ΝΔ προς ΣΥΡΙΖΑ για πόθεν έσχες: Βρείτε καλό λογιστή, καλό δικηγόρο και κάποιον να σας νοιάζεται

ΝΔ προς ΣΥΡΙΖΑ για πόθεν έσχες: Βρείτε καλό λογιστή, καλό δικηγόρο και κάποιον να σας νοιάζεται

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για ατελέσφορη στρατηγική με την οποία «καλύπτουν κάθε τους ψέμα με νέο ψέμα»

rwmanos1
Νέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα του πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη, που έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις τα τελευταία 24ωρα, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, 

Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Ρωμανός μίλησε για «φιάσκο», ενώ πρότεινε παράλληλα στην αξιωματική αντιπολίτευση να διαχειριστεί τον «πανικό», μέσω ενός «καλού λογιστή, ενός καλού δικηγόρου και κάποιον να τους νοιάζεται», ώστε να σταματήσουν να καλύπτουν «κάθε ψέμα με νέο ψέμα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Νίκου Ρωμανού:

Καλά πήγε το ζήτημα του πόθεν έσχες, που ο ίδιος επέλεξε να ανοίξει λίγα εικοσιτετράωρα πριν τις εκλογές, για τον κ. Κασσελάκη: Μπαράζ ανακοινώσεων διαχείρισης πανικού, ψέμα πάνω στο ψέμα, άδειασμα του Προέδρου από την Εκπρόσωπο, συντροφικά μαχαιρώματα και το φιάσκο συνεχίζεται.

Εμείς απλά θα προτείναμε:

1. Να βρουν έναν καλό λογιστή να τους εξηγήσει τη διαφορά μεταξύ αρχικής δήλωσης πόθεν έσχες και ετήσιας δήλωσης πόθεν έσχες. Να τους βοηθήσει με τη χρήση των πλατφορμών και με ό,τι άλλο χρειάζονται, προκειμένου να καταθέσουν επιτέλους ένα κανονικό πόθεν έσχες.

2. Να βρουν καλούς δικηγόρους τους οποίους θα χρειαστούν μετά τα πολλά ζητήματα που ανέκυψαν από την ημέρα παρουσίασης αυτού του ιδιότυπου excel από τον κ. Κασσελάκη στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη.

3. Να βρουν κάποιον που να τους νοιάζεται, ώστε να τους εξηγήσει ότι η στρατηγική του να καλύπτουν κάθε τους ψέμα με νέο ψέμα είναι ατελέσφορη και δεν κερδίζουν απόλυτως τίποτα με τα fake news και τις συκοφαντίες. Εξάλλου, αυτή την στρατηγική την έχουν δοκιμάσει με τα γνωστά αποτελέσματα όλα τα προηγούμενα χρόνια. Φτάνοντας στο σημείο, στην τελευταία τους ανακοίνωση, να ξεπεράσουν κάθε όριο γελοιότητας και να σκαρφίζονται νέα σενάρια συνωμοσίας.

Επιμένει για την κλειστή πλατφόρμα ο ΣΥΡΙΖΑ και θέτει ερωτήματα για το πόθεν έσχες Μητσοτάκη

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί για το πόθεν έσχες και την περιουσιακή κατάσταση του Στέφανου Κασσελάκη επεσήμανε ότι «ο διάβολος, λένε, κρύβεται στις λεπτομέρειες. Και το επιτελικό (βλέπε βαθύ) κράτος του κ. Μητσοτάκη δεν θα μπορούσε να μην τις αξιοποιεί προς όφελος του, σε κάθε ευκαιρία».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε τα λόγια του Στέφανου Κασσελάκη πως η πλατφόρμα για την κατάθεση πόθεν έσχες είναι κλειστή, ακόμη κι αν αυτό δεν ισχύει αφού για τις αρχικές δηλώσεις παραμένει ανοιχτή και τονίζει «γι' αυτό δεν ανοίγουν την πλατφόρμα και δεν υποβάλουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα μέλη του υπουργικού του συμβουλίου τις δηλώσεις πόθεν έσχες τους; Έχουν αγορές με «αδιευκρίνιστα», που δεν θέλουν να εντοπιστούν;».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφερόταν ότι «στον τελευταίο νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη για το «πόθεν έσχες» (Ν. 5026/2023), απαλείφθηκε η διάταξη περί υποχρέωσης δήλωσης των μετρητών που διατηρούνται εκτός πιστωτικών ιδρυμάτων».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Ο διάβολος, λένε, κρύβεται στις λεπτομέρειες. Και το επιτελικό (βλέπε βαθύ) κράτος του κ. Μητσοτάκη δεν θα μπορούσε να μην τις αξιοποιεί προς όφελος του, σε κάθε ευκαιρία.

Επειδή, λοιπόν, η ΝΔ επέλεξε προεκλογικά, μέσω της συζήτησης για το πόθεν έσχες του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, να αποπροσανατολίσει από τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, καλό είναι να της θυμίσουμε μια, πιθανότατα καθόλου αθώα, «λεπτομέρεια»: Στον τελευταίο νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη για το «πόθεν έσχες» (Ν. 5026/2023), απαλείφθηκε η διάταξη περί υποχρέωσης δήλωσης των μετρητών που διατηρούνται εκτός πιστωτικών ιδρυμάτων (φωτό 1).

159913_1


Μια τροποποίηση, η οποία επιτρέπει σε κάποιον να κάνει ό,τι αγορά επιθυμεί, επικαλούμενος τα μετρητά που… έκρυβε κάτω από το πάπλωμά του και τα οποία, πλέον, δεν είναι υποχρεωμένος να τα δηλώσει!

Με τον προηγούμενο νόμο (Ν. 3213/2003 και τις τροποποιήσεις του) οι υπόχρεοι όφειλαν να δηλώνουν εκτός από τις τραπεζικές καταθέσεις τους και τα λοιπά περιουσιακά στοιχεία, μεταξύ των οποίων και «το σύνολο των μετρητών άνω των 30.000 ευρώ» που διέθεταν εκτός τραπεζών (φωτό 2), κάτι που αδικαιολόγητα δεν συμπεριλήφθηκε στον νόμο που ψήφισε η κυβερνητική πλειοψηφία.

Κλείσιμο
159914_1


Γι' αυτό δεν ανοίγουν την πλατφόρμα και δεν υποβάλουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα μέλη του υπουργικού του συμβουλίου τις δηλώσεις πόθεν έσχες τους; Έχουν αγορές με «αδιευκρίνιστα», που δεν θέλουν να εντοπιστούν;

Ο κ. Μητσοτάκης ας καταλάβει ότι στο σπίτι του Βολταίρου καταντά χυδαία υποκρισία να μιλούν για πόθεν έσχες.

Και ας πράξει το αυτονόητο, όπως ακριβώς τον κάλεσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: να καταθέσει το «πόθεν έσχες» του για το 2022 και το 2023, ώστε να δούμε πόσα έχουν γίνει σήμερα τα ακίνητά του. Και να μάθουμε επιτέλους, αν περιλαμβάνονται στις δηλώσεις αυτές τα 2 ακίνητα στο Ζαγόρι και την πηγή προέλευσης των χρημάτων αγοράς τους, καθώς δεν είναι δηλωμένα στο τελευταίο «πόθεν έσχες» του Πρωθυπουργού, δεδομένου ότι αγοράστηκαν στις 30 ∆εκεµβρίου του 2022 (ηµέρα Παρασκευή) και μεταγράφηκαν στο υποθηκοφυλακείο το 2023 (φωτό3)
01
02
03






Ειδήσεις σήμερα:

Ο Προσωπικός Αριθμός έρχεται τέλος καλοκαιριού - Πώς θα τον επιλέγουμε μόνοι μας

Επιστολική ψήφος - Ευρωεκλογές: Δείτε φωτογραφίες από το κέντρο διαλογής στο Περιστέρι

ΕΛΑΣ: Το βίντεο από την επιχείρηση εκκένωσης των κατειλημμένων κτηρίων σε Εξάρχεια και Κυψέλη - Βρήκαν κοντάρια και κράνη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης