτηση του «Θέματος» για το ενδεχόμενο διαλόγου με στελέχη κομμάτων του προοδευτικού χώρου πως «είμαστε ανοιχτοί σε κάθε διάλογο με όσους ανθρωπους πιστεύουν στην επιστήμη και την δημοκρατία».

«Αν η δική μας Ακροδεξιά είναι κηραλοιφές, αυτοί είναι χημειοθεραπεία»

Την ίδια ώρα, ο Πετρος Κόκκαλης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο ανόδου των ακροδεξιών δυνάμεων στην ΕΕ, λέγοντας πως «αν η δική μας Ακροδεξιά είναι κηραλοιφές, αυτοί είναι χημειοθεραπεία» αναφερόμενος στη διαφαινόμενη άνοδο δυνάμεων της Ακροδεξιάς, όπως στην Γαλλία, την Ιταλία και την Ουγγαρία.

«Ούρσουλα, θα πας με τους φασίστες;»

Κλείσιμο
Στην κατεύθυνση αυτή, ο κ. Κόκκαλης απάντησε για το πρωτοσέλιδο του Economist με τις «σιδηρές κυρίες» Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Τζόρτζια Μελόνι και Μαριν Λεπέν πως είναι ευκαιρία να στείλει μια άλλη επιστολή ο κ. Μητσοτάκης και να ρωτά την κυρια φον ντερ Λαίεν: «Ούρσουλα, θα πας με τους φασίστες;», καταλήγοντας πως ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να τοποθετηθεί για το ενδεχόμενο υποστήριξης της κ. Φον ντερ Λάιεν από δυνάμεις της Ακροδεξιάς.



Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα θέματα που έπεσαν σήμερα σε Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία - Δείτε τις απαντήσεις

Συνελήφθησαν οι γονείς της 29χρονης που την υποχρέωναν να ζει σε ξύλινο κλουβί στην Καλαμάτα


Ο 37χρονος στην Χαλκίδα έσφαξε και λήστεψε την 63χρονη σε 20 λεπτά - Μετά πήγε να παίξει τα χρήματα στον τζόγο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης