ΣΥΡΙΖΑ: Νευρική κρίση για το πόθεν έσχες Κασσελάκη - Όλοι εναντίον όλων για τις δηλώσεις Οικονόμου

ΣΥΡΙΖΑ: Νευρική κρίση για το πόθεν έσχες Κασσελάκη - Όλοι εναντίον όλων για τις δηλώσεις Οικονόμου

Παρά το άδειασμα από την Κουμουνδούρου συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τον στενό συνεργάτη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Σε αμηχανία ακόμα και ο στενός κύκλος Κασσελάκη για το γράφημα που παρουσίασε ως πόθεν έσχες

kasselakis-oikonomou-xr
Νέο γύρο εσωστρέφειας φαίνεται ότι προκαλούν στον ΣΥΡΙΖΑ οι ανεκδιήγητοι υπαινιγμοί από τον στενό συνεργάτη του Στέφανου Κασσελάκη, Θανάση Οικονόμου, για δήθεν «συναλλαγή» από στελέχη της Κουμουνδούρου της περιόδου Αλέξη Τσίπρα στη διάρκεια του ελέγχου του Πόθεν Έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, έκανε λόγο για «αθλιότητες» εκ μέρους του κ. Οικονόμου για τον οποίο είπε ότι «θα δώσει λόγο εκεί που πρέπει να δώσει» ενώ ο Γιώργος Τσίπρας χαρακτήρισε «αχρείαστη» την παρέμβαση του συνεργάτη του Στέφανου Κασσελάκη κάνοντας λόγο για «γενικότητες και εικασίες που δεν προσφέρουν κάτι.

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι λίγα λεπτά μετά την τοποθέτηση Οικονόμου, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, επιχείρησε να «μαζέψει» το ζήτημα δηλώνοντας «δεν εγείρουμε ζήτημα για τα τελευταία Πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη».

Η Βούλα Κεχαγιά η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στο Kontra24 για το Πόθεν Έσχες του Στέφανου Κασσελάκη


Έντονη ήταν η αντίδραση και της Νέας Αριστεράς καθώς κάποια από τα πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που επιχείρησε να εμπλέξει ο κ. Οικονόμου έχουν «μετακομίσει» στο κομμα αυτό σε ανακοίνωση του οποίου γίνεται λόγος για «τακτικές Τραμπ» εκ μέρους του Στέφανου Κασσελάκη με «εξωφρενικές θεωρίες συνωμοσίας, απροκάλυπτα fake news, υπερωρίες της χωματερής του διαδικτύου».

Την ίδια ώρα το γεγονός ότι από την παρουσίαση του γραφήματος Κασσελάκη για την περιουσία του έχουν προκύψει σειρά από αναπάντητα ερωτήματα, τροφοδοτώντας το δημόσιο διάλογο τις τελευταίες ώρες, έχουν φέρει σε αμηχανία ακόμη και τον «στενό κύκλο» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μέχρι και πρόσωπα με αναφορά στο προεδρικό περιβάλλον δεν κρύβουν την ανησυχία τους μήπως τα εισοδήματα, τα δάνεια και οι εξηγήσεις του προέδρου του κόμματος οδηγήσουν σε «φαινόμενα τύπου Κατρούγκαλου», όπως συνέβη στις τελευταίες, εθνικές εκλογές, στερώντας ψήφους στην κάλπη. Επιπλέον, ορισμένα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχαν αφεθεί με την εντύπωση ότι η δημοσιοποίηση της περιουσίας του Στέφανου Κασσελάκη θα συνοδευόταν και από την αντίστοιχη τεκμηρίωση, κάτι το οποίο δεν συνέβη, απομακρύνοντας αρκετούς του ΣΥΡΙΖΑ από τα… τηλεοπτικά πάνελ.

Στην προοπτική αυτή, να αποκαταστήσει πλήγματα στη δημόσια εικόνα του μετά το… γράφημα επιχείρησε χθες ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης, απαντώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 για τα όσα είπε στη Θεσσαλονίκη, αλλά και για το περιεχόμενο της περιουσιακής του κατάστασης, που αναγνώρισε εμμέσως ότι δεν πρόκειται για Πόθεν Έσχες.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d1rd9g9x52tt)


Οι υπαινιγμοί Οικονόμου

Όλα ξεκίνησαν, όταν ο Θανάσης Οικονόμου ως καλεσμένος της εκπομπής «Επόμενη Ημέρα» απάντησε στον βουλευτή της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη με αφορμή τη συζήτηση περί του Πόθεν έσχες του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, προβαίνοντας σε απίστευτες καταγγελίες για πρώην Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Όταν ο Νικήτας Κακλαμάνης ανέφερε χαρακτηριστικά για τους μετέχοντες Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής: «ο κ. Βαρεμένος ήταν, με πρόεδρο την κυρία Χριστοδουλοπούλου. Μπορείτε λοιπόν να τους ερωτήσετε αν έκαναν έλεγχο και τι βρήκαν στον έλεγχο και κλείνω το θέμα αυτό. Σας λέω και ονόματα, ο κύριος Βαρεμένος και η κυρία Χριστοδουλοπούλου».Τότε, ο κύριος Οικονόμου σχολίασε πως «μα η κυρία που λέτε, απολογείται γιατί διόρισε την κόρη της. Τι ακριβώς μου λέτε; Αυτό έγινε. Την κόρη της και για αυτό δεν έβαλε την επόμενη φορά υποψήφια», αφήνοντας εμβρόντητους τους παρευρισκόμενους στο πάνελ.

«Μα τι μπλέκετε τώρα, εγώ σας λέω για την Επιτροπή» είπε ο κ. Κακλαμάνης με τον Θανάση Οικονόμου να επιμένει πως «υπάρχουν σκιές σε αυτούς τους ελέγχους. Ακούστε κύριε Κακλαμάνη. Προφανώς υπάρχουν σκιές σε αυτές τις Επιτροπές».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d1rudqru3in5)


Η αποστροφή του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ είχε ως αποτέλεσμα την αντίδραση του παρουσιαστή, Σεραφείμ Κοτρώτσου, ο οποίος ζητώντας από τον κ. Οικονόμου να διευκρινίσει αν «υπάρχουν σκιές στους ελέγχους που έγιναν τότε από την κυβερνητική πλειοψηφία και τα πρόσωπα που εκπροσωπούσαν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στην συγκεκριμένη επιτροπή», εισέπραξε ως απάντηση από το κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ πως «και σας το λέω με σαφήνεια, γιατί υπήρξανε κάποιες ας το πω εντός εισαγωγικών συναλλαγές».

«Δηλαδή λέτε ότι ο κύριος Βαρεμένος και η Χριστοδουλοπούλου τα έπιασαν, για να βγάλουνε λάδι τον κύριο Μητσοτάκη» αντέδρασε ο Νικήτας Κακλαμάνης, με τον Θανάση Οικονόμου να συνεχίζει, λέγοντας πως «σας λέω επί προχείρω ότι η κυρία Χριστοδουλοπούλου δεν ξαναέβαλε υποψήφια την επόμενη σεζόν, γιατί διορίστηκε η κόρη της στη Βουλή και πλειάδα άλλων βουλευτών που συμμετείχαν στις επιτροπές και πιθανόν, πιθανολογώ, εικάζω ότι μπορεί να συμμετείχανε, για να αρχειοθετηθούν αυτές οι υποθέσεις». Αποτέλεσμα αυτών, ήταν να αντιδράσει έντονα ο Νικήτας Κακλαμάνης, λέγοντας «τι είναι αυτά που λέτε κύριε Οικονόμου, δηλαδή φτάνω στο σημείο να υπερασπίζομαι εγώ το Βαρεμένο;».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d1ruhx2g2avt)


Μάλιστα, ο κ. Κακλαμάνης συνέχισε επικαλούμενος τον τότε πρόεδρο της Βουλής: «Ξέρετε ποιος ήταν Πρόεδρος της Βουλής εκείνη την εποχή; Ο Νίκος Βούτσης και μου λέτε ότι κάτω από την Προεδρία του Νίκου Βούτση έγιναν αυτά τα πράγματα; Και δεν ντρέπεστε να τα λέτε αυτά για το κόμμα σας;» διερωτήθηκε ο κ. Κακλαμάνης.

Ωστόσο, ο κ. Οικονόμου άφησε αιχμές και για τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, καθώς σε ερώτηση για το εάν θεωρεί ότι ήταν σε γνώση του όλα αυτά, απάντησε «δεν το γνωρίζω, δεν μπορώ να υποκαταστήσω εγώ, αλλά όταν υπάρχουν γεγονότα ευλόγως θέτω και ερωτήματα, ερωτήματα θέτω».

Οργισμένος ο Βαρεμένος

«Δεν τον αναγνωρίζω ως πρώην σύντροφο τον κ. Οικονόμου. Προφανώς είναι πολύ διπρόσωπος. Όσα είπε είναι αθλιότητες και θα δώσει λόγο εκεί που πρέπει να δώσει» είπε το πρωί της Τετάρτης ο Γιώργος Βαρεμένος.

Συνεχίζοντας, δε, είπε «ο κ. Οικονόμου να πει συγκεκριμένα τι εννοεί. Εγώ βάδισα θεσμικά, αντιμετώπισα δύσκολες υποθέσεις. Στην πολιτική δεν παίζον όλα, εδώ φτάσαμε σε αδιανόητο στάδιο, να μας πει τι εννοεί με τον όρο συναλλαγή; Ο ίδιος μπορεί να ξέρει, να έχει πείρα από αυτά. Εγώ αποτιμώντας τον όρο βλέπω ότι έχει βαρύ φορτίο νομικό και αν υπάρχει δικαιοσύνη θα δώσει την απάντηση. Ο κ. Κασσελάκης να μας πει, εγώ δεν έχω να κάνω τίποτα με τον κ. Οικονόμου, να μας πει τι εννοεί ο κ. Οικονόμου

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d1rum555ey9l)


Επιμένοντας σε υψηλούς τόνους ο Γιώργος Βαρεμένος έκανε λόγο για «ένα βρώμικο σύστημα που πέντε μέρες πριν τις εκλογές για τον ΣΥΡΙΖΑ προχωρά σε χυδαίες επιθέσεις απέναντι σε μια γυναίκα, την κυρία Αχτσιόγλου, που ενορχηστρώνει ο μετεωρίτης Κασσελάκης πατώντας πάνω σε μια βάρκα μισογυνισμού». «Έχουμε μια αντιπαράθεση αυτές τις ημέρες με έναν επιδειξία αρχηγό, έναν μετεωρίτη που καλεί τα κανάλια να δείξει πόσο ωραία σπίτια έχει στο Κολωνάκι, στις Σπέτσες, στη Νέα Υόρκη. Όλα πίστευα ότι θα ακούσω, όχι και αυτά που άκουσα.Τη μια πάει στον Κωνσταντίνο Αργυρό και την άλλη στο μουσείο για τον Νίκο Μπελογιάνη» κατέληξε για τον Στέφανο Κασσελάκη ο Γιώργος Βαρεμένος.

Άδειασμα από τον Γιώργο Τσίπρα

«Αν έχει κατι να πει, κάτι συγκεκριμένο να πει, ας το πει. Γενικότητες και εικασίες δεν προσφέρουν κάτι, παρότι έχει έχει ξαναϋπάρξει συζήτηση για τους ελέγχους των δηλώσεων πόθεν έσχες. Τα περί συναλλαγών είναι άλλου επιπέδου» είπε από την πλευρά του ο Γιώργος Τσίπρας για τον Θανάση Οικονόμου μιλώντας στο MEGA το πρωί της Τετάρτης.

Δείτε την τοποθέτηση Τσίπρα στο 20:20 του βίντεο που ακολουθεί

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d1rvadgpwxg9)


Στο ίδιο πλαίσιο έκανε λόγο για «ατυχή παρέμβαση για το παρελθόν παρότι ο ίδιος δεν ξέρω αν έγινε σε όλες τις περιπτώσεις σωστή δουλειά με τα πόθεν έσχες».

«Η αθλιοτητα άλλαξε πίστα»

Σε σημερινή της ανακοίνωση η Νέα Αριστερά κάνει λόγο για «αθλιότητα» που «άλλαξε πίστα» κατηγορώντας τον Στέφανο Κασσελάκη για «τακτικές Τραμπ» με «εξωφρενικές θεωρίες συνωμοσίας, απροκάλυπτα fake news, υπερωρίες της χωματερής του διαδικτύου».

Η Νέα Αριστερά καταλογίζει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τους συνεργάτες του ότι «προσπαθούν να ξαναγράψουν την Ιστορία και προσβάλουν με χυδαία ψέματα την αξιοπρέπεια χιλιάδων πολιτών με διαδρομή στην Αριστερά και τον προοδευτικό χώρο, ανεξαρτήτως των σημερινών επιλογών τους».

Η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς

«Όσο πλησιάζουμε στις κάλπες και γίνεται φανερό το αδιέξοδο του lifestyle και της ταύτισης με στρατηγικές επιλογές της Δεξιάς όπως οι φοροαπαλλαγές στους πλούσιους, το κόμμα Κασσελάκη υιοθετεί ανοιχτά τακτικές Τραμπ: εξωφρενικές θεωρίες συνωμοσίας, απροκάλυπτα fake news, υπερωρίες της χωματερής του διαδικτύου.

Χτες βράδυ η αθλιότητα άλλαξε πίστα. Στέλεχος και συνεργάτης του κ. Κασσελάκη πέταξε λάσπη σε στελέχη της Νέας Αριστεράς και ανέβασε τον πήχη της χυδαιότητας, φτάνοντας στο σημείο να κατηγορήσει την κυβέρνηση Τσίπρα ότι ήρθε σε συνδιαλλαγή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το Πόθεν Έσχες του.

Ως εδώ με τον βούρκο!

Ας γνωρίζουν ότι οι τραμπικές μέθοδοι δεν πρόκειται να πτοήσουν τη Νέα Αριστερά. Η Αριστερά στην Ελλάδα έχει μια πολύ μακρά παράδοση αγώνων για να φοβηθεί τη λάσπη.

Ο Κασσελάκης κατάφερε να κάνει λίγες μέρες πριν τις εκλογές την πιο βολική πάσα στην χρεοκοπημένη ΝΔ.

Αναδεικνύεται έτσι σε χρυσό χορηγό του συστήματος Μητσοτάκη.

Στην προσπάθεια δημιουργίας ενός life style ΙΧ κόμματος, ο κ. Κασσελάκης και τα στελέχη του προσπαθούν να ξαναγράψουν την Ιστορία και προσβάλουν με χυδαία ψέματα την αξιοπρέπεια χιλιάδων πολιτών με διαδρομή στην Αριστερά και τον προοδευτικό χώρο, ανεξαρτήτως των σημερινών επιλογών τους.

Ως Νέα Αριστερά δεν θα μείνουμε σιωπηλοί απέναντι στον βούρκο, ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του».


Πληθαίνουν τα ερωτήματα για το excel Κασσελάκη: Η Tiptree, το IRS και η αρχική δήλωση που δεν κάνει ενώ μπορεί

Την ίδια ώρα πυκνώνουν τα ερωτήματα για την περιουσιακή κατάσταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Η δε κυβέρνηση βρήκε την ευκαιρία να παίξει σε ένα πιο «προνομιακό» για την ίδια γήπεδο, με δεδομένο ότι ο κ. Κασσελάκης ανταποκρίθηκε στην πρόκληση του κ. Μητσοτάκη να αποκαλύψει την πλήρη περιουσιακή του κατάσταση. Κάπως έτσι, η προσωπική απόφαση του κ. Κασσελάκη, παρά τις κόντρα εισηγήσεις που δέχθηκε, να δημοσιοποιήσει τώρα περιουσιακά του στοιχεία, μονοπωλεί την πολιτική συζήτηση στο δρόμο προς την ευρωκάλπη της Κυριακής.

Στη χθεσινή συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έστω και απρόθυμα, μπήκε σε ορισμένες περαιτέρω λεπτομέρειες για τα όσα οικονομικά στοιχεία εμφάνισε. Είπε ότι τα εισοδήματα του προέκυψαν από αμοιβές και bonus, επειδή «έβγαλε για τους επενδυτές» του «50 εκατομμύρια κέρδος». Πρόκειται για άποψη που διατύπωσε και στο συνοδευτικό βίντεο της ανακοίνωσης το βράδυ της Δευτέρας, όταν ανέφερε ότι «έβγαλε κέρδος» για τους επενδυτές 49,8 εκατομμύρια δολάρια το 2022.



Παράλληλα, ο κ. Κασσελάκης εξήγησε ότι το δάνειο που πήρε από αμερικανική τράπεζα, προκειμένου να αγοράσει το σπίτι του στη Νέα Υόρκη είναι εξυπηρετούμενο από το μίσθωμα του ιδίου ακινήτου. Πράγματι, στα δηλωθέντα εισοδήματα του εμφανίζει ένα ποσό περίπου 71.000 δολάρια από ενοίκια, αν και δεν διευκρινίζει την πηγή. Επίσης, ανέφερε ότι μέσω των εισοδημάτων που κατέγραψε το 2023, μπόρεσε να διαθέσει τα 1,8 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά του νέου του διαμερίσματος στο Κολωνάκι, το οποίο επέδειξε στην κάμερα του Mega.

Βεβαίως, παραδέχθηκε ότι διέπραξε «παρατυπία» με τη μη αποχώρηση εντός διμήνου από την ανάληψη των καθηκόντων του στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ από την εταιρία OSIOS LLC με έδρα το Μαϊάμι, μέσω της οποίας δανειοδότησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον περασμένο Δεκέμβριο για να πληρώσει δώρο και μισθούς εργαζόμενους. Τόνισε, όμως, ότι αυτή η «παρατυπία» δεν ζημίωσε κάπως τους Έλληνες πολίτες.

Η διαμάχη με την Tiptree

Η επιχείρηση «κατάδυσης» στα οικονομικά του κ. Κασσελάκη είναι μεν σύνθετο εγχείρημα, αλλά ενδιαφέρον. Μάλιστα, πληροφορίες για το νεφελώδες οικονομικό παρελθόν του κ. Κασσελάκη αντλούνται από την αγωγή που έχει καταθέσει ο ίδιος τον Απρίλιο του 2023 μέσω των δικηγόρων του σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης, κατά της TiptreeInc., η οποία εξαγόρασε την εταιρία Swiftbulfk που είχε ιδρύσει ο ίδιος.

Με βάση αυτή την αγωγή αποκαλύπτεται ότι ο κ. Κασσελάκης θα αμείβεται με 175.000 ετησίως και θα παίρνει ως ετήσιο bonus το 1% των μετοχών της εταιρίας TiptreeInc που πράγματι καταγράφει σημαντικά οικονομικά μεγέθη στην πορεία του χρόνου. Μια συμφωνία, όμως, που, κατά τον ίδιο, δεν εκπληρώθηκε, με αποτέλεσμα να του αποδοθεί το 2% των μετοχών της εταιρίας έναντι του 5% που αντιστοιχούσε στα χρόνια συνεργασίας. Ο κ. Κασσελάκης αποχωρεί από τις εταιρίες του ομίλου τον Μάρτιο του 2023 και λίγο μετά οδηγεί την υπόθεση στα δικαστήρια της Νέας Υόρκης.

Εδώ, πάντως, προκύπτουν ορισμένα ερωτήματα, με βάση τα όσα δημοσίως έχει δηλώσει. Τα κέρδη της Tiptree Maritime, της θυγατρικής που ασχολείτο με τη διαχείριση πλοίων, τα κέρδη προ φόρων πράγματι διαμορφώνονται στα 49,8 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό, όμως, δεν είναι το ποσό που αποδίδεται στους μετόχους του ομίλου, ο οποίος κατέγραψε μεν συνολικά έσοδα 1,4 δισ. το 2023, όμως το καθαρό αποτέλεσμα διαμορφώνεται σε ζημιές 8,3 εκατομμυρίων δολαρίων. Υπό αυτή την έννοια, ο κ. Κασσελάκης καλείται να προσδιορίσει επακριβώς τις αμοιβές που προέρχονται από τη συνεργασία του, η οποία μάλιστα ολοκληρώθηκε στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2023.

Υπόχρεος αρχικής δήλωσης

Η «γραμμή άμυνας» που έχει υιοθετήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επανέλαβε και από το Ηράκλειο χθες το βράδυ είναι ότι η πλατφόρμα του Πόθεν Έσχες δεν ήταν ανοιχτή όλο το προηγούμενο διάστημα, προκειμένου να καταθέσει τη λεπτομερή του δήλωση. Βεβαίως, ο ίδιος από τη Θεσσαλονίκη ανέφερε ότι περιμένει λεπτομερή στοιχεία από το αμερικανικό IRS, προκειμένου να περιγράψει λεπτομερώς την περιουσιακή του κατάσταση σε βάθος χρόνου.

Ο εν λόγω ισχυρισμός του κ. Κασσελάκη είναι διάτρητος, καθώς ο κάθε υπόχρεος μπορεί κανονικά να υποβάλλει στην υφιστάμενη πλατφόρμα την αρχική δήλωση που αναφέρεται στην ημερομηνία που εξελέγη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τον Σεπτέμβριο του 2023. Σε δεύτερο χρόνο, πράγματι, όταν ανοίξει η νέα πλατφόρμα, θα μπορεί να προχωρήσει στην πλήρη δήλωση, όπως όλοι οι υπόχρεοι πόθεν έσχες. Μάλιστα, χθες μιλώντας στο Ertnews, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης αποκάλυψε ότι έκανε πόθεν έσχες πριν από μερικούς μήνες, τον Φεβρουάριο, έναν μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του υφυπουργού και εντός του τριμήνου που ορίζει ο νόμος, όπως και στην περίπτωση του κ. Κασσελάκη.

Μαρινάκης: Τα δύο νέα ψέμματα Κασσελάκη


Μάλιστα, στην αρχική σελίδα της ιστοσελίδας pothen.gr αναφέρεται ρητά ότι «όλες οι αρχικές δηλώσεις του έτους 2023 που υποβλήθηκαν ή θα υποβληθούν μέχρι την έναρξη λειτουργίας της νέας προσαρμοσμένης στον ν.5026/2023 ηλεκτρονικής εφαρμογής, θα θεωρούνται ισχυρές έστω κι αν υποβάλλονται με την ηλεκτρονική εφαρμογή του προηγούμενου νόμου ν.3213/2013 που είναι σε λειτουργία (σύμφωνα με την από 11-05-2023 απόφαση της Επιτροπής Ελέγχου του ν.5026/20230».

Οι μετοχές

Κάτι ακόμα που προκύπτει από τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης αφορά τις μετοχές που διαθέτει ο κ. Κασσελάκης στην εισηγημένη στον NYSE εταιρία Interactive Brokers, ύψους 358.548 δολαρίων. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές και αυτή η ενότητα προσκρούει στη διάταξη του νόμου του 2016, με βάση την οποία ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων δεν δύνανται να ασκούν διοίκηση ή να συμμετέχουν στο κεφάλαιο εταιριών εκτός Ελλάδος. Με βάση αυτή την ερμηνεία, οι μετοχές θεωρούνται κεφάλαιο και από τη στιγμή που ο νομοθέτης δεν θέτει επιμέρους περιορισμούς, ο κ. Κασσελάκης παρατύπως κατέχει τις μετοχές. Επίσης, στη δήλωση της περιουσιακής κατάστασης του 2023 δεν γίνεται καμία αναφορά στις μετοχές που, βάσει της αγωγής του, διαθέτει ο κ. Κασσελάκης στην TiptreeInc την περίοδο που την καταθέτει.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο τελευταίος διάλογος του 37χρονου με την 63χρονη στη Χαλκίδα λίγο πριν την σκοτώσει - «Τι κάνεις, σ' αγαπάω» του φώναζε

Ο άδοξος ελληνοτουρκικός έρωτας και ο πρώτος τάκος του Γκιουλέκα στο Survivor - Δείτε βίντεο

Μύλος στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το «Πόθεν Έσχες» Κασσελάκη: Ανεκδιήγητες δηλώσεις Οικονόμου και άδειασμα από την Κουμουνδούρου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης