Δημοσκόπηση ALCO: Πάνω από τα ποσοστά του 2019 το «ταβάνι» της ΝΔ - Εκτίμηση για μεγάλη αποχή

Δημοσκόπηση ALCO: Πάνω από τα ποσοστά του 2019 το «ταβάνι» της ΝΔ - Εκτίμηση για μεγάλη αποχή

Από 29,5% έως 33,9% αναμένεται να κινηθεί η ΝΔ - Στη 2η θέση ο ΣΥΡΙΖΑ που κινείται από 14,6% έως 17,8% - Στο εκλογικό όριο του 3% το ΜέΡΑ25 και η Νέα Αριστερά - Μπορούν να το προσεγγίσουν «Φωνή Λογικής» και «Δημοκράτες»

dhmoskophsh-arthrou
Μεγάλο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στην εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές, καταγράφει η δημοσκόπηση της εταιρείας Alco που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Το «ταβάνι» της Νέας Δημοκρατίας στην εκτίμηση ψήφου (33,9%) κινείται πάνω από το απότέλεσμα του 2019, ενώ το χαμηλότερο ποσοστό για το κυβερνών κόμμα εντοπίζεται από την Alco στο 29,5%. Ο ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται στη δεύτερη θέση κινείται στο 14,6% έως 17,8%.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d1s8ujhvx0qp)


Κλείσιμο
Το ΠΑΣΟΚ είναι μεταξύ 10,8% και 13,8%, ωστόσο είναι άγνωστο ακόμα αν η υπόθεση με το Πόθεν Έσχες του Στέφανου Κασσελάκη θα έχει επιπτώσεις στη «μάχη» για τη δεύτερη θέση καθώς η διαφορά στο ανώτατο όριο του ΠΑΣΟΚ με το κατώτατο του ΣΥΡΙΖΑ είναι μόλις 0,8%.

«Μάχη» αναμένεται να δοθεί για την τέταρτη θέση μεταξύ ΚΚΕ και Λύσης ενώ ενισχυμένο παρουσιάζεται το κόμμα της «Νίκης» καθώς στην πρόθεση ψήφου εντοπίζεται πλέον στο 4,7% από 3% που ήταν στην προηγούμενη μέτρηση.

Η Πλεύση Ελευθερίας εντοπίζεται στο 2,1% έως 3,5% ενώ στο εκλογικό όριο του 3% βρίσκονται το  το ΜέΡΑ25 και η Νέα Αριστερά. Πιθανότητες για να προσεγγίσουν το όριο του 3% έχουν ακόμα δύο μικρά κόμματα, η «Φωνή της Λογικής» της Αφροδίτης Λατινοπούλου (2,1 έως 3,5%) και οι «Δημοκράτες» του Ανδρέα Λοβέρδου (1,7% - 3,1%).

Σύμφωνα με τον κ. Κώστα Παναγόπουλο στις ευρωεκλογές της Κυριακής αναμένεται να καταγραφεί νέο ρεκόρ απόχής. Όπως τόνισε, σε αυτό συνηγορούν τρία ευρήματα: Πρώτον, ότι μόνο το 57% των ερωτηθέντων λέει ότι τον ενδιαφέρουν οι ευρωεκλογές. Δεύτερον, ότι μόνο για το 22% αυξήθηκε το ενδιαφέρον για τις ευρωκλογές κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και τρίτον, ότι 6 στους 10 λένε ότι δεν θα αλλάξει κάτι με την ψήφο τους. 

Τέλος, να σημειωθεί ότι η Νέα Δημοκρατία έχει αυτή τη στιγμή τη μεγαλύτερη δεξαμενή αναποφάσιστων. Το 37% των αναποφάσιστων λέει ότι στις προηγούμενες εκλογές ψήφισε ΝΔ, το 9% ΣΥΡΙΖΑ και το 10% ΠΑΣΟΚ. 

Δείτε τη δημοσκόπηση 


dimoskopisi-alco-03
dimoskopisi-alco-04
dimoskopisi-alco-05
dimoskopisi-alco-06
dimoskopisi-alco-07
dimoskopisi-alco-08
dimoskopisi-alco-09
dimoskopisi-alco-10
dimoskopisi-alco-11
dimoskopisi-alco-02
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης